Britani: Protesta kundër ndërtimit të xhamisë në Reading

19 March 2011 , Posted by artparadox at 2:34 PM


Policia raporton se protesta kundër ndërtimit të xhamisë në qytetin e Readingut ka përfunduar.
Rreth 200 anëtarë të EDL-së ( Ligës për Mbrojtjen e Anglisë) u mblodhën në qendër të qytetit gjatë pasdites së sotme.
Anëtarë të kësaj partie u mblodhën nga e tërë Anglia për të protestuar ndaj planeve të Këshillit të Komunës së qytetit për të ndërtuar xhaminë dhe qendrën Islame.
Ata u përballen me turmën e njerëzve që ishin tubuar në mbështetje të këtij plani por fatmirësisht nuk pati dhunë, thonë raportet policore.
Partia EDL është një lëvizje e djathtë e cila me anë të protestave në rrugë kundërshton përhapjen e Islamit në Britani.

Latest News