Britani, grevë e punonjësve të sektorit publik

Posted by artparadox on 30 November 2011 , under |
Punonjësit e sektorit publik në Britani zhvilluan sot një grevë masive ndaj planeve të qeverisë për të reformuar sistemin e pensioneve në vend.
Sindikatat pretendojnë se më shumë se dy milionë punonjës të kufirit, mësuesit, punonjësit e pastrimit, zjarrfikësit dhe punëtorët e tjerë të sektorit publik do të marrin pjesë në aksionin e planifikuar për 24 orë, duke shënuar grevën më të madhe britanike që është zhvilluar në këto 30 vite.
Greva pritet të mbyllë shkollat dhe të ndërpresë fluturimet nga Britania drejt vendeve të tjera.
Punonjësit do të protestojnë ndaj reformave që sipas sindikatave do t`i detyrojnë ata të paguajnë më shumë sigurime dhe do të rrisin moshën e daljes në pension.
Qeveria thotë se reformat janë të nevojshme për shkak se është rritur jetëgjatësia dhe buxheti i qeverisë nuk mund të përballojë pensionet aktuale.
Kryeministri britanik, Dejvid Kameron e ka cilësuar grevën si "të papërgjegjshme" duke u bërë thirrje sindikatave për të vazhduar negociatat./ora/

HOMOSEKSUALIZMI, KJO SËMUNDJE “MODERNE”!!!

Posted by artparadox on 25 November 2011 , under |Që moti ekspertë të ndryshëm (mjekë, psikologë, sociologë, antropologë...etj) rrahin tema mbi dukurinë e homoseksualitetit. Si zakonishtë gjithandej është referuar në shkaktarët e kësajë dukurie përveçse në shkaktarët e vërtetë. Për diçka mendoj se të gjithë do të pajtoheni. Kjo dukuri më tepër është e pranishme në shoqëritë ekonomikishtë më të përparuara. Nëse është ashtu atëherë përse ndodh kjo? Disa dukurinë e homoseksualizmit e ndërlidhin me zvogëlimin e hormoneve mashkullore.

