Brengosje e thellë për dhunën në Egjipt (Video)

19 December 2011 , Posted by artparadox at 9:51 AM


Sekretari i përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Ban Ki-mun akuzoi për përdorim të tepërt të fuqisë nga forcat egjiptiane të sigurisë gjatë kohës së përleshjeve me demonstruesit, të cilët tashmë tre ditë me radhë kërkojnë për t’i dhënë fund menaxhimit të autoriteteve ushtarake.
Ai i bëri thirrje autoriteteve kalimtare që të tregojnë përmbajtje dhe t’i respektojnë të drejtat e njeriut, midis të cilëve edhe të drejtën e protestës së qetë, theksohet në kumtesën e zyrës së Ban Ki-Munit.
Sekretarja amerikane e shtetit Hilari Klinton, gjithashtu shprehu brengosje të thellë për shkak të dhunës në Egjipt dhe u bëri thirrje forcave egjiptiane të sigurisë që t’i respektojnë të drejtat universale të të gjithë egjiptianëve, duke përfshirë edhe të drejtën e shprehjes dhe tubimit të qetë dhe të lirë.
Klinton u bëri thirrje autoriteteve egjiptiane që të kërkojnë përgjegjësi nga të gjithë, midis të cilëve edhe nga pjesëtarët e forcave të sigurisë, të cilët i prishin të drejtat e demonstruesve.
Të paktën dhjetë persona kanë humbur jetën gjatë trazirave në Egjipt në tre ditët e fundit.
“Poshtë Tantavi” brohoritën mbrëmë rreth një mijë demonstrues në sheshin Tahrir në Kajro, duke patur parasysh Mohamed Tantavin, i cili është në krye të Këshillit të lartë ushtarak dhe ishte ministër i Mbrojtjes në qeverinë e presidentit të rrëzuar Hosni Mubarak.

Latest News