Ballkani vizual, rrugëtimi kah fshati global

Posted by artparadox on 28 May 2010 , under |
Nëse në kohërat më të vjetra do të shetiteshit nëpër rrugët e vendeve ballkanike, do ta kishit pak a shum të qartë, se kush prej njerëzve janë të islamit e cilët të tjerët (krishterë, çifutë, etj.). Kjo paraqiste një laramani interesante të gërshetimit të kulturave dhe besimeve të ndryshme. Në kohërat tona moderne situata më nuk është e tillë por rrënjësishtë ka ndryshuar. Ata të cilët më së tepërmi kanë ndryshuar në këtë drejtim janë muslimanët e Ballkanit, të cilët vazhdimishtë po e humbasin identitetin e tyre. Sot nëse parakaloni rrugëve të ndonjë qyteti ballkanik do të vëreni se laramania është humbur. E tërë pamja e njerëzve është shkrirë dhe shëndruar në një masë me pamje tepër monolite. Nëse nisemi nga fakti se laramania (dallimi, ndryshimi) është parim universal, atëherë do të binim ndeshë me  situatën e krijuar, situatë kjo e cila përkon shum me idenë e globalizimit. Ata të cilët guxojnë të sillen dhe mendojnë ndryshe  nga kjo situatë e krijuar monolite, do të përbuzen dhe do të përndiqen. Nuk ka më muslimanë, të krishterë dhe të tjerë. Ne lirshëm mund të konstatojmë se nuk ka përplasje ndërmjet civilizimeve. Prej fshirjes së këtyre llojeve të identiteteve, po lind një "civilizim i ri" i quajtur edhe si fshat global. 
Si do ta kuptonim globalizimin? Të fshihen dallimet nacionale, fetare, ideologjike dhe kulturore? Aspektin social nuk e harova ta përmendi, sepse ky nuk është në agjendën e globalizimit. Çka do të fitonim në fazën e fundit? Kur do të humbeshin dallimet thelbësore ndërmjet njerëzve, do të humbej edhe ndjenja e konkurimit të ideve, garimit dhe të qenurit më i mirë. Sot ndër njerëzit ka vetëm të tillë, të cilët duan të dallohen në shoqëri, vetëm në bazë të pasurisë të cilën e posedojnë. Njeriu e ka të mbjellur ndjenjën që të adhurojë diçka. Në rastin e globalizimit, Zoti është përjashtuar prej loje. Të vetmit të cilët do të duhej që ta "zëvendësonin Zotin" nënkuptohet se do të ishin ata të cilët posedojnë pasuri. Kështu do të përmbushej nevoja e qytetarëve të rëndomtë për të pasur objektin të cilin do ta adhuronin dhe të cilin do ta përdornin si pasqyrim, për aspiratat e tyre. Superioritetin e tyre do ta arinin nëpërmjet anës materiale. Mirëpo a është pikërishtë ashtu?

Arrestimet në Prizren

Posted by artparadox on 27 May 2010 , under |Pesë persona janë arrestuar në rajonin e Prizrenit me dyshimin se kanë lidhje me sektin fetar Vahabi, raporton agjencia e lajmeve kosovalive.
Në një operacion të madh policor që është zhvilluar në mbrëmjen e të premtes në tetë lokacione, gjashtë në Prizren dhe dy në Lubizhdë, është konfiskuar edhe një sasi e armatimit të llojeve të ndryshme.
Është bastisur edhe selia e Shoqatës Humanitare “Sinqeriteti”, ku është marrë një sasi materiali kompjuterik, përfshirë CD, DVD etje, përderisa një person ka tentuar të rezistojë me revole.
Në këtë aksion të përgatitur me muaj, që u kodua me emrin “Renea”, sipas drejtorit të policisë në nivel rajoni, major Nexhmi Krasniqi, kanë marrë pjesë 120 polic ë të njësiteve të ndryshme policore.
Në cilësi të provave materiale, përveç armëve (normalishtë si çdoherë të montuara nga ana e policisë), janë konfiskuar telefona celularë, dhjetë palë uniforma ushtarake, disa jelekë anti-plumb, dylbi dhe pranga. 


Ky lajm posaçërishtë i ka kënaqur mediat e Serbisë si ajo e RTS të cilën aksionin e policisë e titulluan si "Lov na vehabije" (Në gjueti të vehabistëv) që në përkthim don të thotë të kafshëve. Lajm të cilin akoma e mbajnë në web faqen e tyre.

Vlen të theksohet se gjatë arrestimit të këtyre personave nuk janë respektuar procedurat e caktuara dhe se ka pasur tejkalim të kompetencave të policisë, sipas asaj që kanë deklaruar persona të cilët për shkak të sigurisë së tyre dëshirojnë të ngelen anonim, edhepse kanë pranuar që ta zbulojnë identitetin e tyre në rastë se në këtë ngjarje do të kyçej ndonjë organizatë për mbrojtjen e të drejtave të njeriut.

Flotilla me ndihma do të niset për në Gaza

Posted by artparadox on , under |
Izraelitët premtuan se do ti ndalojnë tetë anijet që mbartin me vete 10.000 tonelata ndihma, dhe më se 800 aktivistë e politikanë nga 40 vende.

Flotilla (anije e madhe) e cila mbartë në vete tetë anije me dhjetëra mijëra tonelata material ndërtimor, pajisje mjekësore dhe ndihma të tjera po përgatitet të niset për në Gaza në ditët e ardhshme, duke hapur përpara tyre skenën për një konfrontim me Izraelin i cili ka premtuar për të ndaluar anijet të cilat kanë për qëllim thyerjen e bllokadës mbi territorin palestinez.
Tri anije mallrash dhe pesë anije me udhëtarë planifikuan të takohen në ujërat ndërkombëtare në mes Qipros dhe Rripit të Gazës para se të nisen për në Qytetin e Gazës. Ushtria Izraelite pritet të ndalojë flotillen dhe ta devijoj atë për në portin izraelit të Ashdodit.
Një prej organizuesve të flotillës, e cila përfshin tri anije nga Turqia, është ai i IHH-së, një organizatë humanitare që mbështetet nga Ankaraja.
Tensionet diplomatike në mes Turqisë dhe Izraelit janë përkeqësuar që prej luftës tre-javore izraelite ndaj Gazës në 2008-09. Kryeministri turk Erdogan i ka bërë thirrje Izraelit për t’iu shmangur përballjes dhe ti lejojë anijet të kalojnë.
“Kjo mund të komplikojë edhe më tej tensionet në mes Izraelit dhe Turqisë,” thotë Yigal Palmor, zëdhënës i ministrisë së jashtme izraelite.
Në bordin e anijes janë 10.000 tonelata mallra dhe rreth 800 aktivistë e politikanë nga më shumë se 40 vende. Ngarkesa përfshin materiale ndërtimi, furnizime mjekësore dhe letër për shkollat. Një anije përmban pajisje për të kompletuar një sallë operacioni për dhëmbë. Po ashtu në bord ka edhe çokollata për fëmijët e Gazës. Këto të gjitha janë paguar nga donacionet e mbledhura.
“Ne dëshirojmë ta thyejmë bllokadën e Rripit të Gazës dhe ti tregojmë botës se Izraeli nuk ka të drejtë ti lerë në uri 1.5 milion Palestinez,” tha Greta Berlin, nga Lëvizja për Palestinën e Lirë, edhe një organizuese e flotillës. “Po sjellim në Gaza nevojat me vitale në mënyrë që Gazanët të rindërtojnë infrastrukturën e tyre.”
Izraeli ka vendosur bllokadë ekonomike në Gaza prej se lëvizja Hamas morri pushtetin në vend para tre vitesh. Gati të gjitha eksportet dhe importet janë ndaluar dhe vetëm një sasi e vogël e ushqimit dhe barnave lejohet të hyjë në vend.

Putat në "rock star" pasojë e sekularizmit

Posted by artparadox on 25 May 2010 , under |

Pse është e ndaluar t'i përshkruash Zotit shokë? Dikush do të mendonte se e njëjta gjë është në pyetje. Nëse janë dy ose më tepër zotëra, atëherë parashtrohet pyetja pse jo vetëm një?. Prej nga vjen ky shumëzim? Thjeshtë prej njëshit, shtohen njësha tjerë, të cilët paraqiten si rrjedhojë e këtij njëshi.

Rrinia moderne po bën zhurmë. Me çka e bën këtë zhurmë? Muzika e tyre ka shum zë. Teknologjia moderne ka mundësuar me mijëra decibelë fuqi të zerit. Pse ndodh kjo? Njeriu e ka prirje patjetër të adhurojë diçka. Zhurma e muzikës është vetëm një shprehje e arrogancës ose krizës së të rrinjëve. Ata prej brendisë së tyre largojnë ndonjë zot të krijuar, ose të imponuar nga vetë sekularizmi i kohës së tyre të cilin nuk kanë aritur ta kuptojnë, me një zot tjetër i cili u ofron iluzionin e fuqisë nëpërmjet zhurmës së madhe (mijëra vate). Tani ai "zot" iu paraqitet edhe në formën materiale në pamje të rock starëve. Çdo grupacion i të rrinjëve e ka "zotin" e tijë të preferuar, qoftë i këtijë apo atijë drejtimi muzikor. Çka është më e mira e kësaj forme të degjeneruar të adhurimit, është fakti se star-in e caktuar mund ta adhurojnë derisa është aktual. Nëse vjetërohet e nuk ecën me kohën, atëherë e ndërojnë me tjetër. Për këta lloje të putave krijohen histeri, mbushen stadiumet gjatë koncerteve, lëshohen britma dhe ulërima të ndryshme të paartikuluara nga thellësia e zemrës. Pamjet e tyre i mbajnë nëpër veshmbathje, mure të shtëpive (posterë), revista e magazine të ndryshme, këngët e preferuara nëpër telefonat mobilë, web faqe oficiale dhe jooficiale nga "fansa (robër)" të tyre etj.
Kjo rrini e sotit asnjëherë më tepër se ndonjë gjeneratë tjetër, gjatë së kaluarës historike, nuk ka qenë aq shum e privuar nga njohuritë mbi Zotin e vërtetë. Dhënia mbas muzikës dhe rock star-ëve është thjeshtë vetëm një tentim i të adhuruarit, por thellësishtë i degjeneruar. Kjo i përngjanë punës së personit,  i  cili kërkon gjënë e humbur në errësirë. Sa dhe çka do të përmirësojmë në të ardhmen, që të arrijmë të rrinjëve tu afrojmë njohuri për krijuesin e botërave, për një të vetmin Zot, mvaret nga puna dhe angazhimi jonë të cilën do ta bëjmë me ndihmën dhe lejen e të Lartësuarit. Urojë të rrinjët që sa më parë të flakin putat modern të personifikuar në rock star!


Xhamia e madhe gjashtëkatëshe hapet në Berlin

Posted by artparadox on , under |
Javën e kaluar, në Berlin u hap njëra ndër xhamitë më të mëdha në Gjermani e cila mund t’i pranoj 1.000 besimtarë
Xhamia është ndërtuar në kuartin Kreuzberg në Berlin, ku shumica e banorëve janë me origjinë turke. Xhamia me katër minare të vogla është pjesë e një ndërtese shumë të madhe e cila përfshinë 5.000 kilometra katrorë dhe ka gjashtë kate.
Përveç hapësirës për lutje, në te gjendet edhe qendra komerciale, libraria dhe qendra shoqërore.
Për ndërtimin e saj janë shpenzuar 10 milion euro, ndërsa mjetet në përgjithësi janë mbledhur nga dhuratat e personave privat me origjinë libaneze dhe palestineze.
Xhamia më e madhe në Gjermani gjendet në Mannheim, në perëndim të vendit, e cila mund të pranoj 2.500 besimtarë.
Berlini ka 70 xhami, shumica prej tyre shtëpi apo ndërtesa tjera të cilat janë akomoduar për kryerjen e adhurimeve nga muslimanët.
 
