Nje mjeke myslimane ne SHBA ofron sherbime falas

13 December 2011 , Posted by artparadox at 11:23 AM


Një mjeke muslimane në shtetin amerikan të Karolinës, ka hapur klinikë për persona të paaftë dhe të varfër për t'i treguar botës imazhin e vërtetë të Islamit.
“Ndihem shumë e lumtur, kjo është një ëndërr për mua. Ideja është që t’i shërbej dhe t’i ndihmoj personat e nevojshëm”, tha dr. Reshma Khan, gjinekologe nga ‘Ralph Johnson Medical Center’ e cila në bashkëpunim me organizatën humanitare islamike të Amerikës së Veriut ‘USA Relief’ ka hapur klinikën në Mount Pleasant. 

Klinika, e quajtur Shifa do të ofroj shërbime falas një herë në javë, të shtunave, duke filluar nga data 7 janar.

Klinika do të ofrojë kujdes shëndetësor për gratë e pasiguruara prej moshës 17 deri në 65 vjeç. 

Dr. Khan shpreson në zgjerimin e shërbimeve medicinale, por kjo varet nga vullneti i mirë i mjekëve dhe infermiereve tjera.
Klinika Shifa, e para e këtij lloji në Karolina, tregon parimet e vërtetë të Islamit i cili udhëzon në ndihmë për të varfrit. 

Vitin e kaluar, një grup i mjekëve në Ohajo ka hapur klinikën Noor, duke ofruar kontrolle dhe këshillime falas për personat e varfër dhe pa sigurim shëndetësor. /islamgjakova/ 

Latest News