A duhet të ketë minare në Austri?

Posted by artparadox on 31 August 2010 , under |Krishterë, myslimanë apo hebrej - të gjithë duan ta shprehin hapur besimin e tyre dhe ta jetojnë atë. Në shtetet demokratike kjo është e garantuar. Por kur është fjala për ndërtimin e xhamive - herë pas here ndizen debate.
Rreth 500 mijë myslimanë jetojnë në Austri. Ata përbëjnë bashkësinë e dytë fetare për nga madhësia, pas katolikëve. Për ta ekzistojnë ndërkohë 200 objekte për falje dhe katër xhami me minare. Këto ndodhen në Vjenë, në Tirol, në Salcburg dhe në Austrinë e Poshtme. E megjithatë bashkësia islame në Austri dëshiron më shumë.
"Ajo që dëshirojmë është që në çdo land federal te ketë një xhami që të dallohet nga jashtë. Këtë nuk e kërkojmë ta kemi nesër, apo pasnesër, por në perspektivë afatgjatë", thotë presidenti i kësaj bashkësie Anas Shakfeh.

Kundërshtimet e popullisëtve të djathtë

Kjo dëshirë ka bërë që ta ngrenë zërin populistë t e djathtë në Austri. Aleanca për të ardhmen e Austrisë, – BZÖ - dhe partia e lirisë - FPÖ - kanë reaguar menjëherë. E në radhë të parë është partia FPÖ ajo që po del nëpër barrikada. Kryetari i saj Heinz-Christian Strache, në intervistë për televizionin austriak ORF thekson, se për të besimi është i shenjtë dhe se ai e respekton fenë islame. Por: "Jam dakord që të ndërtohen shtëpi për të ushtruar besimin, por jo godina me shumë destinacione. Gjithashtu në Austri nuk kemi nevojë për minare dhe as për muxhahedin. Duhet të ketë qendra për t'u falur, por për këtë s' janë të nevojshme minaret, që paraqesin simbolin e fitores dhe ato nuk janë domosdoshmërisht simbol i besimit."
Kryetari i FPÖ-së është një ndër kritikët më të ashpër të fesë islame në Austri. Duket se atij i vjen për mbarë fakti që pikërisht tani bashkësia islame del me temën e minareve. Strache ndodhet në kulmin e luftës elektorale, në tetor ai dëshiron të bëhet kryebashkiaku i Vjenës. Në të gjithë qytetin ndërkohë ai buzëqesh nëpër pllakate, përmes të cilave bën thirrje për "më shumë guxim për gjakun tonë vjenez. "Askujt nuk i bën mirë e huaja me shumicë". Anas Shakfeh mbrohet ndaj akuzave, që ai padashur ka ndihmuar në luftën e tij elektorale.

"Ksenofobia dhe islamofobia"

"FPÖ-së nuk i duhen deklaratat e mia për të nxjerrë pllakate me parulla ksenofobie. Ata tashmë e kanë bërë këtë. Me sa duket në këtë luftë elektorale ata kanë vetëm programin "ksenofobia dhe islamofobia". Ata e kanë keqpërdorur vizionin tim të së ardhmes, një deklaratë mase normale ata e kanë keqpërdorur", pohon ajo.
Për FPÖ-në xhamitë janë "fole të islamizmit radikal". Por kritikën e bashkësisë islame, sipas së cilës partia e lirisë është ajo që predikon urrejtjen në Austri, e hedh poshtë sekretari i përgjithshëm i kësaj partie Harald Vilimsky.
"Duhet edhe ta themi, se nëse bëhen të tilla deklarata, si kjo, që tërheqin vëmendjen e opinionit, atëherë bashkësia s' ka përse të habitet, kur politika përgjigjet. Unë e dua ta ruaj Austrinë, ashtu siç është formuar ajo në kulturën e saj. Unë nuk dua të kemi as ekstremizëm dhe as arabizim", thotë Vilimsky.
Bashkësia islame po përpiqet të qetësojë gjakrat. Një xhami me minare në kryeqytetin e secilit land të Austrisë është vetëm një qëllim i largët, sqaron Omar Al Raëi, i ngarkuari i bashkësisë për çështjet e integrimit dhe deputet socialdemokrat në Vjenë.
"Nëse diku ka nevojë dhe atje ka myslimanë, të cilët duan një xhami, këtë ne duam ta shqyrtojmë. Ne nuk duam që të përpilojmë lista për landet dhe xhamitë, por vetëm duam të pyesim, nëse ka myslimanë, të cilët kanë nevojë për një ambient faljeje dhe këtë duam t' ua plotësojmë. Vetëm në një rast të tillë duhet të ndërtohet xhamia", thekson ai.

Imigracioni dhe kritikat ndaj fesë islame

Tema e migracionit dhe kritika ndaj fesë islame herë pas here shkaktojnë diskutime të nxehta në Austri. Opinioni është disi i përçarë: "Është çështje e tolerancës, se deri në ç'masë dëshiron të shohësh përtej kufijve personalë. Ndonëse unë nuk dua që pamja e rrugës të humbasë karakterin austriak, mendoj se ne mund të bashkëjetojmë me myslimanët. Më vjen keq që këtu nxiten frika të tilla. "
Nga këndvështrimi i teologjisë mineratë nuk janë një domosdoshmëri për një xhami. Për studiuesen e fesë islame Amena Shakir, minaret janë një shenjë për atë, që myslimanët kanë ardhur. "Myslimanët thonë, ne nuk duam të kthehemi në atdheun nga kemi ardhur, sepse ne jemi austriakë. Ne duam që edhe këtu të ketë një xhami të bukur, të cilën mund ta konceptojmë vet. Një xhami, e cila të jetë me dinjitet dhe në të cilën të kesh kënaqësi të ftosh dikë, ne nuk duam një xhami të fshehur apo në qilar, prej së cilës të na vijë turp, kur atje falen miqtë apo edhe ne vet", thotë Shakir.

Simbol i pushtetit politik apo një fanar i besimit? 

Partia e lirisë dhe aleanca për të ardhmen e Austrisë janë duke u angazhuar për referendum popullor. Në të sipas modelit zviceran duhet të votohet për ndalimin e ndërtimit të xhamive me minare. Grindja për minaret do ta preokupojë edhe për disa kohë Austrinë, të paktën deri në tetor kur të zhvillohen zgjedhjet lokale në Vjenë. /Deutche Welle/

