Të pushtojmë Londrën, protestuesit sfidojnë temperaturat nën zero

14 December 2011 , Posted by artparadox at 6:09 AM


Bashkia do të hapë çështje gjyqsore javën e ardhshme

Duket se temperaturat nën zero në Londër nuk kanë mundur të ndalojnë protestuesit e lëvizjes “Të pushtojmë Londrën”. Tendat e të indinjuarve kanë sfiduar motin e ftohtë duke qendruar për të çuar deri në fund protestën e tyre. Kur mbështetja për protestën filloi të rritej në muajt tetor dhe nëntor, u krijua nevoja për të gjetur vendqëndrime të tjera në zonën financiare. Njëra prej tyre është një shesh përballë zyrës për Britaninë e Madhe të kompanisë mediatike financiare Bloomberg. Një tjetër vendqëndrim i protestuesve është një ndërtesë e zbrazët që i përkiste bankës zvicerane UBS. Protestuesit ndajne një objektiv të përbashkët: dobësimin e ndikimit të industrisë financiare mbi shoqërinë.
Javën e ardhshme, Bashkia e Londrës do të hapë një çështje gjyqësore, në përpjekje për të hequr tendat e protestuesve përfundimisht një lëvizje e ngjashme kjo më atë të kryebashkiakut të Nju Jorkut , Majkëll Bloomberg. Protestat e të indinjuarve të nisura para disa muajsht në Wall Street, përfshinë mbarë shtetet e Bashkuara, ndërsa duket se janë përhapur edhe jashtë kufijve. Protest ate ngjashme ka patur dhe në Itali , Spanjë e së fundmi në Londër./abc/

Latest News