Bashkësia Islame në kongresin e VMRO-DPMNE-së

30 March 2011 , Posted by artparadox at 8:56 AM

Edhepse kongresi ka ndodhur më 05 Mars 2011 është e udhës të publikohet një ngjarje për të cilën ndoshta opinioni nuk është edhe aq i njoftuar. Bëhet fjalë për kongresin e partisë antimuslimane VMRO-DPMNE ku si mysafirë kanë marë pjesë edhe të punësuarit në Beshkësinë Fetare Islame të Maqedonisë.

Muslimanët u tronditën! A është ky sekretari i BIM-it apo është tjetër kush që merë pjesë në kongresin e partisë më anti Islame në Maqedoni, VMRO-DPMNE.
Afrim Tahiri, sekretari i Bashkësisë Islame të Maqedonisë, njëherit edhe dora e djathtë e Sulejman Rexhepit, përkrahë projektet e partisë qeveritare anti islame në Maqedoni. Njëherit ju përkujtojmë se VMRO-ja është faktori kryesorë i përleshjeve në Kala të Shkupit, është parti që ka vënduar kryqin në Vodno dhe në vende tjera. Është parti që provokon muslimanët duke refuzuar që të ndërtohet Burmali Xhamija në qendër të Shkupit.
Mirëpo, po vërtetohen fjalët e atyre që thonë se BIM-i ka shitur vendin e xhamisë Burmali për një çmim shumë të ulët me qëllim që të mbajnë postin në kryesinë e BIM-it, e cila, kontrollohet dhe dirigjohet nga VMRO-DPMNE-ja. Ky është edhe shkaku se pse ata janë ende në kryesi kur edhe populli nuk i don.

Ja, se në kongresin e cilit merë pjesë Bashkësia Islame e Maqedonisë:


BDI-ja ka shprehur haptaz se nuk është i kënaqur me kryesinë e Bashkësisë Islame, mirëpo, ata për ta shitur fenë e tyre dhe për t’i pranuar pazarllëqet e sllavëve anti Islam dhe anti kombëtarë, përkrahin VMRO-në.

O ju musliman, hapni sytë se vallahi kjo është shitje direkte e fesë Islame. Çfarë kërkon kryesia e Bashkësisë Islame në një kongres që për parim e ka demokristijanizmin? Çfarë ka këtu interes të muslimanëve, kur ata janë dhe çdoherë kanë qenë armiq më të mëdhenj të Islamit?!
Pyeteni veten, ndoshta do të gjeni përgjigje. /Teuhid.NET

Latest News