Krishterët nuk kanë kapacitet t'i kundërvihen globalizmit

Posted by artparadox on 25 August 2010 , under |Të gjithë ne në kohën e sotme jemi dëshmitarë të dominimit mbarëbotërorë të ideologjisë së globalizimit të plasuar nga faktori iluminato-masono-cionist-hebraik. Çka nënkupton globalizimi me siguri se pak a shum jeni të njohtuar. Fshati global nënkupton qeverisjen me mbarë njerëzimin vetëm nëpërmjet një qendre. Globalizimi nënkupton dy shtresa njerëzish : të pasurit dhe ata të varfërit. Kjo ideologji vazhdon të implementohet pa hasur në ndonjë barierë të dukshme
 Ky konspiracion botëror (Rrendi i ri botëror/një qeveri botërore) është lansuar që nga viti 1760, kur për herë të parë është formuar me emrin 'Iluminati' (Të ndriçuarit) dhe e ka organizuar njëfar Adam Vajshaupt,i lindur si një hebre,  më vonë konvertohet në katolik dhe bëhet prift katolik. Sipas urdhërit të shtëpisë së sapo të organizuar të Rotchild-it, Vajshaupt u largua (nga katolicizmi) dhe organizoi 'Iluminatet'
 Natyrishtë, Rotchild-ët kanë finansuar këtë operacion dhe çdo lloj lufte deri më tani, duke filluar që nga revolucioni francez. Shtabi i konspiracionit të madh të viteve të vona të 1700-ave ishte në Frankfurt të Gjermanisë, ku Majar (ose Majer) Amsel-i i cili e përvetësoi emrin Rotchild, vendodsi shtëpinë e Rotchild-ave dhe u lidh me tjerë finansierë ndërkombëtarë, të cilët bukvalishtë ia shitën dreqit, shpirtërat e tyre
Mbasi qeveria bavariane zbuloi në vitin 1786 qëllimin e 'Iluminatëve' që të nisin Revolucionin francez), konspiratorët e xhvendosën shtabin e tyre në Zvicër, e mëpastaj në Londër. Rotchild-ët siç ceket ndonjëherë kanë finansuar që të dyja anët nëpër luftëra. Kështu ishte rasti edhe me luftën e dytë botërore me Rajhun e Tretë të Hitlerit., njërin nga ish klientët e tyre. As ndaj Faganit, nuk ishin të vetmit bankierë hebrenjë të cilët e bënin këtë
Kjo me siguri ishte strategjia fiftimtare për profiterët e luftës pa moral. Ata fitojnë pa marë parasyshë kush e humb luftën. Por vetëm në aspekt material. T'i kthehemi Faganit. "Që nga lufta e dytë botërore (Mbas Jakob Shif-it djaloshit të Rotchild-it) në Amerikë, i cili organizoi dhe finansoi Revolucionin Bolshevik në Rusi), shtabi i degës amerikane ndodhet në rrokaqiellin Harold Prat në New-York, ndërsa Rockfelerët në fillim mbrojtësit e Sif-it, e morën manipulimin e financave në Amerikë për 'Iluminatët'.
Ata promovojnë 'iluminatet' të cilët operojnë nën emra dhe maska të ndryshme. Kjo nga shkaku se mbasi është zbuluar dhe bërë famëkeqe (dhe kështu joefikase si shoqatë e fshsehtë), Vajshaupt dhe konspiratorët e tijë të mëvonshëm filluan të operojnë nën emra të ndryshëm..
Në SHBA, menjëlherë mbas Luftës së Parë Botërore, formuan 'Këshillin për marëdhënie me vendet e jashtme (Council on Foreign Relations), i cili zakonishtë emërohet si CFR. Ky CFR në realitet paraqet 'Iluminatet' në SHBA.
Në këto fakte të cilat i nxjer Fagan-i ju mund të besoni ose jo, por formimi i Kombeve të Bashkuara mbas Luftës së Dytë Botërore, në të cilën Rockfelerët luajtën rol shum të rëndësishëm, duke llogaritur këtu edhe sigurimin e patundshmërive në New-York për selinë e tyre, është një fakt i pamohueshëm historik.
Por çdonjëri i cili sstudjon globalizmin duhet patjetër të analizojë veprimet e grupit Bilderberger i emëruar sipas njëhoteli holandez në Osterbek, në të cilin është mbajtur takimi i parë i kësaj elite globale internacionale. Princi Bernhard nga Hollanda, në atë kohë perseon me rëndësi në industrinë e naftës, i cili i ruajti pozicionet e larta në kompanitë, `Royal Dutch Petroleum` (Shell Oil) dhe `Société Générale de Belgique` korporatën globale bankare të fuqishme, ishte sponsori kyç i idesë Bilderberger. Familja ROckfeler, kompania e të cilit 'Standard Oil' dhe degët e saja ishin konkurent teknikë të 'Shell'-it, poashtu ka sponsorizuar këtë ide nga ana amerikane.
Në ndërkohë le të numërojmë katër personat të cilët janë anëtarë të të tre organizatave udhëheqëse globale - CFR, Komisioni trilateral i Bilderbergut : David Rockfeler, Henry Kissinger, Bill CLinton dhe Lou Gerstner, kryetar i IBM-it
Por dueti global R&R, Rotchild-i i Rockfeler-i, Rexi dhe Regina i Rendit të ri botërorë, nuk do të mundnin ta projektojnë ndikmin dhe fuqinë e tyre nëpërmjet shoqatave të lartëpërmendura të cilat më nuk janë aq të fshehura pa ndihmën e "Princave të shekullit 20" liderëve të korporatave multinacionale të cilat kanë më tepër dobi nga globalizmi dhe totalitarizmi të cilin ai e nënkupton. Në skenë dalin Katër kalorësit e Apokalipsës, katër pipat e Rendit të ri botëror - "Tregtarët me vdekjen" - Gangsterët, Bankierët, Të varurit (Pranksters) dhe Hamallxhinjtë (Hucksters).
Feja e këtij "Rendi të ri botëror" është : "Un nuk besoj asgjë!" Simboli i saj është : Dollari i gjithmundshëm,  Euro ose cilado valutë e cila është në modë në momntin e duhur. Objekt i tijë i adhurimit : Viçi i artë. Vendi i tijë i shenjtë : Wall Street. Moto i tijë : "Tregëti e përhershme nëpërmjet luftës së përhershme"

Çka ndodh me Evropën?

Kjo ishte një rezimim i shkurtë i idesë së globalizmit, por, parashtrohet pyetja : Cili faktor mund t'i kundërvihet kësaj ideologjie të sëmurë dhe plangëprishëse. Evropianët që nga shekulli XV filluan të largohen nga kisha, për shkak se ajo nuk ishte në gjendje që  t'u jepte përgjigjje pyetjeve thelbësore për njeriun. Ata përqafuan një ideologji të re të cilën e quajtën ateizëm dhe i cili bazën e vet do ta kishte te shkenca, duke menduar se nëpërmjet sajë do të arijnë aspiratat e tyre njerëzore. Mirëpo ky akt ishte vetëm shkëputje e deles nga kopeja. Zhvillimi i shkencës dhe teknologjisë mundësoi një dukuri tjetër e cila shum i shkonte për shtati një populli, i cili historikishtë ishte i katandisur nëpër katër anët e botës. Hebrenjtë ishin të njohur si tregëtarë të famshëm. Kapitalizmi dhe Demokracia, ua mundësuan që të arrijnë deri aty sa të kontrollojnë tërë financat botërore nëpërmjet bankës qendrore dhe ekspoziturave të tyre siç janë MMF etj. Evropianët akoma janë të dehur nga hovi teknologjik shkencor dhe standardi i aritur gjatë dekadave të këmbimeve ekonomike trans atllantike Sipas determinizmit historik, e dimë se çdo revolucion e ka kulmin e tijë dhe tatëpjetën (vdekjen në luksoz). Tani në shekullin XXI ajo tatëpjetë po fillon dalëngadalë që t'i tregojë efektet e saja. Evropianët të përgjumur dhe të dehur nga propaganda e lloj-llojshme e mediave në gati çdo sferë të jetës siç janë : propagimi i lirive seksuale, muzika, filmi, interneti, fillojnë që të ndjejnë kromëzat dhe dhimbjet e vogla të sëmundjes së tyre dhe dalëngadalë po ngrejnë alarmin duke mos kuptuar së pari se nga vjen rreziku i një sëmundjeje të këtillë. Nuk është vetëm pjesa islame e njerëzimit, ajo e cila vuan nga sindromi akut i globalizmit të imponuar, edhepse është pjesa më e sulmuar për shkak të imunitetit të sajë më të madh ndaj këtijë pretendimi, por janë edhe pjesët tjera siç janë : Evropianët, Sllavët, Rraca e verdhë, Afrikanët etj. Të gjitha këto kultura të posapërmendura nuk e posedojnë kapacitetin për t'iu kundërvënë tendencave globaliste, pasi që të gjitha janë thellësishtë të materializuara dhe të korruptuara. Mund që t'i japim vetes lirinë dhe që të shpallim krishterimin, e poashtu edhe kulturat tjera si të vdekura përballë hovit të globalizimit. I vetmi faktor i cili mund të ndryshojë diçka është Islami pasi që propagon drejtësinë, mirëqenien dhe paqen për të gjithë njerëzimin. Sa më parë që Evropa të përqafojë Islamin në masë sa më të madhe, aq më heret do të forcohet lufta ndaj globalizimit dhe shtimit të numrit të të varfërve në mbarë botën. Kjo nuk është punë e lehtë duke llogaritur përmasat e pabarabarta të mjeteve të cilat i posedojnë anët e konfrontuara e në të cilat nga më kryesoret janë : Kapitali, Teknologjia, Mediumet, Pushteti, etj...Një armagedon ndoshta sapo ka filluar!...

Pepsi dhe muslimanët

Posted by artparadox on 12 August 2010 , under |          A kanë aritur amerikanët që të luajnë me ndjenjat e 1 miliardë e gjysëm muslimanëve në botë, duke i detyruar që me dekada të tëra të konsumojnë pije të gazuar, e cila është prodhuar nga thartina e zorrëve të derrit?.
Kjo pyetje është inicuar nga Qendra për hulumtim islamik, e cila ka dërguar mostrat e pijeve të gazuara të PEPSI-t dhe COCA COLA-s për analizë gjegjësishtë të pepsinit si element kryesor të këtyre pijeve.