 

Ilmihal në gjuhën shqipe

Posted by artparadox on 23 May 2010 , under |
 Ilmihalin në formatin PDF mund ta shkarkoni edhe nëse klikoni mbi linkun e mëposhtëm
Islamic Headers

Posted by artparadox on , under | 

Këto "header" për blogjet tuaja mundeni t'i përdorni dhe shpërndani lirishtë pa asnjë kufizim.

Hakerat turk bllokojnë faqen drawmohammed.com

Posted by artparadox on 22 May 2010 , under |
 Everybody Draw Mohammed Day! është vizatim i postuar në Internet në Pril 20, 2010, Propozimi është që çdokush të prezentohet me një vizatim në të cilin do ta paraqiste të dërguarin Muhamedin Zoti e mëshiroftë. Këtë aksion qëllimkeq në internet e kanë penguar hakerat turq të cilët kanë bllokuar faqen në fjalë


Belgjikë: Protesta kundër ndalesës së hijab-it

Posted by artparadox on , under |
Organizata e aktivistëve islamikë "Muslim Rise" do të protestojë sot në Bruksel, për shkak të ndalesës së bartjes së burkës, njoftois Abu Imran, përfaqësues i organizatës "Sheriati për Belgjikën". Pushtetarët mundohen që të ndalojnë protestat me arsyetime nga më të ndryshmet, prej asaj se formularët për paralajmërimin e protestës kanë qenë gabimishtë të plotësuar, e dire tek arsyetimi se protestat mundë të rrezikojnë sigurinë e qytetarëve, me çka bëhet shkelje e së drejtës qaytetare për shprehje publike të pakënaqësisë. Çka është më e çuditshme një nga arsyetimet ishte edhe se e shtuna është e rezervuar për paradën e quajtur Zineke të kostumeve, qëllimi i së cilës është "afrimi i të ndryshmive".
 "Sheriati për Belgjikë", vepron disa vite dhe ka internet faqe e cila, për shkak të simulimit të flamurit në parlamentin belg, gjykohet si provokative, por ndikimi i tijë politik është shum i kufizuar. Mediumet belge i përshkruajnë si "grup më të vogël të të çuditshmive të parrezikshëm"
 Mediumet belge si shkak të ndalimit të protestës është edhe frika nga incidentet, sepse demonstrata ka paralajmëruar edhe partia e djathtë radikale flamane  Vlams Belang. Ata kanë pasur qëllim të demonstrojnë të veshur me burka dhe pastaj demonstrativishtë ti xhveshin nga trupi.


Francë: Kabineti miraton ndalimin e ferexhes

Posted by artparadox on 20 May 2010 , under |Kabineti francez ka miratuar Ligjin për ndalimin e plotë të mbulimit të fytyrës me ferexhe, që shihet si hapi i parë i ndalesës së tillë në vendet publike.
Vendimi vjen një muaj pasi ligjvënësit në Belgjikë u bënë të parët në Evropë që votuan për ndalesën e ngjashme.
Hapi u ndërmor përkundër paralajmërimeve nga ekspertët, të cilët thonë se ndalesa e këtillë mund të përballet me sfidime ligjore.
Ligji kundër rrobave që mbulojnë trupin dhe fytyrën, të njohura si burka apo nixhab, thotë se “askush nuk mund të mbajë veshje që e mbulojnë fytyrën në vende publike”, përfshirë shërbime publiket dhe në rrugë.
Duke iu drejtuar kabinetit francez, presidenti Nikolas Sarkozi tha se ndalesa e tillë është e domosdoshme për të ruajtur dinjitetin e grave dhe për të riafirmuar parimet republikane të Francës.
Por, legjislacioni i miratuar nga kabineti është kundërthënës.
Një grua me origjinë algjeriane, e identifikuar si Naxhet, tha se ajo, më shumë se një dekadë, e mban ferexhen, e cila ia lë vetëm sytë zbuluar.
Duke folur për agjencinë Reuters, ajo e akuzoi Qeverinë se po ia kufizon liritë.
“Kur dëgjoj ‘Francë, liri, barazi, vëllazëri’, kjo është një gënjeshtër e madhe. Ndjej sikur të jem në një diktaturë”, tha ajo.
Ligji parasheh dënime prej 150 eurosh për shkelësit e tij dhe mundësisht ndjekje të orëve të qytetarisë.
Çdokush që do të detyrojë ndonjë grua të mbajë vello të tillë, mund të dënohet deri me një vjet burg dhe 15 mijë euro gjobë.
Presidenti Nikolas Sarkozi e filloi procesin për ndalimin e ferexhes vitin e kaluar, kur tha se veshjet e tilla “nuk janë të mirëseardhura” në Francë.
Legjislacioni i propozuar nga qeveria konservatore tash duhet të shkojë në Asamblenë Kombëtare, apo në Dhomën e Ulët të Parlamentit, në muajin korrik, ndërsa në shtator në Senat. Teksti mund të plotësohet gjatë procesit.
Në qoftë se miratohet, ligji nuk do të mund të hyjë në fuqi para gjashtë muajve, me qëllim që t’i shpjegohet opinionit.
Nëse propozimi i Qeverisë shndërrohet në ligj, ai me siguri se do të përballet me sfida ligjore.
Autoriteti më i lartë administrativ në Francë dy herë e ka vënë në pikëpyetje kushtetutshmërinë e një ndalese të tillë në vende publike. Këshilli i Shtetit paralajmëroi se nuk sheh mënyrë të hapur për të zbatuar ligjin pa e sfiduar ligjërisht.
Duke i mospërfillur paralajmërimet e këtilla, Qeveria e merr përsipër sanksionimin e mundshëm nga Këshilli Kushtetutes, i cili vendos për kushtetutshmërinë e ligjeve.
Disa anëtarë të partisë në pushtet thonë se po të ndodhë kjo, atëherë duhet të mbahet referendum.
Dalil Bubakur, njëri nga autoritetet më të larta fetare në Francë, kreu i xhamisë së Parisit, shprehet i kujdesshëm për nevojën e ndalesës.
“Mendoj se është e qartë se kjo është çështje e ndjeshme dhe se nuk ka ndonjë arsye të madhe, e cila implikon këtë lloj ndalese në një fushë ku ndalesat e tilla rrezikojnë të sfidohen”, thotë Bubakur.
Vlerësohet se Franca ka 5 milionë myslimanë, më së shumti në Evropë. Sipas Ministrisë së Brendshme, rreth 1.900 gra myslimane mbajnë ferexhe që mbulon fytyrën, por jo sytë.
Legjislacione të ngjashme po shqyrtohen edhe në Holandë, Austri dhe Danimarkë.

Shqiptaret e Italise inaugurojne nje tjeter xhami

Posted by artparadox on 18 May 2010 , under |Shqiptaret e Italise inaugurojne nje tjeter xhami në Grossetos. Përveç faljes së xhumasë së pare, u zhvillua edhe një ceremoni festive për inaugurimin e xhamisë se sapo hapur.
Shqiptare nga Maqedonia, Kosova dhe Shqipëria morrën iniciativën e përbashkët të hapin dhe të mbajnë me kursimet e tyre një qendër kulturore islame, ku do mund të ruajnë dhe zhvillojnë kulturën dhe traditën fetare islame.
Qendra kulturore "El Hilal" do të shërbejë si pike takimi dhe referimi për mbare komunitetin shqiptar në Grossetos dhe me gjere ne Regione Toscana, por jo vetëm kaq. Drejtuesit e shoqatës shpjegojnë se qellim i krijimit të saj është edhe ndihmesa në integrimin sa me të mire të shqiptareve në shoqëri. E konfirmon këtë edhe prezenca e autoriteteve lokale ne ceremoni, të cilët e priten me dashamirësi hapjen e një qendre të re islame në qytetin e tyre. Inaugurimi i qendrës islame shqiptare pati jehone edhe në mediat lokale të shkruara dhe vizive.
Ne vitet e fundit muslimanet shqiptar në Itali kane krijuar një sere shoqatash dhe qendrash kulturore, te cilat, ashtu si "El Hilal" në Grosseto, bëjnë pjese në "Unionin e Shqiptareve Musliman në Itali", UAMI.

Suedezi me prejardhje nga Kosova ka kurdisur zjarrin në shtëpinë e Lars Vilks-it

Posted by artparadox on 17 May 2010 , under |Është burgosur Suedezi 21 vjeçar, me prejardhje nga Kosova, për të cilin dyshohet se e ka kurdisur zjarrin në shtëpinë e Lars Vilks-it, autorit të karikaturave kontraverze të të dërguarit me kokë njeriu, njoftoi sot policia suedeze.
Është thyer dritarja në shtëpinë e Lars Vilks-it

I riu i cili jeotn në Landskron në jug të Suedisë, 40 kilometra prej vendit ku ndodhet shtëpia e Lars Vilks-it, është arestuar mbrëmë në shtëpinë e tijë, në bazë të "gjërave personale" të gjetuar afër zjarrit, ka deklaruar zëdhënësi i policisë
"Ai është i nacionalitetit suedez por me prejardhje nga Kosova dhe deri më tani nuk ka qenë i njohur ppër policinë", tha zedhënësi i policisë Kale Person. Emri i të riut nuk është publikuar.

Një film dokumentar imagjinar çifut për shkatërrimin e El-Aksasë

Posted by artparadox on , under |Ekstremistët çifutë kanë prodhuar një film dokumentar imagjinar, i cili paraqet pamje të shkatërrimit të Xhamisë El-Aksa në Kuds, nëpërmjet një bombardimi ajror

Ky film qarkullon në mesin e çifutëve ekstremistë nëpër takime sociale, në përpjekje për të rritur një brez të ri çifut, i cili e vë çështjen e shkaterrimit të Xhamisë El-Aksa si një nga përparësitë e tij.
Ky film imagjinar vjen në vazhdën e planeve të tjera izraelite, që synojnë cënimin e Xhamisë El-Aksa, si nëpërmjet gërrmimit të tunelëve nën të, ashtu edhe nëpërmjet ndërtimit të sinagogave përreth saj./fri.org.mk/
.

Rritet tensioni midis Izraelit dhe Koresë së Veriut

Posted by artparadox on 16 May 2010 , under |Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme të Koresë së Veriut i la mënjan rregullat e edukatës dhe për Liebermanin përdori shprehjen "ekstremist i djathtë dhe diplomat i paaftë"

Ka qenë e ashpër përgjigja e Koresë së Veriut ndaj Ministrit të Punëve të Jashtme të Izraelit, Lieberman i cili akuzon Korenë e veriut se ajo i ka shitur armë Hamasit dhe Hizbullahut.
Në konferencë për shtyp të organizuar, Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme të Koresë së Veriut i la mënjan rregullat e edukatës dhe për Liebermanin përdori shprehjen "ekstremist i djathtë dhe diplomat i paaftë".
Zëdhënësi sqaroi se ai që duhet kritikuar në të vërtetë është Izraeli. Sipas tij ky vend duhet kritikuar për programin nuklear dhe ndërtimin e vendbanimeve në bregun Perëndimor.
Lieberman, Korenë e Veriut e kishte cilësuar si pjesën e re të Boshtit të të Keqes së bashku me Sirinë dhe Iranin. Ai i kishte akuzuar këto tre vende për prodhim dhe përhapje të armëve të shfarrosjes në masë dhe për kërcënimin e paqes në botë.

