Xhamitë në Gjermani përsëri në shënjestër

19 March 2010 , Posted by artparadox at 6:56 AM


Xhamitë në Gjermani përsëri në shënjestër. Në qytetin Bruchsal, një xhamie  të stërmbushur i është vënë zjarri në natën e javës së kaluar. Në një tjetër është shkruar "Derrat".
Kryesit e panjohur në xhaminë turke në Bruchsal, u kanë vënë zjarrin tavolinave të cilat kanë qenë të rradhitura njëra mbi tjetrën. Xhematlinjtë megjithate ia kanë aritur që ta shuajnë zjarrin, sepse sulmi terrorist ndodhi në kohën kur në xhami është mbajtur ligjeratë.
"Tentuan ta djegin xhaminë tonë dhe njerëzit e gjallë të cilët kanë qenë në të", thonë xhematlinjtë e revoltuar për gazetën turke Hürriyet. Policia ka sqaruar se kryesit e veprës kanë shfrytëzuar edhe mjete për përshpejtimin e zjarrit.
Të nesërmen në mëngjes agoi edhe mbishkrimi "Derrat" në muret e njëxhamie  në Waiblingen.

Latest News