Homoseksual është ai person, i cili ka parapëlqime dhe kërkon aktivitete seksuale me njerëz të seksit të vet. Ky njeri eksitohet nga njerëzit që kanë seksin e tij ose kryen aktivitete seksuale me ta. Termi lesbiane përdoret për një femër homoseksuale, ndërsa termi gay shpesh përdoret për homoseksualët meshkuj. Një individ biseksual joshet seksualisht nga njerëz të të dyja sekseve.
Sipas psikiatrisë homoseksualizmi bën pjesë në çrregullimet e epshit seksual, pra, është sëmundje e jo një gjë fiziologjike siç e paramendojnë disa njerëz sot.
Homoseksualizmi në realitet është inversion seksual, që do të thotë, se personi në fjalë ndien njëkohësisht refuzim ndaj seksit të kundërt. Varësisht nga kategoria e objektit erotik, homoseksualizmi mund të jetë: pedofilia(pedos - fëmij), subjekt i të cilit janë fëmijët e seksit mashkullor, efebofilia (efebos - pubertet), kur homoseksualizmi është i orientuar tek personat në mes 14-20 vjeç, androfilia (andros - mashkull i pjekur), kur subjekt është mashkulli i rritur deri në 50 vjeç, gerontofilia (geros - plak), ku në këtë rast subjekt është personi i moshuar, narcizizmi(narcismus, autoerotismus, automonosexualismus), një fenomen i rrallë dhe paraqet orientimin seksual ndaj vetvetes, ku trupi i vetë personit bëhet objekt i kënaqësisë seksuale. Termi rrjedh nga një legjendë e mitologjisë antike, sipas së cilës Narcisi duke shikuar trupin e tij në sipërfaqen e ujit u bë objekt erotik i vetvetes, duke injoruar seksin e kundërt.
       Nekrofilia është afiniteti i epshit seksual ndaj kufomës së seksit të kundërt.
       Zoofilia (sodomia) është realizimi i epshit seksual me kafshët.
       Fetishizmi është çrregullim seksual, i cili qëndron në arritjen e kënaqësive seksuale me soditjen e objekteve, që i takojnë seksit të kundërt (p.sh. flokët, rrobat intime etj.).
       Për të shpjeguar parapëlqimin homoseksual janë propozuar teori të ndryshme, por deri më sot asnjëra nuk ka qenë e suksesshme. Shumica e personave homoseksualë janë sakrificë e një edukimi të gabuar. Disa prej tyre në fëmijëri janë traumatizuar nga një përjetim homoseksual nga një njeri i moshuar. Në rastet të tjera kemi të bëjmë me faktorët e pavetëdijes (subkoshiencës) - situata e Edipit dhe frika e pavetëdijshme ndaj nënës, frika nga kastracioni etj. Sipas shkollës psiko-analitike, homoseksualiteti është i shkaktuar nga disa ndodhi në fëmijëri, të cilat në kujtimet e tyre intensive të fiksuara, të mbjella në fillim, thellë në pjesën e ndërdijes së psikes, munden më vonë të shtyjnë në polarizimin epshor normal, duke fiksuar orientimin homoseksual në formën e epshit seksual infantil.
Një studim i rëndësishëm i Bell, Ueinberg dhe Hamersmith (1981) zbuloi se parapëlqimi seksual përcaktohet kryesisht përpara se adoloshentët të kenë pasur përjetime seksuale. Megjithatë sot psikologët nuk kanë arritur t’i kuptojnë dot shkaqet e homoseksualizmit.
Disa autorë (Levin, Klassen, 1974) mendojnë se homoseksualizmi është i natyrshëm, sepse sipas tyre fakti që te kafshët ekziston një sjellje e tillë tregon se ajo është e natyrshme.
Simon Le Vay, një neurolog me renome botërore, profesor në “Harvard Medical Center”, thotë në studimin e tij “Miti homoseksual tek kafshët”, se ndonëse janë vërejtur sjellje homoseksuale është e pamundur që kafshët të kenë një sjellje të tillë për një kohë të gjatë pa u përfshirë në sjellje heteroseksuale. Një orientim homoseksual tek kafshët është gjë gati e paqenë. Në anën tjetër, dr. Antonio Pardo i Universitetit të Navarrës, Spanjë, shkruan: “Të flasim drejt, tek kafshët nuk ekziston homoseksualiteti. Për arsye të mbijetesës, instinkti i riprodhimit tek ata është gjithnjë i drejtuar tek seksi i kundërt.”
Dr. Dean Hamer, një prej gjeneticienëve më të mëdhenj në botë, aktivist gay dhe vetë gay thotë në revistën “The science of Desire P. Copeland and D. Hamer (1994): “Nuk mund të thuhet se ka një gjen gay.”
Uilliam Byne, doktor i psikiatrisë dhe i biologjisë dhe Bruce Parsons (1993) thonë në studimin e tyre: “Orientimi seksual tek njerëzit: Rivlerësimi i teorive biologjike.” Arkivat e përgjithshme të psikiatrisë fq. 50, nr. 3, pasi analizuan me kujdes të gjitha studimet e rëndësishme biologjike mbi homoseksualizmin nuk gjetën asgjë që të mbështesë teorinë e shkakut biologjik të homoseksualitetit.
Shkencëtarët psikiatër Fridman dhe Drëney shkruajnë në “Journal of Neuropsychiatry, vol. 5, nr. 2, Spring 1993”: “Pavarësisht gjetjeve neurobiologjike të kohëve të fundit na sugjerojnë se homoseksualizmi është i përcaktuar gjenetikisht dhe biologjikisht, nuk ka asnjë provë shkencore për modelin biologjik të homoseksualizmit.”
Prandaj lista e shkencëtarëve me renome botërore dhe e punimeve të tyre që tregojnë se homoseksualiteti nuk është i lindur (gjenetik), është shumë e madhe. Por, aktivistët e heshtjes gay janë përpjekur me mjeshtëri ta zhvendosin vëmendjen nga këto të vërteta dhe të flasin për orientim seksual dhe jo për sjellje seksuale, duke e ditur mirë që pranueshmëria publike është shumë më e madhe, kur thuhet se homoseksualiteti është i lindur. Homoseksualiteti është një sjellje seksuale e pashëndetshme dhe pranimi i saj publik është me pasoja të rrezikshme. Sëmundjet seksuale transmitive të homoseksualitetit janë: viruset, bakteret dhe mikroorganizmat e tjerë.
Gazeta “San Francisko Cronicle” më 15 janar të vitit 2008 njoftoi se në komunitetin gay të qytetit ishte shfaqur një lloj stafilokoku rezistent ndaj çdo lloj antibiotiku. Sidomos problem të madh paraqesin sëmundjet transmitive virusale siç janë: HIV/AIDS, virusi papiloma human (HPV), virusi i herpesit simplex (HSV) dhe virusi i hepatitit B. Tek homoseksualët dyert hyrëse janë: mukoza e regjionit anal.
Qendra Kombëtare për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve në SHBA në vitin 2003 raportoi, se 63% e burrave të infektuar me SIDA nga kontaktet seksuale ishin homoseksualë. Nga 12 mijë burra të sëmurë me sifiliz, 65% e tyre ishin homoseksualë, thotë e njëjta Qendër në vitin 2007. Një sëmundje tjetër seksuale Gonorrea, sipas revistës “Sëmundjet Seksuale të Transmetueshme” shfaqet 6 herë më shpesh tek homoseksualët, sesa tek heteroseksualët. Një nga sëmundjet më të rënda, që është e pranishme te homoseksualët është kanceri i zorrës së trashë. Sipas revistës amerikane “Kujdesi Klinik për Amerikën e Veriut”, e botuar në vitin 2004 bën me dije se 65% e njerëzve me kancer kanë qenë homoseksualë.
Është e tepërt të thuash se përdorimi i drogës te homoseksualët është në nivele dëshpëruese dhe tmerruese. Kriminologë të panumërt kanë dhënë statistika lebetitëse për dhunën që shfaqin homoseksualët.
Agjenda gay, e kujdesshme dhe e mbrapshtë në manualet dhe në manifestet e saj kërkon që kundërshtarët e homoseksualizmit të cilësohen si homofobikë dhe të pa iluminuar. Ata nuk pranojnë debate për të vërtetat dhe statistikat, por rreken t’i fshehin ato. Të vërtetat janë të rënda dhe e bëjnë kauzën e tyre të ngritur mbi gënjeshtra. Në fund mund të dalim në përfundimin, se homoseksualizmi është sëmundje e rëndë, që dëmton individin dhe shoqërinë dhe mu për këtë e dënon aq rëndë Krijuesi ynë i Plotfuqishëm, ashtu siç dënoi shumë ashpër popullin e Lutit alejhi selam, popullin e Pompeit, ndërsa sanksionet e Sheriatit për këto veprime të shëmtuara janë dënim me vdekje duke i hedhur nga lartësia. Përkujtojmë këtu mesazhin e Kuranit Fisnik, i cili vlen për çdo kohë dhe për çdo brez:
 (Përkujto) Lutin kur ai i tha popullit të vet: “A bëni atë punë të shëmtuar që edhe vetë ju e kuptoni (se është e keqe)?”
A me të vërtetë ju nga epshi kontaktoni me meshkujt, i braktisni gratë tuaja? Ju jeni popull injorant (xhahil).
E kundër atyre lëshuam një shi (me gurë); i shëmtuar ishte ai shi për ata të cilëve iu kishte tërhequr vërejtja.” (Nemël, 54-58)