Platformat çoroditëse britaneze për copëtimin e unitetit islam!

Posted by artparadox on , under |Pas rrënimit të Bllokut lindor, shteti i parë perëndimor në botë, mendoi se u bë blloku i vetëm, i cili ka mundësi të udhëheq botën si të dojë. Ky shtet imagjinoi se koha është e përshtatshme për të drejtuar goditjen e befasishme (vendimtare) të saj mbi Islamin. 

Prof. Dr. Muhammed Seid Ramadan EL-BUTI

Lavdi i qoftë All-llahut, lavd i cili shton begatitë e Tija dhe i bën të mjaftueshme mirësitë e Tija. I lavdishëm je o Zot. Zoti im, nuk kam shprehje me të cilën mund të të lavdëroj Ty. Ti je siç ke lavdëruar Veten. Dëshmoj se nuk ka Zot tjetër, pos Teje. Ti je i vetmi pa shoq. Dëshmoj se zotëriu dhe i Dërguari ynë Muhammedi sal-lall-llahu alejhi vesel-lem është zotëriu, i zgjedhuri dhe i Dërguari i Tij, të cilin All-llahu e dërgoi për të gjithë botën, përgëzues dhe sihariques. Zoti im, beko Muhammedin zotëriun tonë, familjen e tij me bekimet Tua të pandërprera deri Ditën e Gjykimit.

Vëllezër të mi (muslimanë) këshilloj veten time që është e gabueshme dhe juve që t'i frikohemi All-llahut të Madhëruar!

Robër të All-llahut!!!

Njeriu me mendje të shëndoshë e që jeton në këtë kohë, e ka të njohur se e gjithë kjo që po nodh, në shënjestër ka Islamin. Kjo gjë qartë shihet nga propagandat dhe motot, me të cilat arsyetohen dhe miratohen aksionet armiqësore. Gjithashtu është e ditur se arma e parë strategjike, (siç thonë ata), është përçarja, gjegjësisht, futja e armiqësisë midis muslimanëve. Këtë e dëshmon edhe fakti historik; kah përfundimi i Halifatit Osman, ku e gjithë bota e di se Britania ka luajtur rolin kryesor në eksperimentin provues që e ka përgatitur për të përçarë muslimanët dhe për t'i shëndruar ata në grupe konfliktuese, për të arritur aspiratën- shkatërrimin e Halifatit Islam.

Unë jam i detyruar që në këtë rast, para jush, të ofroj disa emra dhe dokumente:

Ai që ka lexuar librin: "Eamidetu el-hikmeti es-sebati" [1] (Shtatë shtyllat e urtësiësë) të "Lorensit" e ka të qartë ate që unë tani e them, ku lexuesi i këtij libri njoftohet edhe me shumë dokumente të cilat i ka hartuar Britania para të gjithë të tjerëve për të copëtuar muslimanët. Ndërkaq, për të realizuar një gjë të tillë Britania ka përdorur tre platforma çoroditëse.

- Platforma e parë çoroditëse është Kadianizmi, këtë platformë çoroditëse Britania e ka mbjellur në Indi dhe në rrethinën e saj.
- Platforma e dytë çoroditëse është Babizmi dhe Behaizmi, të cilat Britania i mbolli në Egjipt dhe në vendet e juglindjes së Azisë.
- Platforma e tretë çoroditëse është Vehabizmi, të cilin Britania e ka mbjellur në Gadishullin Arabik.

Për të vërtetuar këtë që e themi, kthehuni burimit, referencës së librit, që e përmendëm dhe do të shihni dëshminë e qartë. Britania ka arritur (fituar) edhe më shumë se sa ka dashur: "shkatërroi Hilafetin bashkues dhe rrethin e lartë, duke futur kancerin e përhershëm në trupin e botës arabe dhe islame, i mishëruar në Izraelin".

Kështu, bota arabe dhe Islame u copëtua nëpërmjet këtyre tri platformave çoroditëse, të cilat i përmendëm. Por, Islami nuk u shkatërrua!

Pas rrënimit të Bllokut lindor, shteti i parë perëndimor në botë, mendoi se u bë blloku i vetëm, i cili ka mundësi të udhëheq botën si të dojë. Ky shtet imagjinoi se koha është e përshtatshme për të drejtuar goditjen e befasishme (vendimtare) të saj mbi Islamin. Dokumentet që flasin për këtë çështje, janë të shumta. Por, cila është metoda deri te kjo? Cili është hapi i parë?

Hapi i parë që bëri Britania ishte, që ky shtet i madh (superfuqi), i cili konsideron veten i vetmi bllok në botë, të marrë mësim adekuat nga Britania për të përçarë muslimanët dhe për t'i shndërruar në grupacione të ndryshme. Por, jo vetëm kaq, madje, edhe grindëse gjithashtu.

Nën hijen e këtij realiteti punohet mëngjes dhe mbrëmje, pa ndërprerë dhe me të gjitha mjetet. Madje, nuk them se vetëm për të shkatërruar unitetin islam por, them edhe për të shkatërruar edhe atë që mund të kishte ngelur nga uniteti islamik. Sot i fryhet zjarrit të aktiviteteve, për të shkatërruar Islamin nëpërmjet vehabizmit dhe metodave tjera, për të cilat ju fola më herët.

Kam përmendur dokumentin e lëshuar nga Kongresi Kombëtar Amerikan në vitin 1991, ku theksohet domosdoshmëria për shkatërrimin e Islamit, ku vëndohen edhe metodat që sigurojnë një gjë të tillë e që janë:

1. Futja e armiqësisë midis muslimanëve njëri me tjetrin.
2. Nxitja e faktorëve të kundërshtimeve edhe nëse janë imagjinuese rreth çështjeve të akaidit (besimit) dhe parimeve islame.
3. Shëndrimi i spiunimit (tradhëtisë) arabo-islam në spiunim (tradhëti) Aziatik.

Kjo është një gjë e qartë dhe e njohur. Pra, unë dua që vetes sime dhe çdo muslimani t'i them:"Kujdes nga arma e parë shkatërruese, e cila sot përdoret për të shkatërruar unitetin e këtij Ummeti islam, siç është përdorur edhe dje për të njejtën gjë". Gjithashtu, duhet të jemi të kujdesshëm edhe nga agjitacioni i mendimit vehabist, (doemos duhet që gjërat t'i emërtojmë) që është një ndër armët më të rrezikshme të kohës së sotme.

Patjetër, duhet t'ju them se aspirata e tyre, pas gjithë kësaj, nuk është ngadhënjimi i ndonjë Medhhebi Islam ndaj ndonjë Medhhebi tjetër Islam. Pra, këtu nuk është fjala pë ndonjë avancim të Vehabizmit ndaj të tjerëve, sepse, në këtë rast shtetet evropiane apo Amerika do të humbnin qëllimin, të cilin e aspirojnë, ngase edhe këta janë muslimanë, njëlloj, siç nuk është qëllimi i tyre që drejtimet tjera të ngadhënjejnë ndaj vehabizmit. Qëllimi i tyre nuk është ky. Qëllimi i tyre është që Islami të shkatërrojë veten me veten e tij dhe të djegë vetëveten; muslimani të hyjë në armiqësi me muslimanin tjetër dhe të fshihet Islami me vetë duart e vetë muslimanëve.

Andaj kjo gjë më shtyn t'ua tërheq vëmendjen se taborri që është i angazhuar për të realizuar këtë përçarje në botën islame, përbëhet nga kjo që vijon:

Brenda një pakice, një numër i vogël i tyre janë njerëz të paguar dhe janë kreu i spiunëve, të cilët marrin para, që nuk i djeg as zjarri. Këta njerëz planifikojnë, japin dhe hartojnë ide.

Ndërkaq, shumica tyre janë kokëboshë, me mendje injorantësh, të cilët kanë dëgjuar për Fenë, por nuk kanë kuptuar asgjë nga ajo. Këtyre u janë ndezur emocionet islame, aspak nuk i venë dhe nuk i komentojnë të vërtetat e Fesë, sipas normave të diturisë, përballë emocioneve të tyre dhe kështu veten e rreshtuan në shërbim të asaj pakice spiune, e cila di se çfarë vepron dhe kujt i shërben. Ky është ai tabor dhe përbëhet nga këto dy elemente.

Nëse ju dëgjoni me vëmendje, ndoshta, do të vëreni apo do të dëgjoni se si kjo dallgë është kthyer përsëri. Kjo dallgë sërish është kthyer në fërkim (aksion). Vështroj dhe gjej disa publikime si në internet njashtu edhe në mjetet tjera që publikohen e që përmbajtja e tyre është: "Agjitime dhe sulme nga muslimanët drejtuar muslimanëve. Agjitacion nga muslimanët që përqafojnë vehabizmin të cilin e mbolli Britania në Gadishullin Arabik. Këta njerëz i sulmojnë të tjerët, i akuzojnë të tjerët për kufr (dalje nga Feja) dhe të dalë jashta rrethit të Islamit dhe kështu me radhë, me shpresë që ky agjitacion do t'i motivojë njashtu, edhe të tjerët të ngriten dhe kështu vjen grindja dhe pastaj grindja shëndrohet në diçka më të madhe mes vetë muslimanëve", dhe kështu përgatitet atmosfera për ndërmarrjen e hapit të dytë dhe të shkatërroj atë që ka ngelë nga forca e Islamit dhe e muslimanëve.

Obligohem që vetes dhe juve tua tërheq vërejtjen rreth kësaj të vërtete, për arsye se ne, për fat të keq, sot nuk posedojmë vetëm se një armë, nuk na ka ngelur në dorën tonë vetëm se një armë e ajo është ajo që ka mund të ngelë nga ndjenja e përbashkët islame, kurse forca materiale është shpërbërë.

Ju e dini realitetin e shumë shteteve arabe dhe islame. Siç e dini edhe realitetin e shumicës së pushtetmbajtësve të shteteve arabe dhe Islame në aspektin e dorëzimit dhe nga aspekti i trasimit (nënshtrimit) pas asaj që kërkohet (imponohet) nga ata. Vëllezër të mi, nuk na ka ngelur shpresë që të mbështetemi në forcën materiale por, mbështetja jonë vazhdon të jetë dhe të ngritet në vet Iilamin, d.m.th. në forcën tërheqëse e cila bashkon muslimanët në Islam. Kjo është ajo që na ka ngelur e që përfaqësohet në atë që ka ngelur nga uniteti islamik të cilën e ndjeni (All-llahut i qofshim falë për këtë gjë) nëpërmjet rrjetit, i cili shtrihet nga skaji i lindjes islame e deri në skajin e veriut e të jugut. Kjo është pjesa e vogël dhe e rëndomtë nga ajo që ka mundur të ngelë nga e cila frigohet sot perëndimi, nga e cila frigohet perëndimi amerikan. Prandaj, preferohen mjetet e djeshme për të copëtuar muslimanët e sodit.

Falënderojmë All-llahun që vendi ynë (Siria) është prej shteteve që më së shumti është larg këtyre fluskave të cilat kërcënojnë unitetin islam për copëzim dhe shpartallim. Ndoshta, shkaku i kësaj është dhe kthehet në dy gjëra: vetëdija islame me të cilën dallohet ky vend dhe sinqeriteti që qarkullon në zemrat e muslimanëve të këtij vendi. Por, megjithatë, duhet të dini se ky vend është në shënjestër m'u për këtë shkak. Ndoshta, keni hulumtuar dhe keni hasur në fole të këtilla, fole që tentojnë të motivojnë faktorët e përçarjes dhe shkaqet e kundërshtimit midis muslimanëve njëri me tjetrin, dhe e gjithë kjo me qëllim që të shkatërrojnë këtë veçori karakteristike me të cilën dallohet Islami në këtë vend tonin.

