Erdogani Braunit: Pse si i thoni Iranit, nuk i thoni Izraelit, që të çarmatoset?

17 March 2010 , Posted by artparadox at 8:00 AM


Shtetet të cilat posedojnë armatim nuklear, nuk kanë të drejtë t'ua ndalojnë të tjerëve që të bëjnë lloj të tillë të armatimit.
 Premieri turk Rexhep Taip Erdogan ka deklaruar se janë vetëm shpekulime "pohimet" se Irani bën armë bërthamore dhe ceku se Republika islamike ka të drejtë, që të zhvillojë program civil bërthamor.
Gjatë takimit me premierin britanik Gordon Braun në Londër, pyeti pse bashkësia ndërkombëtare asnjëherë nuk thërret në çarmatim, vendet si Izraelin, derisa gjithmonë kërkon të njëjtën nga Irani.
"Ato janë vetëm zëra se Irani bën armatim atomik. Besoj se Irani ka të drejtë natyrore, të shfrytëzojë energji nukleare, për qëllime civile", ka deklaruar Erdogani. 
Turqia kultivon raporte të mira me Iranin dhe i ka ofruar Republikës Islamike që në teritorin turk, të bëhet ndërrimi i uraniumit të varfëruar me uranium të pasuruar, të cilin do ta ofronin fuqitë botërore, në pajtim me propozimin e KB-së.
Erdogani tha se shtetet të cilat posedojnë armatim nuklear, nuk kanë të drejtë që të njëjtën t'ua ndalojnë të tjerëve. 
"Shifni Izraelin. Izraeli posedon armatim nuklear. Pse vendet tjera nuk ia tërhekin vërejtjen Izraelit, se duhet të heq dorë, e këtë e kërkojnë nga Irani?", pyeti premieri.
Erdogani pas takimit me Braunin në Dauning Strit, deklaroi se dëshironte ta shifte botën "pa armatim nuklear" dhe u zotua për diplomaci, në vend të sankcioneve në zgjidhjen e kontestit me Iranin.

Latest News