Mbulesa myslimane e padëshiruar në shkollat e Belgjikës

31 March 2010 , Posted by artparadox at 9:02 AM

  artikuj
  Ndalohet mbajtja e simboleve fetare në shkollat publike në Belgjikë.

E mërkure 31 Mars 2010
Në rajonin francez të Belgjikës, nga mesi i viteve të 90-ta në fuqi është një dekret me të cilin në institucionet publike parashihet neutraliteti, por deri para disa javëve askush nuk merrej me këtë në administratën komunale të qytetit industrial Sharleroa, në jug të Brukselit. Nga fillimi i kësaj jave, situata është më ndryshe, me procedurë urgjente këshilli i qytetit ndaloi mbajtjen e simboleve fetare në shkollat publike.
Ndalesa për mbajtjen e shamisë në Sharleroa tani për tani është akti i fundit në kontestin i cili është karakteristikë për mbarë Belgjikën. Vetëm disa ditë më herët, një gjykatë i lejoi një myslimaneje që të mbajë shami para nxënësve. Këshilli shtetëror belg, para disa javëve pezulloi ndalesën e autoriteteve falmane e cila nxënësve dhe mësimdhënësve u ndalon mbajtjen e simboleve fetare. Për këtë vendim doemos duhet të prononcohet Gjykata Kushtetuese e Belgjikës.

Latest News