Pra, vëllezër të mi, jini të kujdesshëm ndaj kësaj gjëje. Po si të jini të kujdesshëm nga kjo gjë. I rikujtoj vetëdijes suaj islame, se të gjithë ju lexoni Librin e All-llahut me vëmendje. A nuk vëreni ajetet e shumta nëpërmjet të cilave All-llahu na thërret për unitet, ta lëmë përçarjen dhe mosmarrëveshjet. T'u largohemi zënkave dhe të gjithë të kapemi për Litarin e All-llahut që të mos përçahemi. Të gjithë ju e lexoni ajetin e All-llahut që është ajet shum i njohur e të cilin e gjejmë të shkruar në shtëpitë tona dhe në vende tjera të ndryshme: "Dhe kapuni që të gjithë ju për litarin (fenë dhe Kur'anin) e All-llahut e mos u përçani! Përkujtonie nimetin e All-llahut ndaj jush, kur ju (para se ta pranonit fenë islame) ishit të armiqësuar, e Ai bashkoi zemrat tuaja dhe ashtu me dhuntinë e Tij aguat të jeni vëllezër. ...",(Ale Imran, 103). Njashtu ajetet: "... , e mos u përçani mes vete e të dobësoheni e ta humbni fuqinë (luftarake). ...", (El-Enfal, 48). "E mos u bëni si ata që u ndanë dhe u përçanë pasi u patën zbritur argumentet. Ata do të marrin një dënim të madh.", (Ale Imran, 105).

Të gjithë e dini se i Dërguari i All-llahut, Muham-medi sal-lall-llshu alejhi vesel-lem na ka tërhequr vërejtjen për atë se, nëse muslimanët janë nën një ombrellë dhe të bashkuar rreth një fjale dhe vjen dikush që dëshiron ta përçajë çështjen (bashkimin) e tyre, atëherë ata duhet ta mbytin kushdoqoftë ai. Pra, përse e gjithë kjo? Kjo është kështu që i Dërguari i All-llahut të na tregojë e të na bëjë me dije parasegjithash fjalën e All-llahut Fuqiplotë se arma, me të cilën All-llahu ka nderuar robërit e vet muslimanë, është uniteti i tyre, është që ata të kapen për Litarin e All-llahut.

Pasi ta kuptojmë këtë që e thamë deri tani, si është e mundur që përsëri dikush t'i nënshtrohet atij që ka për qëllim t‘i përçajë? Ndoshta, dikush thotë: "Po këta që përçajnë në emër të Islamit janë duke përçarë". Unë them po, e vërtetë është se ata po përçajnë. Kadianijtë që i mbolli Britania në Indi janë duke përçarë në emër të Islamit, Babitët, Behaitët, të cilët sot janë të shpërndarë në Amerikë e që gjuajnë në Amerikë në emër të Islamit, po përçajnë gjithashtu. Vehabistët, të cilët i mbolli, poashtu Britania në Gadishu-llin Arab janë duke përçarë në emër të Islamit. Por, mjetin të cilin ata e përdorin, a është i vërtetë?!

Vëllezër të nderuar, prej çka përbëhet Islami?

Islami përbëhet prej parimeve unike e të përbashkëta (për të cilat të gjithë janë në ujdi) pastaj përbëhet prej veprimeve dhe legjislacioneve poashtu për të cilat të gjithë janë unikë (në ujdi) dhe pas këtyre në radhë vijnë disa çështje që kanë të bëjnë me ixhtihadin dhe me mundësinë për më tepër se një mendim (divergjencë në mendime) për të cilat Islami na thërret që në këto çështje të gjykojmë sipas kategorive prioritare. Principet unike, për të cilat të gjithë dijetarët janë në ujdi, nuk preken, ashtu siç nuk preken edhe dispozitat praktike, për të cilat të gjithë dijetarët janë në ujdi.

Cila armë, sot, përdorët për të përçarë muslimanët njëri me tjetrin? Arma që sot përdoret për të përçarë muslimanët kufizohet rreth çështjeve sekondare, si: "mos e bën këtë se kjo është bidat, nëse ti këtë e bën atëherë ti je kafir, Sufizmi është bidat nëse e praktikon atëherë ti je kafir". Pra, këto janë metodat të cilat praktikohen për të përçarë muslimanët. Muslimani i sinqertë ndaj Zotit të tij, i cili ka vetëdije të lartë islame, nuk i nënshtrohet kësaj gjëje, pa marrë parasysh se a e ndjek këtë apo atë rrugë.

Çështjet sekondare duhet t'i palojmë sepse kështu na urdhëron All-llahu Xhel-leshanuhu. Kështu na porosit Islami, derisa të kalojmë këtë kthesë e cila sipas iluzionit të Amerikës është një kohë e përshtatshme për ta goditur rëndë Islamin. Çështjet unanike të akides (besimit) tonë dhe ato të praktikës për të cilat muslimanët janë në ujdi, janë të njohura dhe m'u kjo është sekreti i urtisë së All-llahut pse i bashkoi të gjithë muslimanët nën ombrellën e një fjale (një gjykimi).

Si bëhet, sot, përçarja me muslimanët?

Përçarja mes muslimanëve sot bëhet duke nxitur çështje të ixhtihadit të cilat edhe dje ishin çështje të ixhtihadit, por muslimanët nuk luftuan njëri-tjetrin për shkak të tyre. Por, ato ixhtihade ngritën urat e ndihmës për njëri-tjetrin, bashkëpunimit, vëllazërimit dhe të arsyetimit të njëritjetrit. Kurse sot këto faktorë të ixhtihadit janë ato që zhveshin dhe që bëhen thika për të copëtuar bashkimin islam. Po! E vërtetë është se Islami është bashkues dhe nuk është përçarës, andaj, kur të shohësh që muslimanët të jenë përçarë në emër të Islamit, atëherë dije se ai nuk është Islami me të cilin i dërgoi All-llahu Pejgamberët dhe të Dërguarit dhe me të cilin vulosi dërgesën e Tij, Muhammedin sal-lall-llahu alejhi vesel-lem.

Dje më ra në dorë një fletushkë e cila është publikuar dhe është shpërndarë në vendet e Halixhit. Gjithë ajo fletushkë ishte revolucion dhe flakë, por kundër kujt? Jo kundër armikut të përbashkët, i cili planifikon copëtimin dhe shpartallimin tonë. Por, ajo ishte kundër xhemateve islame qofshin ato të grave apo jo të grave, të cilët angazhohen me atë që All-llahu Fuqiplotë i urdhëroi, të shtyrë nga etja e sinqeritetit të tyre ndaj All-llahut Fuqiplotë. Ndërkaq, sa e sa njerëz të humbur e të lajthitur i udhëzoi All-llahu Fuqiplotë me duart e tyre. Sa e sa njerëz All-llahu Fuqiplotë i bashkoi nëpërmjet thirrjes së tyre të cilët ishin të humbur dhe ndoshta edhe ateistë. Vëllezër të mi, kush është ai që nuk e di se ata të cilët këtyre ua drejtojnë këta armë të armikut se nuk janë ushtarë të këtij tabori për të cilët ju fola gjer më tani?

Me këto fjalë që i thashë deri tani e kam për qëllim të përfundoj me sa vijon: "Të jeni të kujdesshëm në jetën tuaj, në qytetet tuaja dhe kudo që gjendeni për Fenë e All-llahut të Madhëruar që të mos depërtojë ndonjë nga individët e këtij taborri që të shpartallojë e të copëtojë bashkimin e unitetin tuaj Islam. Jini syçelë për veten tuaj dhe ndaj tyre. Unë e di se ka prej atyre që tentojnë, siç ka prej atyre, që ndërmarrin të gjitha mjetet e ndryshme, qoftë në errësirën e natës apo në dritë, fshehurazi apo haptazi, me qëllim që të arrijë aspiratën e vet, me shpresë që ta zbardhë fytyrën e vetë para atyre që e kanë urdhëruar dhe para atyre që e kanë motivuar".

Por, unë pas gjithë kësaj them: "All-llahu është ndihmëtar dhe mbështetjen e kemi tek Ai. Lus All-llahun Fuqiplotë që nga sekretet e këtij Shami (Damasku me rrethinën e tij) tonë për të cilin ka folur në shumë Hadithe Pejgamberi ynë, sal-lall-llahu alejhi vessel-lem, të bëjë një mburojë për të mbrojtur këtë Ummet nga faktorët e përçarjes dhe të shpartallimit. Lus All-llahun që të gjithë neve të na dhurojë nga drita, ndriçimin e dhuntisë së sinqeritetit për Hirë të Tij, i cili (sinqeritet) është një sekret prej sekreteve të All-llahut të cilin e lëshon në zemrën e atij që do Ai nga robërit e Tij. Zoti im, ne të lutemi që të na bësh prej robërve Tu të cilët i do, që të na dhurosh këtë dritë".


Më në fund kërkoj falje nga All-llahu!

Përktheu dhe Përshtati: Shtëpia Botuse - ASR - Tetovë 

Shqiptarët anti-islamist, ushtarë të kryqëzatave të sh. XXI

Posted by artparadox on 15 May 2010 , under |Shqiptarët anti-islamist, ushtarë të kryqëzatave të sh. XXI., nuk duhet të harrojnë pasojat fatale qe sollen ato lufta për qytetërimet.