Për herë të parë kjo temë është parashtruar përpara partisë egjiptiane, nga Ahmed Jasin dhe Sejid Kutub ,që nga vitet pesdhjeta, kur edhe është bërë fetvaja për ndalesën e PEPSI-t dhe COCA COLA-s, për shkak të përmbajtjes së materies pepsin, e cila fitohet direkt nga përpunimi i thartinës së zorrëve të derrit. Kjo ka shkaktuar rrënie ekonomike të kompanisë së koka kolës dhe pepsit në Egjipt për shkak se njerëzit rrefuzonin që t'i blenin këto pije.
SOt e njëjta pyetja parashtrohet nga ana e dr. Mustafa Esh Shekat-it (Allahu e shpërbleftë) kryesuesit të këshillit qendror për kontrollin e mostrave të ushqimeve dhe pijeve, e në këtë rast të kanaqeve të pepsit. Dr. Sheki thot se pavarësishtë nga bojkoti i produkteve amerikane dhe cioniste, duhet bërë analiza e të njëjtive, posaçërishtë kur bëhet fjalë për pepsin. Kontrollimi do të bëhet në laboratore të veçanta dhe të pavarura për kontrollin e kualitetit të ushqimeve dhe pijeve. Kështu procesi do të mbrohet nga tendencat e korruptimit dhe lobimit Dr. Sheka thot se në Amerikë ka jetuar 6 vjet dhe ndërkohë ka ardhë deri te rezultatet mahnitëse se materia e cila shfrytëzohet për prodhimin e pepsit dhe e cila ndihmon procesin e tretjes së ushqimit në lukth është e fituar nga zorrët e derrit


Një nga burimet të cilët dëshironin të mbeten anonim thot: Ne prodhojmë dhe mbushim PEPSI në Egjipt dhe vendet tjera arabe, por mbas kësaj anashkalohet që të deklarohet e vërteta. Në të vërtetë pjesa përbërëse e cila u shtohet pijeve importohet në formë të brumit të rrallë në kanisterët e mbyllur hermetikishtë. Këto kanisterë nuk hapen derisa të mos arrijnë në shiritin prodhues.


Mbasi kjo materie i shtohet në PEPSI gjatë prodhimit dhe vetë procesit shishet, kanaqet dhe ambalazhi tjetër duhet mbyllur hermetikishtë nëpër raftet e qendrave tregtare. Kam guxim që të thëras çdo personalitet që publikishtë të vërtetojë se cilët janë pjesët përbërëse të pepsinit


Një nga reklamat e PEPSI-t e cila pohon se Pepsi prodhohet nga materiet e derrit.Kompanitë për prodhimin e ushqimit nuk ndalen, por i tejkalojnë kufijtë, bile edhe te proshimi i artikujve ushqimorë, në të cilët përziejnë thartina dhe yndyrëra të derrit. Për këtë është e njohur kompania Wrigleys ,e cila meret me prodhimin e gomës përtypëse EXTRA .

Goma përtypëse e cila konsumohet në shtetet tona  përmban aminothartina të yndyrta të cilat përfitohen nga yndyrërat e derrit, gjatë procesit kimik.
.
Nuk ka dyshim se kjo është në kundërshtim me parimet fetare të muslimanëve. Kësaj mund t'i shtohet edhe deklarata, e njërit nga përgjegjësit të kësaj kompanie, duke vërtetuar se këto goma përtypëse nuk janë hallall për muslimanët.. Obligimi im është që të them se këto thartina ndahen nga yndyrërat e derrit , si edhe vetë materia e pepsinit si dhe vetë ata bartin në vete qeliza kancerogjene. Këto truptha kancerogjenë shkaktojnë më shpesh kancer të zorrës së trashë dhe rektumit, prostatës, mitrës, tëmthit, gjirit dhe pankreasit. 


Derisa PEPSI është pije e preferuar tek numri i madh i banorëve në botë, indianët e  shfrytëzojnë për tjetër përdorim. Pijen e pepsit e shfrytëzojnë në luftë kundër numrit të madh të insekteve dhe bimëve të cilat ua rrezikojnë të mbjellurat. Krejt kjo sepse PEPSI ka mund të reagojë më mirë se çfarëdo lloj tjetër helmi kimik biologjik në deratizim dhe dezinsektim dhe se është dukshëm më i lirë.

 Dr. Mustafa Esh Shek'a potencon se do të nisë luftë kundër kësaj kompanie, mbasi të fitohen rezultatet laboratorike dhe kur të vërtetohet se deklarata nuk i përgjigjet përbërjes reale brenda shisheve dhe kanaqeve të PEPSI-t. Do të kërkohet që të meret mostër direkt nga kanisterët për materiet e panjohura të lartëpërmendura. Sa për informatë vetëm një kanister është i mjaftueshëm që të prodhohen 10.000 shishe të PEPSI-t. Nënkuptohet se është i pritur qëndrim i kundërt i vetë kompanisë PEPSI, e cila nuk do të dëshirojë që të pranojë se çka në të vërtetë pinë muslimanët dhjetë vitet e fundit. Nëse çmimi i një shisheje në Arabinë Saudike është 1 rijall e gjysëm, pyesim a meriton që të blehet yndyra e derrit e njëkohësishtë të humbet feja dhe bota tjetër?

Prandaj duhet të renditemi në një saf në bojkot të prodhimeve të tyre, sepse kjo është ndoshta arma e vetme të cilën e posedojmë të gjithë. Njëkohësishtë kjo do të jetë përrgjigjje ndaj obligimit tonë fetar dhe njerëzor dhe si mënyrë më e mirë e luftës kundër cionistëve okupatorë dhe të gjithë atyre të cilët i ndihmojnë. Poashtu do ta mbrojmë edhe shëndetin tonë prej helmit të cilin na e shesin cionistët nëpër shitoret tona.
I Dërguari i Allahut, Zoti e mëshiroftë ka thënë : Pastroje ushqimin tënd dhe do të pranohet lutja
Më tepër se një miliardë e gjysëm mëpër tërë botën konsumojnë yndyrëra të derrit dhe TI JE NDOSHTA NJËRI NGA ATA.
Kjo pamje tregon se PEPSI është materie helmuese sepse nëse ka mundësi që të tresë hekurin, paramendoni se çka ndodh në brendinë e lukthit të personit e cili konsumon këtë pije vrasëseAvokatët e dreqit

Posted by artparadox on 09 August 2010 , under |
          Tradicionalishtë, artistët e kanë përgjegjësinë që të avansojnë ndjenjën e brendshme të njerëzve dhe të krijojnë vetëdije më të përparuar për unitetin e tërë asaj që është e krijuar. Në Persi, zërat e bilbilave dhe ujvarave janë shfrytëzuar pët shërrim. Nënat shpeshherë shfrytëzojnë zërin, që të vënë në gjum foshnjet e tyre. Leximi i Kur'anit që nga koha e pejgamberit Muhammed-it alejhi selam është shfrytëzuar poashtu për shërrim. Megjithate nuk janë të gjitha zërrat shërrues. Disa munden të jenë edhe të rrezikshëm. 
Zërri i muzikës, p.sh. ndikon në shpejtësinë e pulsit, temperaturën e lëkurës, shtypjen e gjakut, tensionet e muskujve si dhe në aktivitetin e brazdave të drurit. Muzika mundet poashtu me ndihmën e lirimit të substancave biokimike siç janë endorfinët në trurin dhe të sillet si mjet natyral për parandalimin e dhimbjeve. Skeleti njerëzor poashtu është i ndjeshëm ndaj vibracioneve 69-70% e zërrave të cilat mund të gjenden në shtrirjen e dëgjimit, ndërsa zërri më shpejtë shpërndahet në ujë, prej së cilit njeriu edhe më shum është i përbërë. Skeleti pastaj në mënyrë permanente i përcjell informacionet nga nivelet akoma më të ndjeshme në vetë fijet nervore. Muzika joadekuate dhe e zëshme, nga ana tjetër mund të jetë e rrezikshme. Studimet nga viti 1990 pohojnë se muzika e zëshme sjell deri te vasoconstrictia e shkaktuar nga shtypja e lartë e gjakut. Kjo pastaj sjell deri te hipertrophia e muskujve të lëmuar, ngushtimin e kapilareve dhe pengimi i qarkullimit të gjakut. 

          Ku është rock muzika në gjith këtë? 

         Eksperimentet me bimët poashtu kanë treguar diçka të ngjajshme. Në realitet, bimët të cilat janë malltretuar me muzikën e Jimi Hendrixit dhe grupit Led Zeppelin janë tharë për dhjetë ditë, ndërsa gjatë rritjes së tyre kanë ikur nga burimi i zërrit. Nga ndikimi i muzikës disharmonike dhe përmbajtjes së sajë - me porositë e fshehura dhe të hapura, të rrinjët i absorbojnë programet e së keqes, të cilat në to do të ndikojnë që të jenë të shpirtligë, fanatikë, ose ideologë të errësirës. Shumica nuk e dinë se sa janë të ndjellur dhe të manipuluar. Shum nga fansat e thonë se gjatë dëgjimit të kësaj apo asaj muzike, rock ose heavy metal muzikës, "absolutishtë mirë ndjehen"dhe se "fitojnë shumë energji". Por ata nuk e dinë se egzistojnë edhe fusha energjetike NEGATIVE me të cilat mundemi që të kalojmë në komunikim, e nëpërmjet tyre edhe me shërbyesit e demonëve dhe kierarkitë. Kësaj tërheqësie të rosk muzikës i ka ndihmuar paraprirë edhe situata jetësore e dëshirave të paplotësuara, ndjenja për mbrojtje, dëshpërimet, dështimet, prej nga vijnë ndjenjat e vetmisë, melankolisë, frustracionit, rezignimit e deri te agresioni, kryengritja dhe vetëvrasja. Këto ndjenja ia hapin dyertë energjisë dhe zërrave negativë sië është muzika rock. Tonet fishkëlluese, britmat depërtuese dhe muzika e zëshme janë shkak i pengesës për qetësinë tonë shpirtërore.


