Austri: Gratë me mbulesë, viktima të sulmeve raciste

25 March 2011 , Posted by artparadox at 1:15 PM

Gjithnjë e më shumë gratë që veshin mbulesën Islame janë duke u bërë viktima të sulmeve raciste në Austri, raporton organizata ZARA.
Institucioni kundër Racizmit dhe për Krenari Qytetare “Zara” tha të hënën se janë raportuar më së 745 vepra të racizmit ndaj grave me mbulesë vetëm gjatë vitit të kaluar në Austri, ndërsa vetëm 50 më pak në vitin 2009.
Organizata thekson se numri i ofendimeve mund të jetë shumë më i lartë por se ato shpesh edhe nuk raportohen.
ZARA raporton se gratë myslimane që mbajnë mbulesën gjithashtu kanë vështirësi për gjetjen e punës në Austri , e kjo ndodhë si pasojë e racizmit që kanë punëdhënësit duke iu frikuar zvogëlimit të klientëve nëse ata punësojnë ndonjë prej grave me mbulesë.
Rreth 500.000 prej 8 milionë banorëve të Austrisë janë musliman./austriantimes/

Latest News