Hebrenjtë pranojnë Islamin

24 January 2012 , Posted by artparadox at 10:14 AM


Gazeta izraelite Yediot Aharonot publikoi këto ditë rezultatet e studimeve për pranimin e Islamit në mesin e hebrenjve në Izrael.
Sipas studimeve të bëra nga profesori Yitzhak Ritter, brenda vitit në Izrael, rreth njëzet hebrenj konvertohen në islam. Sipas këtij studimi Islami tek hebrenjtë vjen nëpërmjet kanaleve televizive satelitore dhe internetit.
Është interesante se në Izrael ekzistojnë shumë shoqata që zhvillojnë aktivitete me hebrenjtë e konvertuar në Islam.
Shoqatat të tilla si “Yad not Haim” zhvillojnë shumë aktivitete për t’i bindur hebrenjtë myslimanë të largohen nga Islami.
Daiu më i famshëm hebre në Izrael është Yusuf al-Khattab, respektivisht Joseph Cohen. Për davetin e tij profesor Yitzhak Ritter thotë:” Në 30 vitet e fundit, nuk kam parë person më aktiv që fton hebrenjtë në Islam në shtetin e Izraelit”. /igj/

Latest News