          Kokain, marihuana, LSD...

          Vitet gjashtëdhjeta ishin periudhë e trazirave të mëdha në Amerikë. Kultura e të rrinjëve kërkonte mënyrë tjetër të jetesës, e gjeti marihuanën dhe droga "të reja" të përparuara siç janë lysergic add diethylamide (LSD).Këto droga nuk u kuptuan në tërësi dhe besohej se ato munden të zgjerojnë vetëdijen njerëzore, ndërsa konsumuesve të tyre t'u sigurojnë përvojën mistike e cila ka mundur që ta zgjerojë të kuptuarit e tyre. Shum nga eksperimentet më të hershme me LSD-në (më i dalluaari është Tomothy Leary) e konsideronin këtë drogë si dhuratë ndaj njerëzimit - e paqartë është prej nga dhe kujtë. Pa marë parasyshë këtë burime, LSD kishte ndikimin kryesor në zhvillimin e rock muzikës. Zërri dhe përmbajtja e këngëve janë ndryshuar dukshëm. Rock muzika ngarkohet nga pamja mistike e supozuar, e gjeneruar nga ana e halucinogjenëve. Kjo lëvizje i kishte rrënjët si në vetë muzikantët poashtu edhe në muzikë të biznismenëve të përkushtuar. P.sh. nja nga proshuesit më të mëdhenjë të LSD -së (figura mistike e cila akoma njihet si Owsley) ka sponsorizuar rock grupin Grateful Dead në kampanjën imagjinare të promovimit të idesë për ekspansionin e vetëdijes nëpërmjet përdorimit të LSD -së.

          Kurthet satanike

          Ish anëtar i masonëve, gjegjësisht rrethit më të ngushtë të tyre - iluminatëve ("dritëbartësve" të dreqit), John Tod, ka dëshmuar se si i ka shërbyer dreqit nëpërmjet mjetit, nga më të fuqishmit për destruksionin e të rrinjëve - rock muzikës.
          "Isha udhëheqës i produksionit Zodiac, një nga kompanitë më të mëdha për produksionin e pllakave muzikore LP (Long Play pllakë për inçizim nga polivinili) dhe organizimin e koncerteve në SHBA. Kur të realizohej një matrisë (inçizim prej së cilës reinçizohen tjera pllaka dhe kaseta), do ta dërgonim në një sallë e cila nuk kishte qasje për publikun dhe atje do të vendosej mbi një altar (për satanën). " Informacionet për këto veprime të kultit si dhe për inçizimin e lutjeve të fshehta ndaj dreqit, të pakapshme për veshin e njeriut nëpër pllaka dhe kaseta arritën deri në opinion dhe kjo shkaktoi panikë të madhe në mesin e producentëve dhe njerëzit e tyre në prapavijë, ndërsa adhuruesit "krishterë" të kësaj muzike kanë punuar në rrënimin e popullaritetit të botuesve. Prandaj është hapur produksion i ri i pllakave dhe janë nënshkruar marëveshje me disa rock grupe të popullarizuara dhe i emëruan me emra "krishterë" më të butë. Tod pranon : "Që të dini se sa demonë keni nëpër shtëpi numëroni pllakat tuaja të muzikës!"

          Porositë e fshehura

          Kënga "Stairway to Heaven" e grupit Led Zeppelin është kënga më e popullarizuar në historinë e rock-ut. Një varg i këngës thot : "E din, ndonjëherë fjalët kanë dy kuptime" Duhet ditur se kënga është e nënshtruar ndaj BACKMASKINGUT! Një pjesë dëgjuar normalishtë vijon: "Po egzistojnë disa udhë nëpër të cilat mund të ecish, por në vrapimin e gjatë akoma ka kohë që të ndryshosh rrugën në të cilën gjendesh." Por nëse ky varg lëshohet mbrapshtë do të dëgjohet qartë: "Ai është dreqi im i imbël... ohhh, do të këndojë sepse jetojë me dreqin" Kjo është kënga "number one" në historinë e rockut! Vetëm koincidencë? Nuk do të thuhej kështu! Jimmy Page një ndjekës i përbetuar i satanistit Aliester Crowley-t. Një nga mësimet satanike të Crowleyt është që të mësuarit e hudhjes së sihreve të paparashikueshme mbi njerëzit duke u folur mbrapshtë! Në këngën "Houses of Holy", ata këndojnë :

          "Kënga le të jetë Zoti yt
          A do të kujdesesh për thirjen e Zotëriut
          Ohhh, satana..."
  
          Mendja e njeriut është e ndarë në dy gjysma. SHkencëtarët pohojnë se gjysma e majtë e trurit i përfshin funksionet racionale dhe analitike të sistemit nervor, derisa gjysma e djathtë është e aftë të përfshijë proceset instinktive, emocionale dhe të ndërdijes. Kështu p.sh. porosinë e fshehtë "nënauhiram erem", e cila nëpërmjet gjysmës së majtë të trurit arrinë deri te vetëdija e dëgjuesit, gjysma e djathë e trurit e shëndron në urdhërin "mere marihuanën". Mendja nuk mund t'i kundërvihet kësaj porosie sepse nuk e dallon.

          Shum rockerë dhe rock grupe siç janë : The Beatles, The Eagles, Pink Hoyd, Alan Parsons Project, T. Rex, Rolling Stones, Jethro Tull, Reed, Elton John, Madonna, Chris de Burhg etj., përveç muzikës së tyre destruktive, dëgjuesve të tyre nëpërmjet shifrimit telinik ose fonetik të një inçizimi, ua përcjellin edhe porositë e fshehura të tyre, të maskuara ose të pakapshme për veshin (por të kapshme për ndërdijen), e të cilat do të duhej të ndikonin detruktivishtë. "Dhe kur vështrojmë domethënien themelore të porosisë së futur fshehurazi në tru do të na bëhet e qartë tentimi demonik që masa të tëra të të rrinjëve - të cilat për këtë edhe nuk parandjejnë, edukohen për "legjionet e dreqit" ("Rocku mbrapshtë" nga Michael Bushmann)."


Disa shembuj të porosive të fshehura

          Na u afro!, nau afro!, na u afro!, ..." (kënga "Hell Awaits" e grupit Slayer);
          "Vet dreqi është zoti yt"  (kënga "God of Tliunder" e grupit KISS);
          "Të këqinjët kanë fuqi"  (kënga "Every Little" e grupit Police);
          "Unë të dua - tha dreqi" (kënga "Tops" e grupit Rolling Stones);
          "Ti je i pafuqishëm kundër të këqinjëve, kundër të luajtutit mbrapshtë (kënga "She bop" e grupit të Cindy Lauper);
          "Hail satan, haaaaail satan" (këngaa "When you call my name" e këngëtares Madonna).
       
          Nëpërmjet këtyre porosive të fshehura, e të inçizuara mbrapshtë, i jepet porosi hipnotike ndërdijes së njeriut e cila është më e fuqishme se vetëdija dhe së cilës i robërojmë, se si të ndjehet, si të ndjehet i pafuqishëm kundrejtë "të fuqishmive" 9të cilët bëhen të fuqishëm vetëm se i adhurojmë)

Edhe e fshehur edhe e qartë...

            Derisa metoda backward masking (backmasking, backtracking)pikërishtë rock grupeve "të mira" u garanton popullaritet të gjërë sepse porositë satanike të ndërdijes forcojnë suksesin, nga ana tjetër heavy metal dhe death metal grupet krejtësishtë haptazi shfrytëzojnë paletën e gjërë të zotmëkërkëmbjes, fëlliqësive dhe perversioneve ("Dëgjo njeri me çka të përkëdhelin! : bëhu pleh deri në fund!")
Rock stari, homoseksuali, David Bowie në revistën Rolling  Stone (12. II 1976.) e befasoi botën muzikore kur deklaroi : "Rock-u gjithmonë ka qenë muzikë e dreqit...Besoj se rock'n'Roll është i rrezikshëm...Po ndjej se ne vetëm paralajmërojmë diçka akoma më të errët se vetë ne."