Algjeri: Autoritetet mbyllin 900 xhami

Posted by artparadox on 22 November 2011 , under |
Deri tani kemi pasur rastin që në media të dëgjojmë dhe lexojmë mënyra të ndryshme të shkeljes së lirisë së njerëzve nga ana e diktatorëve arabë. Në të vërtetë, diktatorët arabë janë të pamëshirshëm në përpjekjet e tyre që popullin ta mbajnë nën represion dhe robëri të përhershme.
Kështu, këto ditë diktatori algjerian, Abdelaziz Bouteflika, nga frika se edhe në shtetin e tij mund të fillojë “pranvera arabe” ka marrë një masë represive origjinale diktatoriale. Në fakt Bouteflika ka urdhëruar që të mbyllen 900 mesxhide.
Këshilltari në Ministrinë e Vakëfeve dhe Çështjeve fetare, Uddet Fellahi, deklaroi për gazetën ditore “Haber” se autoritetet algjeriane, për arsyeje të sigurisë, kanë urdhëruar mbylljen e 900 xhamive dhe sallave të faljes./breziiri/

Kurani më i madh në botë peshon 800 kg

Posted by artparadox on 19 November 2011 , under |
Libri më i madh në botë i Kuranit të madhëruar, 2 metra i gjatë dhe me peshë 800 kilogram, është prezantuar në republikën autonome ruse të Tataristanit.
Ky libër i Kuranit të madhëruar, 1,5 metër i gjerë dhe 2 metër i gjatë, përgatitet të hyjë në librin e rekordeve, Guinness.
Faqet e librit janë punuar me ar dhe argjend, kurse kapaku është zbukuruar me gurë të çmuar si lazurit dhe bruz.
Kurani u përgatit pas një pune intensive 6-mujore me rastin e 1090-vjetorin e pranimit të islamit nga turqit tatarë që jetojnë në republikën ruse të Tataristanit dhe peshon plot 800 kilogram.
Libri u prezantua në kryeqytetin e krahinës, Kazan, me pjesëmarrjen e klerikëve të nivelit të lartë.
Kryemyftiu i Rusisë, Talgat Taxhettin, tha se ndjejnë një kënaqësi të madhe që kanë librin më të madh të Kuranit sot në botë.
“-Para 60-70 vjetëve Kurani groposej, zvarritej në tokë. Kurse sot në shekullin e 21-të ai qëndron përpara nesh në mënyrë më të respektuar në xhaminë e Kull Sherifit në mes të Kazan-it të bukur”, shtoi Taxhettin.
Deri në qershor libri i Kuranit do të ekspozohet për vizitorët në xhaminë e Kull Sherifit në kryeqytetin e Tataristanit, Kazan./trt/