Nga:  N.Baxhaku
 
Të tillët duhet të kuptojnë se, Islami është feja e ardhmërisë së njeriut, pra edhe ati shqiptarë. Nëse nuk mund ta bëjnë këte, nëse nuk deshirojnë ta pranojnë Fenë Islame (për cka nuk i detyron askush), atëherë së paku mos të nxisin urrejtje ndaj Islamit dhe besimtarëve myslimanë. Populli shqiptar nuk ka nevojë për ”kryqëtar” katolik ekstremist të cilët tek populli shqiptar po nxisin mostolerancë ndërfetare. Si të tillë janë shndëruar në faktor destabilizues të cilët po rrezikojnë interesat e kombit shqptar dhe proceset integruese.
Ekstremistet katolik, me disa shqiptar (të cilët nuk kanë qenë kurrëfarë besimtar tani gjëja) të konvertuar, duhet ta dinë se shqiptarët myslimanë nuk janë refugjat e as azlikërkues në tokën shqiptare, por janë të zotë të saj, janë zot shtëpie. Kjo pozitë dhe përparësi e tyre nuk do të ndryshojë kurrë. Në Kosovën e lire e demokratike, aqë sa është, askush nuk ka të drejtë ti fyej ndjenjat fetare dhe ti shkelin të drejtat e njeriut. Duhet ta dinë se ndaj tyre nuk do të këtë kurrëfarë kompromisi. Kosova është shtet ku ka gerrulla e ligje të cilat duet ti rrespektojmë.
Eshtë fakt se viteve të fundit janë paraqit në sken në forma të ndryshme individ dhe grupe të të cilat po i shfrytëzojnë dobësit e (BIK-ut) për qellimet dhe interesat përsonale e grupore. Të tillë keqpërdorues të Islamit po shkaktojnë përcarje midisë myslimanëve dhe po dëmtojnë imazhi e Islamit dhe të Kosovës. Këte nuk duhet lejuar sepse anti-islamistet këtë po e shfrytëzojne për të bërë propagand kundër Islamit, saqë po deshmohen më të zellshëm se ata të Kishes ortodokse serbe dhe pasardhësve të Millosheviqit e të Karagjiqit.
Sipas sjelljeve, shkrimeve dhe paraqitjeve publike ( rati i priftit katolik Anton Kcira, i cili me pa përgjrgjësi e paturpësi të pa parë deri më sot thotë:”Ashtë dashtë Millosheviqi, sikurse i ka repë në Srebrenicë 260 mijë qej, m’i pas repë edhe n’Kosovë 1 milion e 900 mijë qej, besoni kurrgjë s’kish ba ma zi”, dëshmojnë angazhimin e tyre anti-islam. Kjo u bë shkas që shqiptarëve të ndahen në dy tabore armiqësisht të kundërta. Shqiptarët e besimit Islamë, si viktima të terrorit psikik, armë kjo në duart e ekstremistëve katolik, shumë nga të cilë u vunë në mbrojtje të anti-islamistit priftit Kcira. Si është e mundur kjo, dhe si mund të tolerohet??
Ka disa të tjerë shqiptar anti-islamistë të cilët keqpërdorur iternetin (p.sh.zemra shqiptare.net) ku kanë webfaqe në të cilat shfryjnë urrejtjen e tyre sa primitive aqë edhe qnjerëzore kundër fesë Islame dhe shqiptarëve myslimanë. Ekstremizmin, që e kanë si normë të veprimit, ata mundohen ta mshefin nën masken e shqiptarizmës fanatike e primitive, saqë jamë i bindur sikur të ishin paraqitur me të tilla qendrime para mases së popullit, ata do të vareshin publikisht. Prandaj, këta të humbur në mjegullen e mosdijes, të fanatizmes e të urrejtjes, mshifen nëper faqe të internetit, sikurse urithi nën tokë. Megjithate më vjenë keq sepse edhe ata janë krijesa të (humbura) të Zotit.
Me këte rastë do të përmendi ”partizanin” e Kryqzatave të shek.XXI., politologun Gjon Keka i cili më shkrimet e tija kundërshton (luftonë) cdo gjë që është islame tek populli shqiptarë.
Ai në shkrimin me titull, ”Sulltanizëm i kulluar”, (Kritika, sht. 2009), si njeri i helmuar me urrejtje ndaj fesë Islame, kundërshton kërkesën e arsyshme të BIK-ut, për futjen e lëndës fetare në sistemin e shkollës shqipe, duke e quajtu ate ”inciatvë e verbër”! Cfarë argumeti mundet me qenë ky, përveq qendrimi i një njeriu të verbuar nga urrejta ndaj Islamit dhe shqiptarëve myslimanë. Kërkesa për dije dhe arsimim është dicka më njerëzore, është dicka me e nevojshme që rinia e një populli me besime të ndryshme të mesojë për këto besime. Kosova është shtet laike, dhe mesimi për besimet nuk është pretendim për krijim të një ”shteti islamik”, sikurse pretendon të manipullojë me opinionin islamofobisti Keka. Kosova nuk është vetëm e shqiptarëve myslimanë, por edhe e të gjithë qytetarëve të tjerë të sajë.
Me të njëjtin stilë dhe me gjuhën e urrejtjes së skajshme prej anti-islamisti shpirëzinjë publikon artikullin me titull, ”Krimbat e perandorisë”, (Kritika, Tet.’09), ku ky armik i fesë Islame, pa fije turpi dhe ndjenje përgjegjësije shfrynë urrejtjen ndaj shqiptarëve vetëm pse janë besimtar myslimanë. Këti racisti i shkakton qmenduri identiteti islam tek populli shqiptarë. Ekstremistit Keka i mungojnë argumente, prandaj me anë të identitetit kombëtar mundohet të injorojë islamin shekullor shqipta, dhe si i sëmur psikik merrë guximin dhe ofendon të gjithë besimtarët myslimanë duke i cilësuar, ”krimbat e perandorisë”! Cfarë idiotizëm është ky?
Me cfarë gjuhe mund të komunikojë një njeri normal me të tillë armiq të Islamit e të popullit?
Se për cfarë njeriu është fjala mund të kuptojmë nga shkrimi me titul, ”Marimangat e shpellave orientale”, të botuar në të njëjtën gazet ku ekstremisti Keka ofendon intelektualet dhe akademikët tanë vetëm për arsye pse ata janë besimtarë myslimanë dhe pse si shkencëtarë të cilët në lidhje me idetitetin tonë e thonë të vërtetën. Kjo po i qmend dhe po i verbon ekstremistet katolik. Eshtë brengosës fakti se si gazetat (natyrishtë të zeza) shqiptare botojnë shktime me porosi anti-islame me cka bëhen pjesëmarëse në nxitjen e urrejtjes nderfetare dhe përcarjen e popullit shqiptar. Këta luftë nxitës me qellim nuk i botojnë reagimet dhe mshefin të vërtën për te krijuar opinion të njëanshëm e negativ ndaj Fesë Islame. Si është e mundur kjo, dhe pse tolerohet?
Islamofobiti Keka, i verbuer nga urrejtja ndaj Islamit mundohet që shqiptarëve (vetëm pse janë myslimanë) t’jua mohoj gjakun shqiptar! Këso racizmi nuk njehë histori shqiptare, por Keka, si gjakprishur pretendon t’ia nxinë faqet esaja. A duhet të lejohet kjo? Kurrësesi!
Cili shqiptarë intelektual myslimanë është më ”pseudointelektual”,dhe më antikombëtarë se Gj.Keka? Asnjë shtazë nuk mund të bëjë ofendime dhe fyrje me të rënda ndaj shqiptarëve myslimanë, se sa anti-islamisti Keka.
Ne si shqiptarë myslimanë jemi krenar me fenë tonë Islame, jemi të kënaqur që pas ramjes së komunizmit, intelektualët shqiptarë besimtarë po shkruajn lirshem e moralshëm për Islamin, vlerat dhe rëdësin që ka kjo fe për të ardhmen e kombin shqiptar. Ne ua dimë rëndësin e tyre sepse Muhameti (a.s.) thotë: ”Dijetarët janë pasardhësit e profetëve”, dhe ne e falenderojmë të Gjithëmëshirshmin Zot që na i ka dhuruar këta dijetarë.
Anti-islamistët duhet ta dinë se ne nuk jemi të kënaqur me gjendjen aktuale, por në të ardhmen Islami do të zhvillohet shumë më tepër dhe do të lulëzojë në tokën e shenjtë shqiptare. Kthim mbrapa (në krisherizëm për myslimanët) nuk ka dhe nuk do të ketë.
Kurse islamofobistët nëse deshirojnë mund të vazhdojnë të jetojë me ne, me të drejta të barabarta, dhe mund të shohin ëndrra (eshe me sytëqelur) për ish-sulltanët. Dhe nëse vazhdojnë kështu, ish-sulltanë do t’i ndjekin edhe në varre.
Kanë harruar islamofobistë qyqarë që shqiptarët para një shekulli i kanë pastruer hesapet me sulltanët e osmanlive. Na e dimë se qellimi i islamofobistëve është që të armiqësojn popullin shqiptarë me Turqinë e sotme, këte mikë më të sigurt dhe me të sinqertë të kombit shqiptar, por keq po mashtrohen. Shqiptarët me Turqit sot kanë më shumë gjëra që i afrojnë, se sa që i largojnë.
Si nuk e kuptojnë shqiptarët islamofobistë se Islami nuk është Fe vetëm e turqëve dhe arabëve, por i të gjithë njerëzimit. Cfarë politologu na qenka Keka? Anti-islamist!
Zoti thotë:”Provokimi (shpifja) është më e rënd se vrasja” (Kur’an, 1:191)
Në Qershor të vitit të kaluar Gj.Keka shkruan: ”Konflikti me vetveten dhe kërkimi i identitetit europian të Shqiptarëve”, botur në ”Kritika”. Ky farë kryqtar ekstremist i cili, nuk e di se nga është i prirë me shumë, nga urrejtja ndaj Islamit apo nga injoranca, kur merrë guximin e thotë:”… e ky ishte islamizmi si pjellë e Muhamedit, i cili edhe i urdhëroi disa që dinin të ”shkruanin mirë dredhërisht, ta shkruajnë kuranin në mënyrë fragmentare…”
Në një shkrim të tillë nuk mund të ketë analiza dhe qasje serioze ndaj kurrëfarë idetitetit.
Për cfarë identiteti mund të na fletë një person i cili është në konflikt me vetveten dhe (jo vetëm) me shqiptarët e besimit islam? Nuk flet shkenca por urrejtja e shpifja e Kekës.
Keka duhet ta di, dhe të pajtohet me faktin, se të gjithë myslimanët (pra edhe shqiptarët) sinqerisht dhe fuqishem i besojn Zotit të Mëshirshëm i Cili thotë: ”Ne me madhërinë Tonë e shpallëm Kur’anin…”(15:9). Për të mohuar këtë, njeriu duhet me qenë i qmendur, sikurse Keka, i cili në emër të idetitetit shqiptar europian mundohet të përlloq personalitetin e profetit Muhamet (a.s.). Me cfarë të drejte e bënë këtë shpifje Keka? Kjo është më shumë se krim që kërkon përgjigje dhe llogaridhenje, jo vetëm, para ligjith. Dhe, derisa një shqiptar i cili jeton në tokën shqiptare, me shumicën e popullit shqiptarë myslimanë, shpifë kundër Profetit të tyre duke ua lenduar ndjenjat fetare, një dijetarë i huaj, njeri me etikë, Bernart Shovi për Muhametin (a.s) thotë: ” Ai ishte njeri i mrekullueshëm. Ate duhet ta quajmë shpëtimtar të njerëzimit…” (A.Sinani, Të tjerët për Islamin, f.107).
Gj.Keka, armik i Islamit vazhdon me provokime duke dhe thotë:”erdhi koha e komunizmit si ideologji gati e njejta me islamizmin”. Politolog se jo mahi, propagand sa qellimkeqe, aq e shpërlarë e lakuriqe. Cka kanë këto të përbashkët me temën në shqyrtim? Asgjë, përveq përbuzjes së Islamit dhe lendimin e ndjenjave fetare të shqiptarëve myslimanë.
Ideologjit e cekura jo që s’kanë asgjë të përbashkët por, janë në kundërshtime të plot njëra me tjetren. Islami thërret në rrugën e Zotit, komunizmi e bën të kundërten, nuk njef Zot dhe lufton islamizmin (fenë). Keka fort mirë e di këte por, si ekstremist katolik që është, me qellim shpif e nxit opinionin kundër islamizmit. E di Keka se komunizmi sot urrehet nga të gjithë, kurse Islami adhurohet, prandaj myslimanët janë në zgjimë, në rritje dhe po ecin drjtë ngitjes.
Cili kutërbim i pëlqen më shumë islamofobistit Keka, ”indoktrinimi oriental”, i cili e mbrojti popullin shqiptar nga asmilimi serbosllav, apo kutërbimi i gjakut të dhjeta miliona njerëzve të vrarë gjatë LDB-re?? Jo sipas ndjenjave të pasojave të sundimit otoman (pa i harruar pasojat negative të ati sundimi) por sipas bindjeve të një logjike të shendosh e të bazuar në argumente, thëm se turqit otoman ishin ata të cilët larguan serbet sllav të cilët në Kosovë ishin vendosur me dhunë qinda vite më parë. Cka do të kishte ndodhur me shqiptarët sikur serbet të kishin vazhduar sundimin e tyre edhe 545 vjet të tjera në Kosovë, dhe cfarë indentiteti do të kishin shqiptarët sot?? Keka, që i përmend pa arsye otomant si papagall, nuk flet për këtë sepse ati dhe kekave tjerë, iu pengon Islami tek shqiptarët. Prandaj, sa janë nati-islam, aq janë antishqiptar të cilët po nxisin urrejtje, përcarje duke rrezikuar bashkejetesë harmonike.