           Në këngën "The Conjuring" të grupit Megadeth, qartë mundet të vërehet misioni i vërtetë i rockut :

          "Unë jam avokat i dreqit, shitës nëse dëshiron... Eja dhe bashkangjitmu
          në ambisin tim të ferrit...Un e kam shpirtin tënd"
          Në fund të këngës këndojnë : "Përulu!"


          Grupi Metallica në këngën e tyre "Jump in the Fire" urdhëron rrininë që të hudhet në zjarr :

          "Më përcjell tani, fëmiu im...
          Bëj saktë ashtu si ç'them...Hudhu me vullnetin tënd ose bëhu i rrëmbyer me forcë
          Do të të kemë në njërën apo mënyrën tjetër...Andaj, arrije fundin, më kap dorën, 
          shetit me mua nëpër tokë, Eja në shtëpinë së cilës i takon, Ashtu, hajde, kërce në zjarr."


          Në kryesoren e sajë "The Prince", Metallica haptas këndon :

          "Engjëll nga thellësitë...

          Dua të shes shpirtin tim...
          Mere shpirtin tim, dreq
          me diamantët me të cilët shpaguhesh


          Se kam dert për parajsën
          Andaj nuk kërkoj të qajë
          Edhe un do të digjem në ferr
          Që nga dita kur do të vdes."


          Rock ylli Marilyn Manson, me krenari lavdohet : "Shpresoj se do të mbahem mend si person i cili i ka dhënë fund krishterimit."(Spin, gusht 1996) Shpresat e Mansonit janë : mendoj se çdoherë kur njerëzit e dëgjojnë këtë album të ri ndoshta zoti do të jetë i asgjësuar në kokat e tyre..." (Huh, tetor 1996) Blasfemit e Mansonit nuk janë vetëm akt. Manson me kënaqësi  pranon se aty ka më tepër nga ajo që është evidente : "Un nuk di se a ka kuptuar ndokush, me të vërtetë, se çka ne, në realitet tentojmë të bëjmë. Kjo nuk paraqet vetëm shok...Kjo është kurth. Njëherë kur t'i kapim, ne mund t'ua japim porosinë tonë." (Hit Parader, tetor 1996)


          Bon Jovi në "Homebound Train":

          "Derisa isha vetëm djalosh dreqi më kapi për dore 
          më largoi nga shtëpia ime më bëri njeri...Un shkoj poshtë, poshtë,
          Poshtë, poshtë,...Në trenin i cili shpejton për në shtëpi."


          Në revistën "Smash Hits", Bon Jovi thotë : "Do ta vrisja nënën time për rock'n'roll. Do ta shisja shpirtin tim."


          Një nga këngët më të njohura të viteve 70 është "Hotel California" e grupit Eagles. Shum njerëz as në ëndër nuk do të mendonin se ajo këngë ka të bëjë me "Kishën e dreqit", e cila është e shëndruar në HOTEL në rrugën California. Brenda kopertinës së alumit, duke shikuar kah poshtë, qëndron fotografia e Anton Laveyt themeluesit të "Kishës së Dreqit" dhe autorit të biblës së dreqit! Dikush do të thotë : Po Eagles nuk janë serioz - ata vetëm shesin pllaka. Por Larry Salter, menaxhues i këtij grupi, në gazetat Waco Tribune Herald (28.02.1982) ka pranuar se The Eagles kanë qenë të ngatëruar në "Kishën e Dreqit". Nuk është e befasueshme mbasi njëra nga këngët e tyre është titulluar si "Ditë të këndshme në ferr!" (Në vet këngën "Hotel California" ata këndojnë "Bisha s' mund të vritet...", duke menduar në dreqin.)


          Grupi Kiss u paraqit në skenë si rock'n'roll demonë - duke bluajtur zjarr dhe duke bërtitur. Rrëfimi i tyre është : "Ne jemi priftërinjët e "Vëllezërisë amerikane të dreqit". Botuesi i pllakave nuk deshti që të shpall emrin tonë të vërtetë sepse emri ynë don të thotë 'Kings In Satan Service' (Mbretërit në shërbimin e djallit)."

          Grupi Black Sabbath, gjatë koncerteve të tyre e thëriste rrininë që të pranojnë djallin. Njëri nga albumet e tyre realishtë është emëruar  "Kemi shitur shpirtërat tanë për rock'n'roll" Kënga e tyre N.I.B. (Lindja e Krishtit në të zezë) është njëra nga këngët satanike më të hapura që ndonjëherë është inçizuar. Kjo ëshstë këngë dashurie e Luciferit, në të cilën ai e thëret dëgjuesin, që ta kapë për dore". 
  
          "Disa njerëz thonë s dashuria ime s'mund të jetë e vërtetë.
          Të lutem më beso, dashuria ime, dhe unë do të të tregojë
          Do t'i jap ato sende të cilat i ke konsideruar si jo të vërteta...
          Dashuria jote ndaj meje,  për pak do të shëndrohej në të realtë...
          Shiqo në sytë e mi, do të shohish kush jam un,
          Emri im është Lucifer, të lutem më kap për dore!" 

          Kënga  "Sympathy  for the Devil" e grupit Rolling Stones është anatema zyrtare e "kishës së Dreqit". Në të Luciferi flet në vetën e parë. Vokali kryesor Mick Jagger, pohon se Anton Lavey, themeluesi i kishës së lartë përmendur, inspiron muzikën e tijë. Albumi i tyre "Their Satanic Majesties Request" nuk lë dyshim në besnikërinë e tyre.
          Në ndarjen e çmimeve të MTV - së në vitin 1992, përfaqësuesi i grupit Red Hot Chili Peppers, mbas falemendirimit tha : "Më parë dua të falenderoj sotonën..."

          Çka mendon se bën kjo muzikë? 

          Janë përmendur vetëm disa nga grupet më të popullarizuara në botë të cilat i shërbejnë dreqit. 
Sipas librirt "Satanizmi në Amerikë", kjo dukuri paraqet subkulturën me rritje më të shpejtë në mesin e tinejxherëve amerikanë. Studimet të cilat i ka publikuar Georgia Police Academy zbulojnë se 90 % të të ngatërruarve në satanizëm e përbëjnë adoleshentët. Dr. Paul King drejtor i programit për adoleshenetë në spitalin Charter Lakeside, në Tennessee, thot se 80 % e pacientëve të tijë ishin aty për shkkak të muzikës. Ai thot se : "kjo lirikë shëndrohet në filozofi, religjion të tyre të jetës.

          "Zotëriu im," - tha - "për shkak se më ke sjellë në dyshim, un atyre në Tokë, epshet të bukura do t'ua paraqes dhe do të mundohem që në dyshim t'i sjellë, përveç ndërmjet tyre robërit e tu të sinqertë." (Kur'an: El-Hixhër; ajeti 39;40)


          Literatura : 
         1. Eric W. Brown, The Occult Influance On Rock Music
          2. Terry  Watkins, The Devil's Advocate
          3. Hawaa Irfan,  The Science of Sound

          Teksti është marë nga TAKVIM-a 2006 godine Islamska Zajednica Bosne i Hercegovine


 

Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët

Posted by artparadox on , under |Sikurse është e ditur se Pejgamberi alejhi selam kur përmend ndonjë nga shenjat e kiametit dhe njerëzit i shohin ato ndodhi të cilat i ka përmendur Pejgamberi alejhi selam,janë të bindur se Kiameti patjetër do të vie, punojnë për të , përgaditen për atë ditë dhe i shtojnë veprat e mira para se të vie caktimi i Allahut teala , thotë Allahu teala në Kur'an : " Dhe mos të thotë ndokush: " O i mjeri unë që kam lën mangu respektimin ndaj Allahut dhe që kam qenë prej atyre që talleshin !".Ose të mos thotë : "Ah, sikur të më kishte udhëzuar Allahu (në rrugë të drejtë) e të kisha qenë prej atyre që janë të ruajtur ! " (Zumer 56-57).
Ndërsa Pejgamberi alejhi selam në hutbe thoshte : " Jam dërguar unë dhe Kiameti sikurse këta dy".(dhe bënte me shenj me dy gjishtat e tij,gishtin tregues dhe gishtin e mesëm)
Sahabët janë friksuar se Kiameti do të ndodhë gjatë kohës së tyre pasiqë Pejgamberi alejhi selam ua kishte përshkruar atyre Dexhxhallin.
Vërtetë janë shfaqur shumë shenja të Kiametit dhe janë vërtetuar fjalët e Pejgamberit alejhi selam për atë që ka lajmëruar më parë dhe qdo ditë muslimanëve iu shtohet imani , e si të mos iu shtohet imani kur njerëzit i shohin ato ndodhi për të cilat ka lajmëruar Pejgamberi alejhi selam dhe të cilat ndodhin mu ashtu sikur që i ka përshkruar ?! Mjerë,mjerë për ata të cilët e përgënjeshtrojn dërgimin e tij dhe dyshojnë në të.

