Paradokset e kohës sonë

09 March 2010 , Posted by artparadox at 6:54 AM

Paradoks i kohës sonë është :

 Të kemi rrokaqiej më të gjatë, por nerva më të shkurta.


Rrugë më të gjëra, pikpamje më të ngushta.

Harxhojmë më tepër, por kemi më pakë.

Blejmë më tepër, por më pak kënaqemi.

Kemi shtëpi më të mëdha, por familje më pakë.

Më shum përparësi, por më pakë kohë.

Kemi më tepër diploma, por më pakë mendje.

Më tepër dituri, por më pakë rezonim.

Më tepër ekspertë, megjithate edhe më tepër probleme.


Më tepër medicinë, por më pakë shëndet.

Pijmë përtepër, tymosim përtepër, harxhojmë pa kujdes, pak qeshemi, vozisim shpejtë, përtepër hidhërohemi, vonë flejmë, ngritemi shum të lodhur, lexojmë pak, shiqojmë TV shum dhe lutemi rrallë.


Kemi shtuar pronat tona, por kemi zvogëluar vlerat tona.


Flasim përtepër, duam shum rrallë dhe urrejmë shum shpeshë.


Kemi mësuar si të mbijetojmë, por jo edhe si të jetojmë.


I kemi shtuar jetës vite, por jo edhe viteve jetë.

Kemi aritur deri në hënë dhe prapë, por vështirë e kemi të kalojmë rrugën të njohim fqiun, a kushëririn tonë.


Kemi pushtuar hapsirën e jashtme, por jo edhe atë brenda nesh.


Kemi bërë punë të mëdha, por jo edhe më mirë.


Kemi pastruar ajrin, por kemi ndotur shpirtin.
Kemi mposhtur atomin, por jo edhe paragjykimet tona.

Planifikojmë më tepër, por arrijmë më pak.

Shkruajmë më tepër, por mësojm më pak.


Jemi mësuar të shpejtojmë, por jo edhe të presim.

Ndreqim kompjutorë, me më shum informata, të prodhojnë shum kopje, por komunikojmë gjithnjë më pak.

Këto janë kohëra të ushqimit të shpejtë dhe tretjes së ngadalshme, njerëzve të mëdhenjë me karaktere të imta, fitimeve të shpejta dhe marëdhënieve të imta. Këto janë ditë të dy rrogave, por më shum divorceve, shtëpive më luksoze, por çerdheve të prishura.

Këto janë ditë të udhëtimeve të shpejta,  pampersave shumkatësh, moraliteti i cili mund të rrefuzohet, shfaqjeve njëditëshe, trupave shum të rëndë dhe ilaçpeve të cilët bëjnë gjithçka nga ushqimi, ta qetësojnë, ta vrasin.
Kjo është kohë kur ka shumçka nëpër vitrina, e asgjë në depo.

Kaloni më tepër kohë me ata që i doni, sepse ata nuk do të jenë aty përgjithmonë.


Thoni ndonjë fjalë të mirë atij që ju shiqon me respekt, sepse ky person i vogël së shpejti do të rritet dhe do të shkojë.

Kujtohuni t'i thoni "Të dua" partnerit dhe të dashurve tuaj, por më tepër nga ajo edhe mendoni ashtu. Kujtoni si është të kapurit për dore dhe çmoni momentet, sepse një ditë ai person nuk do të jetë më aty përsëri.


Jepni më tepër kohë dashurisë, jepni kohë bisedimit dhe ndani mendimet tuaja të vlefshme me të tjerët.


dr. Bob Moorehead

Latest News