Sa i përket identitetit kombëtarë, për cka me dyfëtyrësi vajton Keka, për këtë ka mundur të lexojë, së paku, polimikën e Akademik R.Qoses, ateist, me I.Kadaren, anti-islamist dhe të kuptojë më mirë identitetit shqiptar. R.Qosja, edhe pse deklarohet si ateist, si shkencëtare botërisht e ka thënë të vërtetën shkencore e cila imponon admirim e respekt.
Duhet të thuhet se shqiptarët nuk do të ndërrojnë identitetin islam, sikurse që po deshirojnë disa të krisur ekstremist katolik, por gjithashtu nuk do të ndrrojmë as identitetin tonë kombëtarë për hirë të Islamit, sepse këte nuk e kërkon as Zoti i Madhërua që i ka krijuar të gjithë popujt dhe kombet. Këtë duhet ta kuptojne të gjithë, e veqanërisht Keka me kekat tjerë.
Me cfarë të drejtë të tillët shqipëfolësa, mihin (rrënojnë) bazamentin e kulturës, jo vetëm islame, të bashkëjetesës ndër shqiptqrë? Kush, dhe në emër të kujt, mund të dalë mbi interesat kombëtare të shqiptarëve?
Dhe, ku e mbeshtetë Keka konstatimin, ”islamizmi si pjellë e Muhamedit”? Natyrishtë se jo në argumente, por në paragjykime e shpifje të qellimta! Cfarë analize bën Keka? Si i tillë ai është një provokator që ofendon dhe lendon rënd ndjenjat e të gjithë myslimanët. Kush është Keka që merrë guximin të nënqmon e ti terrorizon besimtarët myslimanë? Kjo është më tepër se t’ia bënë varrin vetvetes, sepse për veprat do përgjigjemi para Zotit, i qofshim falë.
Të gjithë besimtarët myslimanë, pra jo vetëm shqiptarët evropian, i besojnë Zotit të Mëshirshëm i Cili thotë: ”O ti Pejgamber, Ne të dërguam ty deshmues, lajmëtarë përgëzues e qortues. Dhe me urdhërin e Zotit, thirrës për në rrugën e Tij dhe pishtarë ndricues. E besimtarëve jepju sihariq se prej Zotit ata kanë dhunti të madhe”. (33:45,46,47).
Prandaj, deshti apo jo anti-islamisti Keka, dhe kekat tjerë ekstremist katolik, për shqiptarët myslimanë rrugë (fe) tjetër nuk ekziston. Dhe këtu nuk ka kurrëfarë të keqe.
Ky është Islami për të cilin kanë nevojnë besimtarët myslimanë, dhe të gjithë duhet të angazhohen për jetësimin praktik të parimeve fetare. Këtu e kemi të gjithë shpëtimin.
Kurse Keka, dhe islamofobistë e tjerë nëse nuk dëshirojnë të marrin dritë nga burimet islame, mund të besojnë në krisherizëm, le të sillen si njerëz human e të kulturuar, e mos t’na ofendojnë sepse nuk iu kemi kurrëfarë borgji. Ne dëshirojmë të jetojë në mirëkuptim e tolerancë me të gjithë njerëzit, për cka shqiptarët janë shembulli më i mirë, jo vetëm, në Ballkan. Nëse e di këtë Keka, dhe ekstremistet e tjerë katolik, ateherë pse nxisin përcarje?
Keka në lëmshin e shkrimit në fjalë përmend emrin e Millosheviqit dhe të Hitlerit.E kuptojë se cfarë qellimi ka dhe me cfarë konotacioni, por fakti që ai përmend emrat më të errtë e më të urryer të historisë, deshmonë se Keka ka shumëqka të përbashkët me ata kriminel.
Sikur të ishte shqiptarë (njeri) i mirë ai nuk do të shpifte kundër profetit Muhamet (a.s.). Ai nuk do të gjejë asnjë shqiptarë myslimanë në tërë botën, i cili do të fyente Jezusn (Isan a.s.).
E di Keka se këtu në Evropë, por edhe në Amerik, shumë të krishterë po e pranojnë fenë islame, dhe numri i tyre (është më i madhe se të gjithë banoret e Kosovës) dhe gjithnjë është në rritje. Ndoshta edhe për këto ngjarje, që na gëzojnë, nuk do ti akuzjë osmanlitë e shek.XV.
Për cilët shqiptarë të islamizuar flet sot ekstremisti katolik, Gj.Keka? Populli shqiptar me shekuj jeton me Islamin, dhe në Islamë në tokën shqiptare. Natyrisht jo sa, dhe si duhet por kjo nuk i jepë askuj të drejtë për të bërë propagand anti-islame për të injoruar historin shekullore të islamit shqiptarë? Shqiptarët myslimanë nuk e bëjnë këtë kundër të së kaluarës krishtere të popullit shqiptarë të shekujve para se të pranonin Fenë Islame, kurse sot me të drejtë Dr.Milazim Krasniqi konstaton se, ”Islami ka rrënjë të thella në trojet shqiptare dhe ato rrënjë nuk mund të shkulen”. Kjo është një e vërtë e madhe e thënë nga një mendimtar dhe njeri i madh i kombit shqiptar. Natyrisht, se ato rrënjë nuk do të mundë ti shkul askush, dhe në të ardhmen ato do të thellohen e forcohen edhe më tepër. Kosova është e liri.
Këtë rrealitet nuk do të mund ta ndryshojnë kryqtarët (si Keka) të Kryqzatave të shek.XXI.
Cilët shqiptarë po jetojkan sot si turqi apo si arab, (përjashtim disa individëve të mashtruar, e në saje të dobësive të BIK-ut) dhe cka ka të bëjë kjo me sllavët, kur bëhet fjalë për identitetin e shqiptarëve evropian? Pse anti-islamistet kanë aqë deshirë të ferkohen për turqit, arabët e sllavët? Ku qonë ky llojë primitivizmi? Shqiptarët si popull i besimit Islam munden të bëhen shembull më i mirë (si të devotshëm) në krahasim me të gjithë popujt e tjerë të botës slamike. Ne shumë mirë dimë ti dallojmë miqtë nga armiqtë e Islamit dhe të popullit shqiptarë, sidomos vëllezerit hilerarë në radhet e kombit tonë. Shqiptarët (ne nuk qemë akter) jetuan 500 vjet me osmalitë por nuk u bënë turqi. Kush e ngriti flamurin kombëtarë në Vlorë, dhe kush e shpalli pavarësin e Shqipërisë? Në këtë akt madhor të historis tonë të gjithë shqiptarët ishin së bashku. Po, kush qenë Jasharajt?
Cilës politik sot i qojnë ujë në mulli shkrimet e islamofobistit Keka? Politikës nacionalkatolike e cila synon konvertimin e shqiptarëve myslimanë në fenë e të parëve! Jeni të dështuar dhe, para se t’iu ndëgjhet zër, ju fanatik mjerana jeni humbësa të urryer.
Shtetet shqiptare, Shqipërin e Kosovën, e gjithë bota i njeh si shtete me popullat të besimit Islam. Dhe, derisa ju anti-islamista veproni armiqësisht, ne angazhohemi për një politik panshqiptare, por pa e lënë anash vëllazërimin e përgjithshëm brendapërbrenda Islamit pa dallim race e ngjyre, sikurse na e ka lënë amanet profeti Muhamet (a.s.). Kjo është përparësia dhe madheshtia e Islamit, kjo është përparësia jonë. Islami është fe e paqes.
Këto nuk janë ”bindje të verbëra orientale”, sikurse shprehet armiqësisht dhe në mënyrë provokative ekstremisti katolik, Keka, por janë bindje të sinqerta shpirtërore të mbështetura në ndërgjegjen ngritur tonë fetare. Myslimanët shqiptarë sot nuk janë analfabetët e dikurshëm, por janë të arsimuar (kanë kuadro e veta) dhe më të emoncipuar si fetarisht, ashtu edhe kombtarishtë. Këto janë garancë për rujtjen dhe zhvillini e identiteti kombëtaro-fetarë (Islam).
Në këtë frymë në të gjitha trojet shqiptare do të edukohet rinia dhe populli shqiparë. Nuk do të lejojme asimilim islam. Serbia ka vdekur, që të na akuzojë, ndjek e denojë për irredentizem e fundamentalizëm islamik.
Të gjithë jemi të lirë, dhe të njëjtën gjë mund ta bëjnë edhe shqiptarët e besimeve të tjera, por jo në llogari të Islamit dhe në dëm të shqiptarëve myslimanë. Jo konvertime politike të cilat dëmtojne interesat kombëtare, sikurse që po vepron Keka me disa islamofobista të tjerë.
Askush sot nuk mund ti frikësojë shqiptarët e besimit Islam, në emër të Europës. Evropjanët fortë mirë e dinë përkatësin fetare të popullit shqipëtarë. E dinë, dhe e thonë haptas se, Islami sot është pjesë e Evropës ku jetojnë më shumë se 20 milion myslimanë. Proceset integruese në BE. premtojnë që kjo shifër në të ardhmen të shumëfishohet kështu që Islami dhe myslimanët do të bëhen një faktorë i rëndësishëm zhvillimi e stabiliteti, jo vetëm, për të ardhmen e Evropës. Eshtë për të shpresuar që në të ardhmen një myslimanë, si p.sh. kryeministri aktual i Turqisë, R.T.Erdogan, të udhëheqë Parlamentin Europian. Pse jo? Ne duhet të mendojmë pozitivisht, duhet të jemi realist dhe të punojmë me përkushtim për një të ardhme më të mirë e ma humane për të gjithë njerëzit dhe popujt. Këtë kërkon nga ne Isalmi.
Kurse Keka, dhe kekat e tjerë mund të vazhdojnë të merren me analiza të pakuptimta anti-islame që mesiguri një ditë me fajin e tyre do të deshprohen keqë.
Kekës i thëmë se Kur’ani Fisnik (sikurse edhe librat e tjera të shenjëta) është i shpallur nga Zoti i Mëshirshëm, dhe nuk është sikurse libri i Marin Barletit, për Skenderbeun, i mbushur me gënjeshtra. Keka i cek sllavët dhe Millosheviqin nuk shkruan se, cilët shqiptarë kishin qenë me gjak sllavë dhe në miqasi me ta (Cernojeviqet)? Shqiptarë myslimanët, apo ata të krishterë (Kastriotët)? Pse na detyron të shtrojmë këso pytjesh?
Zotit të Mëshirshëm, të Cilit i besojnë myslimanët thotë: ”Ky është Libri; Ne ta shpallëm ty që me urdhërin e Zotit t’i nxjerrësh njerëzit prej errësirave në dritë; …” (14:1).
Kurse, një politolog ekstremist katolik (Keka), këtë të vëtetë të shpallur nga Zoti, mundohet ta injorojë duke shpifur! A ka dicka më keqë?
Sigurisht se do të ishte më mirë sikur Keka dhe islamofobistët e tjerë të shfrytëzonin mundësitë për të marrë sado pak dritë nga burimet Islame.
Vetëm në këtë mënyrë do të kthjellnin mendjet dhe do ti fisnikëronin zemrat e tyre të helmuara nga paragjykimet e urrjtja (pa të drejtë e pa kurrëfarë arsye) ndaj besimit Islam dhe shqiptarëve (vëllëzërve nga gjaku e gjuha) myslimanë. Pse Kekës nuk i pëlqen gjuha e arsyes, por ajo e urrejtjes dhe e arrogancës? Cilës fe i beson? Të Djallit, mesigur. Por, kjo nuk iu duhet shqiptarëve.
Për fatë të keqë populli shqiptarë nuk kishte, as sot nuk ka, udheheqes politikë, fetarë, as intelektual të mjaftueshem të cilët do të mundësonin jetësimin praktikë të parimeve islame.
Kjo si duket i ka trimëruar ekstremistet katolik të cilët zellshëm janë duke demonstruar intolerancën e tyre qyqare e djallëzore. Pse, dhe për t’kujat interesa? Të shqiptarëve mesiguri jo.
A e kanë pyetur vetveten ndonjëherë anti-islamistet, e sojit të Kekës, se a do të kishte pas sot Shqipëri e Kosovë pa shqiptarët e besimit islamë? Pse Stavro Skendi shkruan: ”Shqiptarët myslimanë e përbënin shumicën dhe pa ata nuk mund të kishtë Shqipëri.” (Historia e Rilindjes Kombëtare)? Eshtë e dobishme të përseritet ate që thotë, F.B.Konica se, ”Të mos ishte Feja Islame, populli shqiptar do të ishte shumë më tepër në numër, por jo shqipta…”?
Prandaj Keka, dhe ata që mendojnë si ky, duke e lypur identitetin evropian në tokat shqiptare (pa shqiptarët myslimanë dhe Islamin), sot do të gjenin sllavizëm, e krishterizëm me grekë, italianë, bullgarë, serbë, malazezë… Si do të dukeshin sot tokat shqiptare pa shqiptarët e besimit Islam? Ju mund të mos e doni Islamin dhe shqiptarët myslimanë, por nuk keni të drejtë të nxisni urrejtje ndaj tyre dhe të përcani e hasmëroni popullin e shumëvuajtur.
Anti-islamisti Keka na i përkujton kohërat e luftërave të kryqëzatave të cilat njerëzimit i kishin sjellur vetëm vuajtje, masakra e vrasje…Qellimi i tyre dihet, sikurse i këtyre të sotmëve.

