Qysh Me Pergadit Spinaq me Veze?

22 January 2012 , Posted by artparadox at 9:03 AM

Përbërsit:
  • 1 kg spinaq i fresket,
  • 1 qepe,
  • 5 veze,
  • yndyre (per fergim),
  • kripe, melmese (kripe e shtojce perimesh).
Pastrohet spinaqi dhe grihet ne 2-3 pjese (fleta e spinaqit). Pasi te
kemi vene yndyren te zjarr, hudhet qepa e grire imet dhe zbutet mire, pastaj hidhet spinaqi me kripe dhe te gjitha melmesat dhe fergohet 20 minuta derisa masa e spinaqit te kete rene ne fund te tenxheres dhe te jete zbutur mire.
Pasi te zbutet e te fergohet mire, spinaqi hidhet ne nje tepsi dhe masa rrafshohet neper tere tepsine, i hudhen vezet siper (vezet e pa rrahura) dhe futet ne furre per tu pjekur vezet si dhe per te leshuar leng spinaqi. Piqet ne temp te larte per 30-35 minuta

Latest News