Shpikje gjeniale e së ardhmes

Posted by artparadox on 17 November 2011 , under |Kompania Ross Nanotechnologies ka përsosur një lyerje në sprej-in NeverWet, i cili mbas përdorimit sendet i bën superhidrofobe, ashtu që 'refuzon' ujin dhe të lyerat. Poashtu mbron edhe nga korozioni dhe bakteriet. Pjesa më impresive e prezentimit është fakti se bile edhe iPhone u bë ujë refuzues mbasi është i spërkatur me NeverWetin, transmeton Net.

Së shpejti hapet faqja e parë sociale islame e internetit

Posted by artparadox on 15 November 2011 , under |
Bëhet e ditur që faqja më e fortë sociale e internetit e botës islame www.salamworld.com së shpejti do të fillojë me transmetime nga Stambolli.
Sipas informatave të marra nga autoritetet e kësaj faqeje “salamworld” synon të bëhet facebook-u i botës islame dhe njëkohësisht financohet nga biznesmenët e shquar të botës islame.
Kjo faqe me seli në Stamboll do të ketë edhe degët e saj në qytete si Kajro, Moskë, Londër, Dubai, Meke, Medine, Astana, Nju Jork, Paris dhe Kuala Lumpur.
Punimet teknike të faqes do të bëhen nga qyteti Hajdarabad të Indisë dhe fillimisht do të ketë transmetime në gjuhët turke, arabe, angleze, franceze, persishte dhe rusishte ndërsa në fazat e radhës në gjuhët azere, kazake dhe në dialekte uzbeke dhe urdu, në gjuhët kineze e malaje, peshtu, bengale dhe kurde.
Faqja që me një ceremoni madhështore të hapjes do të filloj punimet në muajin prill të vitit të ardhshëm, do të përmbajë libra elektronike, arsim nëpërmjet internetit, fetva (ligje islamike), enciklopedi islame, udhërrëfyes të qyteteve, seminare, lajme nga bota islame, udhëtime nëpër histori islame, lojëra, video, udhëzime për haxh dhe umre etj.
Zyrtarët e faqes deklaruan se parimi i parë i transmetimit është mbrojtja e njeriut dhe vlerave islame e njerëzore./trt/

Francë: I vihet zjarri një xhamie në Montbeliard

Posted by artparadox on 11 November 2011 , under |
Një xhamie në lindje të Francës i është vënë zjarri nga sulmues ta panjohur të enjten në mëngjes raporton France3.
Imami i xhamisë në Montbeliard, që ndodhet 170 kilometra në jug të Strasburgut në kufi me Gjermaninë, zbuloi zjarrin kur deshi të hapte xhaminë për namazin e mëngjesit.
Grupi i djathtë ekstrem që e quan veten “Les Belles Echappees” morri përgjegjësinë për këtë sulm.
Policia është duke hetuar incidentin, gjersa muslimanët thonë se numri i sulmeve ndaj muslimanëve dhe institucioneve Islame është në rritje në vend.
Vetëm gjatë 2010-ës janë raportuar se paku 188 raste të sulmeve islamofobe kryesisht ndaj xhamive në Francë./mesazhi/

Sulm me bomba molotov revistës franceze, ironizoi profetin Muhamed

Posted by artparadox on 02 November 2011 , under |Francë- Zyrat e revistës satirike franceze “Charlie Hebdo” u shkatërruan nga zjarri, pasi u brenda tyre u hodh një bombë molotov. Sulmi ndaj revistës u bë vetëm një ditë pasi revista në një nga shkrimet e saj satirike kishte emëruar Profetin Muhamed si kryeredaktorin e saj të ardhshëm. Në artikull, ishte edhe një karikaturë e profetit që bënte disa komente humoristike. Madje këtë herë revista do të ndryshonte edhe emrin në “Charia Hebdo”, një lojë fjalësh për termin arab Sharia. Sipas revistës, qëllimi i saj ishte të ironizonte fitoren e një partie islamike në zgjedhjet e muajti të shkuar në Tunizi dhe paralajmërimet se Libia e re do të bazohet në ligjin islamik. Në kopertinë e saj, Muhamedi thoshte: “100 goditje me kamzhik, nëse nuk po vdisni nga e qeshura”. Gjithsesi, botuesi i revistës tha se tashmë ajo nuk ekzistonte më, pasi të gjitha pajisjet ishin djegur. Dëshmitarë okularë i thanë policisë së dikush kishte hedhur një bombë molotov brenda dritareve të revistës dhe zjarri kishte shkatërruar gjithçka në pak sekonda.

Latest News