Nuk do të lejojmë që të rrealizohen kurrë ëndërrat e tyre të zeza.

Nëna ime e verbër

Posted by artparadox on 14 May 2010 , under |Një tregim shum prekës, mbi vlerën e nënës dhe dashurinë të cilën e posedon një nënë, për birin e sajë.

Ulje ne pagë për vrasjen e irakianëve

Posted by artparadox on 13 May 2010 , under |Nje gjykatë ushtarake amerikane u mjaftua me një ulje të pjesshme nga paga e një oficeri në ushtrine amerikane si masë ndëshkimi për vrasjen e dy civilëve irakianë. Ky është vendimi gjyqësor më i fundit në lidhje me ushtarët që kanë kryer krime në Irak. Këto vendime kanë çuar në shumë raste në reagime të ndryshme për shkak të trajtimit të përciptë nga ana e gjyqësorit amerikan të krimeve të kryerara ndaj irakianëve.

Gjykata dënoi kapitenin Karl Bjork për "parregullsi" dhe e dënoi me uljen e 1/3 të pagës për një vit.

Zyrtarët ushtarakë thanë se kapiteni në fjalë u gjend fajtor për akuzat e ngritura kundër tij për vrasjen me paramendim të dy të burgosurve irakianë dhe rrezikimin e njesisë së tij luftarake për shkak të neglizhencës së tij.

http://www.aljazeera.net/NR/exeres/0A7852DF-F534-4CF5-96BE-DA3C6C3E635C.htm

Partitë e skajit të djathtë në Evropë: ekstremistët e vërtetë?

Posted by artparadox on 12 May 2010 , under |Në të gjithë Evropën, partitë e vogla të skajit të djathtë po kërkojnë revanshin në pushtet, duke përfituar nga klima e frikës dhe e tensionit e cila mbi- zotëron sot në vendet perëndi- more. Kështu, në Spanjë, Zvicër, Gjermani, Holandë, Austri, Belgjikë, Francë, Angli dhe sido- mos në Itali po forcohen politik- isht dita-ditës lëvizje të grupeve të së Djathtës Ekstreme.

Deklaratat e dhëna kohët e fundit nga Federico Bricolo, Presidenti i Lega Nord –it, në senatin ital- ian se: "Për sa kohë që Lega Nord do të jetë në mazhorancë, nuk do të lejojë kurrë ligje pro Islamit" janë cilësuar jo vetëm si islamofobe por edhe si thellësisht racistë për një vend si Italia, e cila mban në gjirin e saj shtetin e vogël, por të fuqishëm, Vatikanin.

Në të gjithë Evropën, partitë e vogla të skajit të djathtë po kërkojnë revanshin në pushtet, duke përfituar nga klima e frikës dhe e tensionit e cila mbi- zotëron sot në vendet perëndi- more. Kështu, në Spanjë, Zvicër, Gjermani, Holandë, Austri, Belgjikë, Francë, Angli dhe sido- mos në Itali po forcohen politik- isht dita-ditës lëvizje të grupeve të së Djathtës Ekstreme. Risia e disa prej këtyre lëvizjeve është se ato kanë pikasur iluzionet e një shoqërie multi-kulturore, duke vënë kështu në qendër të vëmendjes politike çështjet që kanë të bëjnë me rregullin publik dhe sigurinë në vend. Në këtë mënyrë, klasat e mesme shoqërore, si dhe klasa punëtore kombëtare, kërkojnë "mbrojtje". Kështu, zgjidhja duhet të jetë bllokimi i imigracionit dhe detyri- mi i emigrantëve që tashmë janë në vend të integrohen gradualisht. Në pamje të parë, ky pretendim duket më se legjitim, por le të shohim dhe më nga afër pre- tendimet dhe strategjitë e tyre kryesore në vijim.
Mekanizmi kryesor që ata për- dorin në politikën e tyre është shumë i thjeshtë, por dhe efikas: "Pasiguria krijon frikë, frika çon drejt urrejtjes, sidomos kur ato manipulohen për shkaqe poli- tike!"
Një nga argumentet e për- dorura prej tyre është ajo e "tra- ditës" si një armë politike e pazëvendësueshme. Në Holandë për shembull, Geert Wilders me anë të provokimeve të shumta anti-islame dhe përdorimin e populizmit ka arritur të korrë suk- ses në politikën vendase duke udhëhequr partinë e tij në luftën kundër "islamizimit të Evropës". Këto forca politike, pretendojnë se po i bëjnë ballë të ashtuquajturës "tirania e minoriteteve", e cila duket se po shfaqet nëpër demokracitë perëndimore.
Ato bazohen në frikën dhe emocionet me elementare të njerëzve, të cilat i përdorin politik- isht nëpërmjet stereotipeve, kli- sheve dhe paragjykimeve të përhapura në popull, për t'u pozi- cionuar vetë në një masë të mirë në arenën politike. Argumenti që ata përdorin është po ai i njëjti: "Ne kundra Atyre". Në këtë mënyrë ata e nxisin popullin të ngrihet dhe të reagojë kundër gru- peve të caktuara, siç janë emi- grantët klandestinë dhe pakicat fetare.
Kështu vërehet se pjesa më e madhe e militantëve të këtyre partive i urren muslimanët, turqit, aziatikët, pakistanezët më shumë se sa hebrenjtë (plagë e vjetër kjo e Evropës) të cilët janë më pak të dallueshëm se sa të parët.
Për të zbatuar këtë taktikë të tyre, atyre u duhet të gjejnë vazhdimisht armiq, prandaj për- dorin mite popullore për të krijuar dhe ushqyer imazhin e "armikut të popullit". Kriminalizimi i grupeve etnike dhe i komuniteteve fetare paraqitet të jetë një mjet për të ndërtuar një linjë politike, duke përdorur tendencat sociologjike
të shoqërisë. Kriza ekonomike me pasojat e
saj sociale, prurjet e emigracionit, sinjalet e shumta dhe të shpeshta që tregojnë një erozion kulturor dhe fetar të shoqërisë, janë argu- mentet e përdorura nga populistët dhe nga ekstremistët e djathtë. Ata përpiqen të perceptojnë emo- cionet negative, frikën, stereotipet dhe paragjykimet e pjesës më të madhe të popullsisë dhe ofrojnë zgjidhje të thjeshta për probleme mjaft të ndërlikuara, me qëllim që të krijohet një grupim njerëzish mbi të cilin të promovojnë zgjid- hjet dhe idetë e tyre politike.
Duhet të kemi parasysh se kjo ndodh në partitë e grupimeve të ekstremit të djathtë, liderët e të cilave përdorin retorikën dema- gogjike për të rënë në kontakt me emocionet e njerëzve, duke për- dorur një gjuhë "rruge", meqenëse iu drejtohet njerëzve të thjeshtë dhe jo politikës së niveleve të larta.