Prejardhja e Je'xhuxhëve dhe Me'xhuxhëve

Emri Je'xhuxh Me'xhuxh rrjedhë nga fjala Uxhexh që d.m.th Ujë i kriposur shumë.,është thënë gjithashtu se ky emër rrjedh nga Exhxh që d.m.th Shpejtësi e madhe në armiqsi.poashtu është thënë se Me'xhuxh rrjedh nga fjala Maaxh.mirëpo secilia nga këto fjalë janë të përshtatshme për qështjen e tyre,thotë Allahu teala : "(Kur të vijë caktimi i Zotit,ose kur të dalin Je'xhuxh Mexhuxhët) Ne bëjmë atë ditë që ata të përzihen si valët njëra me tjetrën.Dhe i fryhet Surit (për herën e dytë) e të gjithë ata i tubojmë." (Kehf-99).
Prejardhja e Je'xhuxhëve dhe Me'xhuxhëve është nga njerëzit,prej pasardhësve të Ademit dhe Havës alejhima selam , ndërsa disa dietarë kanë thënë:Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët janë prej pasardhësve të Ademit alejhi selam e jo të Havës,ngase sipas këtij mendimi një herë gjatë ëndërrimit Ademi alejhi selam kishte ejakuluar dhe se sperma e tij është përzier me Dhe , dhe prej kësaj Allahu teala i ka krijuar Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët,mirëpo për këtë mendim nuk ka asnjë argumet.Ka thënë Ibni Haxher:Këtë nuk e kemi ndëgjuar nga asnjëri prej selefëve,përveq nga Ka'b el-Ahbar porse këtë e demanton hadithi "Ata (Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët) janë prej pasardhësve të Nuhut,ndërsa Nuhu është nga pasardhësit e Havës".
Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët janë prej pasardhësve të Jafeth ebi Et-Turuk, ndërsa Jafeth është prej fëmive të Nuhut alejhi selam.Argument se Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët janë prej pasardhësve të Ademit alejhi selam është hadithi që e transmeton Imam Buhariu nga Ebu Seid el-Hudrij radijAllahu anhu se Pejgamberi alejhi selam ka thënë: "Thotë Allahu teala, O Adem ! Thotë (Ademi) : Të përgjigjem o Allah., dhe e mira është në dorën tënde.Thotë Allahu teala:Nxjirri njerëzit nga xhehennemi.Tha : E kush janë banorët e xhehennemit ? Tha: Prej qdo një mij, nënt qind e nëntëdhjetë e nënt (në xhehennem),atë ditë kur fëmiu do të thihet,shtatëzëna do ta lind fëmiun e saj,e njerëzit do të duken sikur të dehur,mirëpo ata nuk janë të dehur porse nga frika prej dënimit të Allahut teala.(Sahabët)Thanë a vetëm një në xhennet si do të jetë halli?Tha Pejgamberi alejhi selam : Myzhde (përgëzim) , prej juve një ndërsa një mij (në xhehennem) nga Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët.

Përshkrimi Je'xhuxhëve dhe Me'xhuxhëve

Sipas transmetimeve tregohet se Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët u përngjajn mongolëve,sytë i kanë të vegjël,hundën të gjerë dhe të shtypur,flokët e kuqrremta,dhe fytyrë të gjërë.
Transmeton imam Ahmedi nga Ibni Harmelete e ky nga tezja e tij se ka thënë: Kur Pejgamberi alejhi selam një herë mbajti hutbe ,ndërsa ishte kafshuar nga një akrep në gishtin e mesëm tha: Ju thoni nuk ka armik,dhe ju do të vazhdoni ta luftoni armikun derisa të dalin Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët të cilët janë me fytyr të gjërë,sy të vegjël, të cilët zbresin nga qdo bregore me shpejtësi .
Ka thënë Ibni Kethiri : Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët iu përngjajnë njerzëve e në veqanti mongolve,syt i kanë të fryer dhe hundët i kanë të shtypura, ndërsa ata që thonë se Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët janë të gjatë sa një trup hurme apo edhe më të gjatë apo shumë të shkurtër apo ata që thonë se i kanë veshët e mëdhenjë saqë në njërin vesh flejn dhe me tjetrin vesh mbulohen , të tillët nuk kanë dije për këtë gjë dhe nuk ka argument për këtë .
Transmeton Abdullah bin Umer se Pejgamberi alejhi selam ka thënë: " Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët janë nga pasardhësit e Ademit, dhe se kur të dërgohen tek njerëzit , do t'ua shkatërrojnë vendbanimet e tyre,dhe nuk vdes asnjë nga ata vetëmse i le një mij pasardhës ".
Ndërsa hadithet e sakta e vërtetojnë se ata janë njerëz të fuqishëm ,dhe se nuk ka fuqi askush nga njerëzit ti mbyt ata ,dhe ka gjasa që gjatësia e njërit prej tyre të jetë një apo dy pëllëmb. Transmeton En-Nevasi bin Seman se Allahu teala i ka shpallur Isait alejhi selam për daljen e Je'xhuxhëve dhe Me'xhuxhëve dhe se nuk ka mundësi ti mbyt ata,dhe e ka urdhëruar atë që ti largoj musliman nga rruga e tyre duke i thënë : " Strehoi muslimanët në kodër".

Argumentet Kur'anore për daljen e Je'xhuxhëve dhe Me'xhuxhëve

Thotë Allahu teala : " Derisa të hapet (penda) e Je'xhuxh Me'xhuxhëve dhe ata të zbresin nga qdo bregore me shpejtësi . Dhe derisa të jete afruar premtimi i saktë (dita e kiametit), e ai është momenti kur mbeten të shtangët sytë e atyre që nuk besuan (në ato qaste thonë) : "Të mjerët ne, vërtetë ishim krejt të pavetdijshëm për këtë (moment);por jo, është e vërtetë se ishim zullumqarë të mëdhenjë ". (enbija 96-97). Gjithashtu thotë Allahu teala në Kur'an për tregimin e Dhulkarnejnit : "Mandej, ai iu rrek përsëri një aso mundësie (një rruge të tretë mes perendimit e lindjes – nga veriu).Dhe deri kur arriti mes dy kodrave (si penda) dhe mbrapa tyre gjeti një popull që thuajse nuk kuptonte asnjë gjuhë (përveq gjuhës së vet). Ata thanë: " O Dhulkarnjen, vërtet Je'xhuxhi dhe Me'xhuxhi janë duke bërë shkatrrime në tokë< a bënë që ne të japim ty një kontribut (në formëtagri a tatim) , e që të bësh një pendë mes nesh dhe mes tyre ?". Ai (Dhulkarnejni) tha: " Atë që mua më mundësoi Zoti im është shumë më i mirë (nga ajo që më ofroni ju), po ju më ndihmoni më fuqi punëtore të bëj një pendë të fortë mes jush dhe mes tyre!".Më sillni copa të hekurit !E kur e nivelizoi ai me dy anët e kodrave, tha: " Ndizni !" e kur e bëri atë (hekurin) zjarr (si zjarr nga të ndezurit) tha : "Më sillni bakër të shkrirë t'ia hedhë atij !" E ata as nuk arritën ta kapërcenin atë e as ta shponin. Ai (Dhulkarnejni) tha: " Kjo është një e mirë nga Zoti im, e kur të vjen caktimi i Zotit tim , Ai e bën atë rrafsh, e caktimi i Zotit tim është i sigurt ". (Kur të vijë caktimi i Zotit , ose kur të dalin Je'xhuxh Me'xhuxhët) Ne bëjmë atë ditë që ata të përzihen si valë njëra me tjetrën.Dhe i fryhet Surit (për herë të dytë) e të gjithë ata i tubojmë." (Kehf 92-99).
Këto ajete janë argument se Allahu teala i ka mundësuar Dhulkarnejnit ndërtimin e pendës në mes të Je'xhuxh Me'xhuxhëve të cilët ishin zullumqarë në tokë dhe në mes njerëzve,e kur të vie caktimi i Allahut teala dhe është ofruar kiameti do të shkatërrohet kjo pend dhe do të dalin Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët me shpejtësi të madhe duke bërë shkatërrime të mëdha në tokë.

