Të djathtët Evropian kundër minareve

27 March 2010 , Posted by artparadox at 8:34 AM

artikuj 

Delegatë nga partitë e djathta popullore nga e gjithë Evropa kanë shkuar në Gjermani këtë fundjavë për një konferencë ku do të kërkohet ndalimi i ndërtimit të minareve në gjithë BE-në.
E organizuar nga grupi anti-musliman Gjerman Pro NRW ky tubim po përdoret edhe si rast për të fituar në zgjedhjet lokale nga kjo parti e djathtë.
Kështjella Horst në Gelsenkirchen do të jetë vendtakimi ku do të flitet për "rrezikun që i kanoset Evropës nga Islami", dhe në të do të marrin pjesë nacionalistë nga vende të ndryshme siç janë Vlaams Belang, Geert Wilders, Kjaersgaard Pia dhe Jean-Marie Le Pen. Të tjerë nga Suedia, Austria e vende tjera Evropiane janë të ftuar po ashtu.

Latest News