ISLAMOFOBIA dhe rasti i
Lega Nord-it* në Itali

Përcaktimi më i përhapur i
shpjegimit të termit "Islamofobi" u dha nga Ojq-ja britanike Runnymede Trust , e cila e përcak- tonte islamofobinë si vijon: "Frika dhe urrejtja ndaj Islamit çon në armiqësi kundrejt çdo muslimani. Për pasojë lind diskriminimi i tyre, duke i përjashtuar ata nga jeta publike, ekonomike dhe sociale. Ajo përfshin perceptimin se Islami nuk ka vlera të përbashkëta me kulturat e tjera, se ai është më inferior se Perëndimi dhe se, më tepër se një fè, ajo është një ide- ologji politike e dhunshme".
Kohët e fundit, nëpër të gjithë Evropën, po shfaqen manifestime shqetësuese kundër ndërtimit të xhamive (apo dhe pjesëve për- bërëse të tyre, siç është rasti i Zvicrës me ndalimin konstitu- cional të minareve). Argumentet e përdorura kundër ndërtimit të tyre, si dhe këtij islamizimi të
shoqërive perëndimore, janë jo vetëm shembuj të islamofobisë, por edhe të një racizmi të egër dhe të thellë.
Ekzistojnë shumë kuptime të fjalës "armik" në zhargonin e tyre. Atyre u duhet gjithmonë të jenë në kontrast me dikë apo diçka, si për shembull ksenofobia, afro- fobia, anti-semitizmi, islamofobia etj. Ndërkohë që ekzistojnë dy grupe të mëdha të cilat gjenden në qendër të debateve prej shumë kohësh, këta duket se janë "armiku numër një" për grupet populiste dhe të ekstremit të djathtë në të gjithë Evropën: Muslimanët dhe Romët.
Pra, mund të themi që taktika e tyre është të përdoret islamofo- bia pasive e popullsisë në këto vende, si dhe preteksti i Romëve si armë elektorale kundër të tjerëve. Atyre që u bie të jenë viktimat e kësaj loje politike, janë gjithmonë grupet më të brishta të komu- nitetit, të cilët kriminalizohen dhe stigmatizohen. Jetët e tyre vështirësohen akoma më tepër për shkak se disa politikanë për- dorin përmbajtjet nacionaliste dhe ksenofobe për të fituar vota. Qëllimi i tyre është të forcojnë bar- riera fizike dhe mendore duke përdorur këto stereotipe me qël- lim që të arrijnë përfitime më të majme për agjendën e tyre poli- tike.
*Lega Nord, është rasti i një prej partive të ekstremit të djathtë e cila sot e kësaj dite është në koa- licion të drejtpërdrejtë në qever- inë e Berluscon-it, si forcë e cila lejon të mbahet e lidhur maxho- ranca, një parti tipike populiste dhe e ekstremit të djathtë. Këtë e tregon jo vetëm qëllimi i tyre krye- sor i cili është ai i të shkëputurit të një pjese të territorit italian nga Republika e Italisë (zona e Padania-s), por edhe retorika e tyre e cila kryesohet nga një luftë e egër politiko-mediatike ndaj Islamit dhe muslimanëve.
Janë te njohura fushatat e tyre
kundër ndërtimit të xhamive në çdo qytet të Italisë. Më parë i shi- hje teksa marshonin shesheve me parulla anti muslimane, si dhe ndyrja e truallit mbi të cilin do të ndërtohet një xhami me jashtëqit- je derri, se kinse kjo do t'i dekura- jonte muslimanët nga qëllimi i tyre ... Konkretizimi, më së fund- mi, i nismës së një referendumi të tipit zviceran në qytete si Milano, Bergamo dhe Brescia për peticion kundër ndërtimit të xhamive në këto qytete, me shpresën e tyre se ky peticion do të bëhet kombëtar më vonë, duke iu dhuruar atyre që firmosin kundër ndërtimit të xhamive shishe Champagne dhe pako Panettone (ëmbëlsirë tipike krishtlindjeje). Deklaratat e dhëna kohët e fundit nga Federico Bricolo, Presidenti i Lega Nord –it, në senatin italian se: "Për sa kohë që Lega Nord do të jetë në mazho- rancë, nuk do të lejojë kurrë ligje pro Islamit" janë cilësuar jo vetëm si islamofobe por edhe si thellë- sisht racistë për një vend si Italia, e cila mban në gjirin e saj shtetin e vogël, por të fuqishëm, Vatikanin. Edhe pse Umberto Bossi, presi- denti i Lega Nord -it, nuk shquhej për marrëdhënie të mira diplo- matike me Vatikanin, kohët e fun- dit ka pasur një ribashkim midis partisë së drejtuar prej tij dhe Papa Ratzingher-it. Në gazetën zyrtare të kësaj partie, të datës 24/12/2009, Luca Zaia shprehet kështu: "Kultura jonë i ka rrënjët e thella të zhytura në tokën kris- tiane. Ne të Lega Nord-it jemi kryqtarët e Kishës. Lega është lëvizja e popullit e cila mishëron kulturën e territoreve thellësisht kristiane dhe ne duam t'i mbajmë të tilla".
Deklarata të tilla, thellësisht islamofobe dhe raciste, tashmë janë në agjendën e përditshme të eksponentëve të kësaj partie, të cilët e ngrenë zërin fuqishëm edhe nëpër mediat kryesore italiane. Ky është realiteti dramatik: indiferenca dhe intoleranca pasive!
Autore :

Pse e pranoi Islamin ?

Posted by artparadox on 09 May 2010 , under |Pse e pranoi Islamin, p.1? 


Pse e pranoi Islamin, p.2?

Kosovë: Veni re, Rregulli i Ri Botëror

Posted by artparadox on , under |Veni re, Rregulli i Ri Botëror. Sikurse shumica e luftërave, lufta e Kosovës është për para. Para te mëdha. Nuk ka të bëjë asgjë me pastrimin etnik, me gjenocid, apo me barbarizëm. E tëra është për para. Pasim i parave. Vendet e NATO-s po bëjnë përpjekje për grabitje të pushtetit mbi kontrollin e kompleksit të minierave në Kosovë.

 “Majin e kaluar, Mytilinaios SA (kompani e minierave Greke) e nënshkroi kontratën me vlerë prej 519 miliard dollarë me pronën shtetërore të Trepçës (që gjendet në Kosovë) dhe agjencionin e Serbisë për tregti të jashtme, ku Mytilinaios do ti dërgoj në tregun ndërkombëtar 1 të 3 e prodhimeve të xeheve dhe gjithashtu do ti përmirësoj pajisjet dhe përvojat. Minierat e Trepçës janë në listën e kompanive që së shpejti do të privatizohen, kështu duke i lejuar kompanisë greke që ta blej një pjesë të saj.”

 Minierat e Trepçës që janë pronë shtetërore kanë vlerën prej 5 biliardë dollarë, si një copë e pronës së vërtet. Të fitosh potenciale, sidoqoftë është një çështje tjetër. Miniera nuk është shitur. Kontrata e referuar prej 519 miliard dollarë me Greqinë, e obligon minierën shtetërore që 1 të 3 e xeheve të prodhuara që t’ia dorëzoj Mytilinaios SA (kompani e minierave Greke) për më shumë se 5 vite.

 Kjo sugjeron se 2 të 3 e mbetura të xeheve të prodhuara gjatë më shumë se 5 vite do tu shitet me një çmim krahasues kompanive tjera të minierave. Vlera bazë do të jetë 1560 biliard dollarë – që do ti paguhet pronarit të kompleksit të minierave – për prodhimin e xeheve gjatë 5 viteve. Ta kesh në mendje se 1560 BILIARD dollarë do të jetë shitja e plotë e saj. Ne ende nuk e kemi diskutuar ngritjen e çmimeve (ku vlera do të jetë shumë më madhe se sa ajo që e cekëm).

 Kompanitë e minierave Mytilinaios SA (kompani e minierave Greke) do ti shet këto xehe të prodhuara – plumb, zink, kadmium, ari, argjend – në tregun ndërkombëtarë me një çmim të ngritur. Nëse çmimi ngritët në 200%, fitimi përfundimtarë do të jetë 1560 biliard dollarë. Ky do të jetë fitimi neto nëse NATO luan sipas rregullave dhe i lejon shtetet që ta respektojnë marrëveshjen e tyre me Serbin. Por çka thua nëse NATO do ti vjedhë minierat?

 Nëse NATO i merr nen kontroll minierat në Kosovë, atëherë fitimi është potencialisht i dyfishuar. Ajo do ti jep NATO-s 3000 biliard dollarë për 5 vite minus disa bilion për ti mbuluar (harxhimet për) fuqinë punëtore dhe për mirëmbajtjen e pajisjeve të minierave. Ne jemi duke folur për kofsh të madhe. Dhe do të ndahet ndërmjet kompanive të minierave në shtetet e NATO-s. A ka ndonjë çudi se pse politikanët amerikan shkumojnë? Nëse NATO e humb këtë luftë, politikan të caktuar do të mendojnë se xhepat e tyre i janë zbrazur. “Rusia është çështje shporte. Ata nuk mund të bëjnë ndonjë gjë...Ne nuk mund të humbim orientimin për të vazhduar për në fitore...debati nuk duhet të jetë si apo pse jemi përzier...,tashmë kjo është akademike.”

 Senatori John McCain (ka thënë): “Ne duhet të vazhdojmë deri në fitore” - Dave Sharp

 Vlen të ceket se 40% të popullsisë janë të pa punë, dhe 45% jetojnë në varfëri.

Islamicawekning + el xhezira

Çka thot feja për shën gjergjin? A është i lejuar festimi i kësaj feste??‏

Posted by artparadox on 08 May 2010 , under | Historiku i Shën Gjergjit 

"Shën Gjergji" festë e kujt? Kur hulumtojmë burimet historike të festës së "Shëngjergjit" mësojmë se kjo festë nuk ka të bëjë fare me Islamin. Kurse në anën tjetër vetë emri "Shëngjergji"
tregon  për diçka që është e huajpër myslimanët.   
Të dhënat historiografike tregojnë se Shën Gjergji ishte një ushtar romak i krishterë i lindur në vitin 303, i cili luftoi për ta mbrojtur krishterimin, duke rënë edhe dëshmor. Po ashtu legjenda tregon se Shën Gjergji ishte një trim i cili luftoi me kuçedrën dhe kështu u bë i pavdekshëm. Ai po ashtu është një mbrojtës i shenjtë i disa vendeve, qyteteve, profesioneve, organizatave dhe të sëmurëve. Këto janë të dhënat historike mbi personazhin tipik të krishterë "Shën Gjergji".

Në disa vende bëhen edhe tubime organizative duke u tubuar në vende të hapura të rinj dhe te rejat kështu duke festuar dhe ushtruar imoralitet.

 Të nderuar!
Me keqardhje shprehemi se një pjesë e muslimanëve e festojnë këtë festë duke përkujtuar "Shën Gjergjin" më 6 maj të çdo viti, kjo bëhet në forma dhe mënyra të ndryshme; disa duke bërë rituale të veçanta, disa vizitojnë varret e caktuara duke filluar nga tyrbet, teqetë, kishat, duke kërkuar ndihmën e të vdekurve. Ndezin qirinj, prenë kurban, fëmijët i zgjojnë më herët, i spërkasin me ujë në mëngjesin e hershëm e shumë rite dhe ceremoni të tjera.
 
Festa e "Shën Gjergjit" dhe veprimet që bëhen kanë karakter dhe përmbajtje idhujtarie, injorance dhe pabesimi. Në këtë festë i bëhet shirk Allahut të Lartësuar duke u lutur pranë varreve, duke kërkuar fatin pranë të vdekurve. Këto veprime janë të ndaluara sepse lutja, adhurime, është e rezervuar vetëm për Allahun. Me këto veprime jo të ligjshme vihet në rrezik potencial besimi i muslimanit dhe veprat e tij. Të kujtojmë së bashku këshillën e Llukmanit kur i tha djalit të vet:

"O djali im, mos i përshkruaj Allahut shok, sepse idhujtaria është padrejtësi më e madhe!"3
"Dhe kushdo që mohon besimin (islam), atëherë puna e tij është e pavlerë dhe në Botën e Pastajme ai do të jetë prej të humburve."4 

Zullumi, padrejtësia më e madhe është shirku dhe kjo bëri që të shkatërrohen popujt e mëparshëm. Allahu i Lartësuar na tregon:

"Ato janë fshatra (vendbanime) që kur bënë zullum, Ne i shkatërruam dhe për shkatërrimin e tyre u patëm caktuar kohë të sakta".5

Janë të pakuptimta ritualet që bëhen në këtë ditë pranë njerëzve të vdekur, pranë atyre që janë të tretur nën dhe! Vallë a këta mund të sjellin fat, dobi, fëmijë dhe pasuri?! Jo assesi një gjë e tillë është e pamundur dhe e kotë. 

Allahu i Lartësuar thotë: "Thuaju: "Thërrisni ata përveç Atij (Allahut) të cilët juve jua merr mendja (për zota: si melekët, Pejgamberët, kushdo qofshin, idhujt etj); Ata nuk kanë fuqi për ta larguar të keqen prej jush, as edhe për ta kaluar atë prej jush te ndokush tjetër.

Vetëm prej Allahut kërkojmë ta përmirësojë gjendjen e muslimanëve në çdo vend dhe të na ndihmojë të kapemi pas librit të Allahut dhe Sunetit të Pejgamberit, lavdërimi dhe shpëtimi i Allahut qofshin mbi të.

"… kush i përmbahet udhëzimit Tim, ai nuk ka për të humbur (në dynja) e as nuk ka për të dështuar (në jetën tjetër). E kush ia kthen shpinën udhëzimit Tim, do të ketë jetë të vështirë dhe në Ditën e Kiametit do ta ringjall të verbër."

Latest News