Argumentet nga Sunneti për daljen e Je'xhuxhëve dhe Me'xhuxhëve

Hadithet që argumentojnë për daljen e Je'xhuxhëve dhe Me'xhuxhëve janë të shumta ,mirëpo do të mjaftohemi me disa prej tyre :
*Prej tyre është hadithi që është transmetuar në dy sahihet (Buhariut dhe Muslimit) nga Ummu Habibeh bint ebi Sufjan nga Zejneb bint Xhahsh se Pejgamberi alejhi selam hyri një ditë tek ajo i tronditur dhe tha : Nuk ka Zot tjetër përveq Allahut, mjerë për arabët nga një fatkeqsi që është afruar , është hapur sot një vrim nga Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët sikurse kjo ( e bëri një rrumbullak me gishtin e madhë dhe tregues). Tha Zejneb bint Xhahsh : I thash : O i Dërguari i Allahut ! A do të shkatërrohemi kurse në mesin tonë ka njerëz të mirë ? Tha : Po, nëse përhapet e keqja shumë".
*Transmetohet nga Hudhejfe bin Usejd el Gafarij RadijAllahu anhu se ka thënë: Dul një ditë Pejgamberi alejhi selam tek ne, ndërsa ne ishim duke biseduar, tha Pejgamberi alejhi selam : Qka po bisedoni ? Thanë: Po bisedojmë për Kiametin. Tha : Kiameti nuk do të ndodhë derisa të shfaqen dhjetë shenja , dhe i përmendi Tymin,Dexhxhallin, Kafshën,Lindjen e diellit nga perendimi,Zbritjen e Isaut alejhi selam , Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët, tri shafitjet e tokës :Shafitja e tokës në lindje, perendim, dhe në xhezirën arabe, dhe e fundit dalja e një zjarri që do ti tuboj njerëzit ". (transmeton Imam Muslimi)

Kiameti do të ndodh shumë shpejt pas daljes së Je'xhuxhëve dhe Me'xhuxhëve

Transmeton Mudebir bin Aibadete nga Ibni Mesud për takimin në të cilin janë takuar pejgamberët Muhammedi,Ibrahimi,Musa dhe Isai alejhimu selam dhe biseda e tyre për kiametin ,gjatë bisedës Isai alejhi selam tha : Sa i përket kohës kur do të dalin Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët atë nuk e din askush përveq Allahut teala,kurse sa i përket daljes së dexhxxhallit Allahu më ka premtuar mua se dexhalli kur të më sheh do të shkrihet sikur që shkrihet kripa,pastaj guri e druri do të thonë "O musliman pas meje fshihet një qafir ,eja dhe mbyte atë", pastaj do ta shkatrroj Allahu teala dexhallin dhe kufarët ,dhe njerëzit do të kthehn në trojet e tyre,pastaj do të shfaqen je'xhuxhët dhe me'xhuxhët të cilët do ta vërshojnë qdo vend,do të bëjnë shumë qrregullime dhe nuk kalojn afër ndonjë lumi veq se e shterrin ujin e tij,dhe nuk takojnë askend veq se e mbysin dhe shkatrrojnë,e pas kësaj njerzit do të vinë tek unë dhe të ankohen,e unë do ta lusë Allahun teala,e Allahu do të i mbys ata sa që e gjithë toka do të mbushet me kufomat e tyre dhe do të vështërsohet jeta nga era e keqe qe dele nga kufomat e tyre,pastaj Allahu teala do ta zbresë një shi i cili do të i bartë kufomat e tyre dhe do të i qonë në det,e pas kësajë ashtu si që më ka premtuar Allahu kiameti do të jetë shumë afër. ( Transmeton Imam Ahmedi dhe hadithi është i saktë ).

Ku është penda e Je'xhuxhëve dhe Me'xhuxhëve ?

Ka thënë Ibni Kethiri Allahu e mëshiroftë :E kemi përmendur në tregimin e Dhulkarnejnit dhe kemi treguar për ndërtimin e pendës prej hekuri dhe bakri në mes dy kodrave ,dhe tha (Dhulkarnejni) : Kjo është një e mirë nga Zoti im ,e kur të vjen caktimi i Zotit tim, pra kur të vie caktimi për shkatrrimin e tij e bënë atë rrafsh me tokë,ndërsa caktimi i Allahut është i sigurt ,pra kjo patjetër se do të ndodh,Ne bëjmë atë ditë që ata të përzihen si valë njëra me tjetrën, pra në ditën kur do të shkatrrohet penda,do të dalin nga qdo bregore me shpejtësi ,pastaj do të jet shumë afër koha kur do t'i fryeht surit sikurse thotë Allahu teala : " Derisa të hapet (penda) e Jexhuxh mexhuxhëve dhe ata do të zbresin nga qdo bregore me shpejtësi. Dhe derisa të jetë afruar premtimi i saktë (dita e kijametit) e është momenti kur mbeten të shtangur sytë e atyre që nuk besuan (në ato qaste thonë) : "Të mjerët ne,vërtet ishim krejt të pavetëdijshëm për këtë (moment) ; por jo, është e vërtet se ishim zullumqarë të mëdhenj " (enbija 96-97).
Shtrohet pyetja : Ku është kjo Pend ?
Përgjigja : Ajo është në perendim , mirëpo askush nuk e di se ku gjindet saktësisht .Janë munduar disa prej Prijsëve të mëhershëm për gjetjen e saj, prej tyre ka qenë Harun bin Muhammed pra Harun err-Rrashid i cili i dërgoi njësin speciale në mënyr që të kërkonin vendi se ku gjindet penda dhe më pas ta lajmëronin atë kur të kthehen, shkuan prej një shteti në tjetrin ,prej një mbretërie në tjetrën dhe treguan se e kanë parë një pend të madhe prej hekuri dhe bakri e cila kishte derën e madhe, në derë kishte dry të madh ,kanë parë edhe qumësht e mjalt të mbetur pran pendës,gjithashtu kishte të ngjitur roje të mbretërve dhe se ajo ishte shumë e lart , pastaj u kthyen në vendin e tyre ,ndërsa udhëtimi ka zgjatur dy vite.
Këtë ngjarje e tregon Ibni Kethiri Allahu e mëshiroftë në tefsir,porse nuk e tregon senedin,Allahu e di më së mirë për saktësin e kësaj.Ndërsa argument që tregon se penda është ndërtuar në mes dy kodrave janë ajetet e mëparshme sikur që është fjala e Allahut teala : " Dhe deri kur arriti mes dy kodrave " fjala që është përmendu në ajet " Sedejn " d.m.th dy kodra përball njëra tjetrës , pastaj thotë : "...e kur i nivelizoi ai me dy anët e kodrave.." (kehf-96).
Përfundimisht themi se për ne nuk është me rëndësi ta dim saktësisht vendi se ku gjindet penda,ne qëndrojmë pas asaj që në ka lajmëruar Allahu teala për të dhe hadithet e vërteta,se penda e Je'xhuxhëve dhe Me'xhuxhëve do të jetë derisa të vij caktimi i Allahut teala për shkatërrimin e saj dhe do të dalin Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët,mirëpo kjo do të ndodh afër kijametit sikurse thotë Allahu teala : ".....e kur të vjen caktimi i Zotit tim , Ai e bën atë rrafsh, e caktimi i Zotit tim është i sigurt ". (Kur të vijë caktimi i Zotit , ose kur të dalin Je'xhuxh Me'xhuxhët) Ne bëjmë atë ditë që ata të përzihen si valë njëra me tjetrën.Dhe i fryhet Surit (për herë të dytë) e të gjithë ata i tubojmë." (kehf 98-99).

Nuk ka mundësi askush nga njerëzit ta dij se ku gjindet penda

Ndokush pyet : Si nuk ka mundësi ta dij askush nga njerëzit se ku gjindet penda saktësisht edhe pse ka përparuar dija dhe janë shpikur satelite ?!!!
Përgjigja: Allahu teala kur dëshiron ndonjë gjë vetëm i thotë Bëhu dhe ajo bëhet , ndërsa prej caktimit të Allahut teala është se nuk ka mundësi ta dij askush vendin se ku gjindet penda ,derisa Allahu teala ti lejoj të dalin Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët .

