Vatikani: Islami është feja me përhapje më të madhe në botë

20 December 2011 , Posted by artparadox at 6:50 AM

Shteti i Vatikanit, ka deklaruar zyrtarisht se Islami është feja me përhapjen më të madhe në botë dhe se numri i myslimanëve, që prej një viti,  i ka kaluar të krishterët me tre milionë më shumë. Sipas Vatikanit, kjo ka ardhur si rezultat i përqafimit të islamit nga një numër i madh perëndimorësh me gjithë fushatën dezinformuese ndaj kësaj feje dhe ithtarëve të saj.
Në një deklaratë për publikun, Vatikani thotë:”Numri i myslimanëve në botë i kalon tre miliardë, e tre milionë e njëzet e dy mijë myslimanë, duke e kaluar numrin e të krishterëve me tre milionë më shumë.”
Sipas deklaratës, Vatikani e pranon se islami është feja me përhapjen më të shpejtë në mbarë botën, ku 19.5 % e banorëve të planetit janë myslimanë, kundrejt 17.5 të krishterë.
Vatikani vë theksin tek një numër i madh perëndimorësh të krishterë, hebrenj dhe besimeve të tjera, të cilët kanë pranuar islamin gjatë viteve të fundit, me gjithë fushatën dezinformative e udhëhequr nga forca armiqësore me myslimanët, si dhe pasurive që shpenzohen për fushatat kristianizuese.
Ndërkohë, me mijëra njerëz kanë dalë në demonstrata në disa qytete italiane, për të protestuar kundër racizmit ndaj myslimanëve, pas sulmit me pasojë vdekjen e dy shitësve ambulant. /ardhmeriaonline/

Latest News