Kardinali çek fajëson Evropianet për rritjen e Islamit

21 March 2010 , Posted by artparadox at 11:16 AM

           Londer: Evropianet po lejojnë qe Islami ta pushtoj kontinentin thotë kardinali romano katolik, Peshkopi i qytetit te Pragës Miloslav Vlk tha se muslimanet janë vendosur bukur mire për ta mbushur boshllëkun e krijuar derisa Evropianet sistematikisht po e zbrazin nga jeta e tyre brendinë krishterimit."
          "Evropa do ta paguaj shtrenjte për lejimin e themelit fetar", tha ai. Ky ishte shansi i fundit qe te behet diçka, dhe ky rast nuk do te qëndroj me dekada shtoi ai. Muslimanet kanë shume arsye për te udhëhequr këtu. Ata kanë një shkas fetar për te sjellë vlerat fetare ne besimin ne Zot ne një ambient pagan evropian në mënyrën e jetës ateiste.

          "Përderisa krishterët nuk zgjohen jeta do te islamizohet dhe krishterimi nuk do të ketë fuqi të ngulit karakterin e saj në jetën e njerëzve të mos themi të shoqërisë"

          Kardinali 77 vjeçar bëri këto komente në intervistën e tij e cila shënon pensionimin e tij pas 19 vite të shërbesës si lider i kishës çeke. Ai nuk fajësoi muslimanët për krizën që ka kapluar Evropën, ai tha se kjo është si shkas se evropianët e kanë sjellë vet duke ndryshuar kulturën e tyre krishtere në një sekularizëm agresiv i cili ka kapluar ateizmin.

          Evropa i ka mohuar rrënjët krishtere nga të cilat u ngritën dhe nga cila do ta forconte rezistencën ndaj rrezikut të pushtimit nga muslimanet, e cila është duke ndodhur gradualisht.

          "Në fund t ë mesjetës dhe në vitet e para të modernizimit Islami kishte dështuar të pushtonte Evropën me armë. T ë krishterët i fituan sot kur lufta po bëhet me armë shpirtërore ku Evropës i mungon kjo derisa muslimanet janë të armatosur bukur mirë rënia e Evropës po shtrembërohet. Ai thirri krishterët t'u përgjigjën kësaj duke jetuar një jet ë krishtere duke i kushtuar më shumë vëmendje. Vitin e kaluar patriarku i Lisbonës, Kardinali Hose polikarpo u tërhoqi vërejtjen grave kundër martesës me musliman.

          Kardinali italian Gjakomë Biffi po ashtu nxiti qeverinë në Romë qe t'i jep prioritet emigranteve katolik ndaj atyre musliman në mënyrë që të mbroj identitetin krishterë të shtetit.

          Vatikani kundërshtoi kërkesën e Turqisë muslimane që t'i bashkohet Bashkimit Evropian në një mënyrë ngase nuk ndanë trashëgiminë krishtere.

Përktheu: Naim Berisha

Latest News