Dalja e Je'xhuxhëve dhe Me'xhuxhëve

Sa i përket mënyrës së daljes së Je'xhuxhëve dhe Me'xhuxhëve na ka lajmëruar Pejgamberi alejhi selam ku thotë : "Vërtet Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët qdo ditë e hapin një vrim në pend derisa të arrijn ti shohin rrezet e diellit,thotë njëri nga ata : Kthehuni e nesër do të vazhdojm ta hapim,ndërsa Allahu teala e mbyll dhe e bënë edhe më të fort se sa ka qenë,derisa të arrij koha e tyre dhe dëshiron Allahu që t'i kthej ata tek njerëzit , për pak sa nuk i shohin rrezet e diellit thotë njëri nga ata : Kthehuni dhe do të vazhdojm nesër Nëse don Allahu (inshaAllah) , kthehen të nesërmen dhe ajo është në atë gjendje që e kan lën,e hapin atë dhe dalin tek njerëzit, e pin ujin, ndërsa njerëzit fshehen në komponimet e tyre të fortifikuara,jexhuxhët pasi që të mbyssin shumë njerëz i gjuajn shigjetat e tyre në qiell dhe iu kthehen shigjetat me gjak,dhe thonë (Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët) : I mbytem banorët e tokës dhe i mundëm banorët e qiellit ! Pas kësaj Allahu qon në qafat e tyre nga një krimb me të cilin i mbyt ata..." (transmeton Imam Ahmedi,Ebu Davudi, dhe Hakimi ndërsa shejh Albani ka thënë se hadithi është i vërtet).,

Sunneti nuk njeh paragjykim

Kështu pra kur thotë njëri prej tyre Kthehuni dhe do të gropojm nesër Nëse don Allahu (inshaAllah) ....dalja e tyre është përshkak të kësaj fjale InshaAllah edhe pse kjo fjalë ka dalur nga goja e qafirit ,mirëpo ajo i ka bërë dobi atij dhe i ka ndihmuar në arritjen e qëllimit të tij, ndërsa muslimani harron të thotë InahAllah (Nëse don Allahu) dhe pastaj nuk i arrin qëllimet e tij. Tregon Pejgamberi aljehi selam për Sulejmanin alejhi selam ku thotë : " Ka thënë Sulejman bin Davud : Do të kem mërdhënje për një natë me njëqindë grat e mia dhe që të gjitha do ti lë me barrë në mënyr që (fëmit) të luftojn në rrugën e Allahut ,ndërsa shoku i tij i tha : Thuaj InshaAllah (nëse don Allahu),ndërsa ai (Sulejmani ) nuk tha inshaAllah ,bëri mardhënje me të gjitha grat e tij,mirëpo nuk mbetën shtatëzën përveq njërës dhe e cila e lindi një fëmij me të meta, pasha Atë në dorën e të cilit është shpirti i Muhammedit sikur të kishte thënë InshaAllah (nëse don Allahu) do të lindnin të gjitha fëmij të shëndosh."(transmeton Imama Ahmedi,Nesaiu dhe Muslimi)

Nuk e di numrin e ushtris së Allahut askush tjetër përveq Tij

Në dekadën e fundit do të jetë një shkallë e lartë e rekrutimit me Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët ,në kohën kur ata dalin dhe jetojnë do të bëjnë shkatërrime të mëdha ,do të shkojnë në detin Taberije dhe do ta pin ujin të tërin ,ndërsa kur të arrij i fundit nga ata tek deti do të thotë: Më parë në këtë vend ka pasur ujë.
Transmeton En-Nevasi bin Seman RadijAllahu anhu se Pejgamberi alejhi selam ka thënë : " Allahu teala i ka shpallur Isait alejhi selam se Unë i kamë nxjerrur robërit e Mi të cilët nuk ka mundësi askush t'i mbyt,strehoi robërit (muslimanët) në kodër ,pastaj Allahu teala i dërgon Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët , ndërsa ata zbresin prej qdo bregore me shpejtësi , shkojnë në detin Taberije dhe e pin të tërë ujin , ndërsa kur të arrij i fundit nga ata tek deti thotë: Më parë në këtë vend ka pasur ujë ,kurse Isai alejhi selam dhe shokët e tij izolohen saqë koka e një demi për ta është më e mirë se sa një qindë dinar për ju sot,pastaj i luten Allahut Isai dhe shokët e tij,ndërsa Allahu qon nga një krimb në qafat e tyre (Je'xhuxhëve dhe Me'xhuxhëve) dhe i mbyt ata të gjithë për një herë,pastaj del Isai dhe shokët e tij në tokë dhe nuk gjejnë as një pëllëmb vend veqse është e mbushur (nga Je'xhuxhët e mbytur) dhe vie erë e keqe i luten Allahut Isai dhe shokët e tij ndërsa Allahu dërgon zogj të cilët i bartë ata (Je'xhuxhët) aty ku Allahu dëshiron. (Sahihu Muslim).
Transmeton Imam Muslimi ku thotë se pasi Je'xhxuhët të thonë : Në këtë vend më parë ka pasur ujë ata vazhdojnë derisa të arrijn në malin Hamra i cili është në Palestin dhe thonë: I mbytem banorët e tokës ,ejani e ti mbysim banorët e qiellit,gjuajn me harkat e tyre në qiell,ndërsa Allahu ua kthen atyre shigjetat e ngjyrosura me gjak. (Sahih Muslim).
Ndërsa transmeton Mahmuud bin Lebiid nga Seid el-Hudrijj se ka thënë: Ka thënë Pejgamberi alejhi selam : " Do të dalin Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët sikurse na ka treguar Allahu teala " Nga qdo bregore me shpejtësi " ,dhe ua mësyjn njerzëve të cilët i dëbojn dhe i shjatërrojn,rrahin dhe malltretojnë,ata do ta pin të gjithë ujin që është në tokë ,saqë disa prej tyre kalojn afër një lumi dhe thonë " Vërtet këtu kishte ujë më parë " saqë nuk do të mbetet askush prej njerzëve, do t'i marrin të gjitha vendet dhe qytetet e tyre ,do të thotë njëri nga Je'xhuxhët " Ja pra këta janë banorët e tokës të cilët ii mbytem dhe i robëruam,pra e kryem qështjen tonë me ta,tash nuk na ka mbetur tjetër përpos që t'i mbysim banorët e qiellit,pastaj njëri prej tyre e nxjerr shigjetën e tij nga harku dhe e gjuan në qiell, dhe do t'i kthet shigjeta nga qielli e lyer me gjak,kjo do të jetë për ta sprov nga ana e Allahut,përderisa këta janë në këtë gjendje Allahu do ti dërgoj atyre krimba në qafat e tyre të cilët do ti mbysin ,në këtë kohë do të thonë muslimanët : A nuk ka ndojnë burrë që do ta sakrfikon jetën e tij ,të del dhe të shiqon se qka kanë bërë armiqët (Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët),del njëri nga burrat e muslimanëve duke llogaritur se ata do ta mbysin ate,kur ja i sheh Je'xhuxhët dhe Me'xhuxhët të mbytur njëri mbi tjetirn,pastaj thërret me një zë të lart O ju grumbulli i muslimanëve ju përgëzoj se Allahu teala na ka ndihmuar kundër arkimut tonë. (transmeton Imam Ahmedi).

Bereqeti pas vdekjes së Je'xhuxhëve dhe Me'xhuxhëve

Pas vdekjes së Je'xhuxhëve dhe Me'xhuxhëve shtohet siguria dhe bereqeti me lejen e Allahut teala.Sikurse transmeton En-Nevas bin Semaan në një hadith të gjatë për dexhallin,zbritjen e Isaut alejhi selam,daljen e Je'xhuxhëve dhe Me'xhuxhëve në kohën e Isës alejhi selam dhe lutja që bënë Isau alejhi selam për shkatrrimin e tyre ,gjithashtu në këtë hadith thotë : " Pastaj Allahu lëshon shi i cili nuk le shtëpi dhe vendë pa pastruar ,saqë toka do të bëhet sikur të jetë pasqyr,pastaj Allahu i thotë tokës nxjirre bereqetin tënd,saqë të gjitha frytet do të jenë me bollëk të madhë,poashtu qumshti i një deveje do t'i mjaftoj njëqind mij njerzëve, kurse qumshti i një lope do ti mjaftoj një fisi dhe qumshti i një deleje do ti mjaftoj një grup njerzish " (transmeton Imam Muslimi) .
Poashtu transmeton Ebu Hurejre se Pejgamberi alejhi selam ka thënë : " Të gjithë Pejgamberët janë vëllezër të një familje ,kurse nënat i kanë të ndryshme të gjithë e kanë një fe , unë jamë më meritori ndaj Isës birit të Merjemës,nase mes meje dhe atij nuk ka pasur pejgamber,dhe se ai do të zbres ,e Allahu në kohën e tij do të shkatrron dexhallin ,e më pas do të mbizotroj në tokë siguria,saqë Luani do ti ruaj Devet,kurse Tigri do ti ruaj Lopët, e Ujku do ti ruaj Delet,kurse fëmijët do të luajn me gjarpërinjë e ata nuk do ti dëmtojnë. "(transmeton Ahmedi kurse Ibni Haxhe ka thënë në Fet'h ka thënë se hadithi është i vërtet).

Marrë nga libri : Kasas el-Kur'an
Autor : Mahmuud el-Masrij
Përktheu : Ummu Jusuf

Latest News