E mbajtën "gjykimin" e Kur'anit. Pastori Terry Jones, e dogji librin e shenjtë për muslimanët

21 March 2011 , Posted by artparadox at 12:00 PM


Prifti kontrovers i kishës evangjeliste nga Florida Terry Jones, i cili që më heret paralajmëronte se do ta djeg publikishtë, librin e shenjtë për muslimanët Kur'anin, për të cilën gjë ishte ashpër i kritikuar, e bëri ate që e kishte pasur ndër mend.Djegja e librit "i cili është fajtor për krimet" u mbajt në kishën e vogël të Floridës 


Pastori Wayne Sapp bëri djegien, nën mbykëqyrjen e Terryja Jonesit, i cili në shtator të vitit të kaluar pat paralajmëruar djegien publike të Kur'anit në përvjetorin e "sulmeve teroriste" të 11 shtatorit në New York.

Nga qëllimi i tijë ai hoqi dorë, për shkak të presionit të madh publik, por edhe vetë presidentit të SHBA-ve Barack Obama dhe sekretares shtetërore Hillary Clinton.

Djegia e së dielës (Allahu na ruajtë nga këto marrëzi të armiqëve të islamit), është mbajtur si proces i gjykimit të librit, i cili së pari është shpallur fajtor, e mëpastaj është "egzekutuar". Procesi i vendimmarjes së "trupit gjykues" ka zgjatur vetëm tetë minuta, e mëpastaj libri është i lagur me kerozinë, është vendosur në enë metalike, në qendër të kishës, e mëpastaj është ndezur me shkrepëse për gril.

Libri është djegur 10-tëra minuta derisa të pranishmit kanë pozuar nga kjo ngjarje. Edhe pse ngjarja ishte e hapur dhe publike, në aktit të djegies kanë marë pjesë vetëm rreth 30 persona, derisa banorët tjerë të Floridës e injoruan këtë akt.

Jones ka thënë se muslimanëve iu dha rasti që ta mbrojnë librin e tyre, por nuk pat fituar asnjë përgjigjje. Tha se nuk ishte e mundur të ketë gjykim të drejtë, nëse pas tijë nuk pasonte dënimi i vërtetë.

Jadwiga Schatz e cila erdhi të jepë përkrahje Jonesit, shprehu brengosjen e sajë për shkak të zgjerimit të islamit në Evropë. "I urrej ata njerëz, ata janë sikur bisha", theksoi ajo.

Jones tha se ngjarja dhe aktri i djegies ia ariti qëllimit (cilit qëllim vëhet në pyetje). "Kësilloj përvoje mund të përjetoni njëherë në jetë" pat thënë prifti, lajmëron AFP

burimi : http://www.24sata.info/

Latest News