Aviner: Erdogani është Salahudini i ri

30 October 2011 , Posted by artparadox at 1:48 PM


Shlomo Aviner për Erdoganin thotë se është Saladini i ri “… Pranvera arabe e ka minimizuar rolin e Egjiptit në politikën rajonale dhe i ka mundësuar Erdoganit që ta pozicionoj Turqinë dhe veten e tij si lider i bllokut mysliman.”

Shlomo Avineri, profesor i shkencave politike në Universitetin hebraik të Jerusalemit si dhe ish-drejtor gjeneral në Ministrinë izraelite të punëve të jashtme, këto ditë ka shkruar një kolumnë për të përditshmen beogradese “Danas” ku merret me politikën e kryeministrit Rexhep Taip Erdogan.
Në këtë kolumnë, profesori Shlomo Aviner për Erdoganin thotë se është Saladini i ri “… Pranvera arabe e ka minimizuar rolin e Egjiptit në politikën rajonale dhe i ka mundësuar Erdoganit që ta pozicionoj Turqinë dhe veten e tij si lider i bllokut mysliman.”
Vizita e fundit e Erdoganit në Egjipt, Libi dhe Tunizi është një pasqyrim i rolit të ri të Turqisë si një lider rajonal.
Edhe pse ushtria egjiptiane e përshëndeti Erdoganin, shumica e egjiptianëve nuk ishin të lumtur për shkak të presionit të kryeministrit turk që ta ndjekin politikën turke dhe ta konsiderojnë Turqinë si lidere e myslimanëve
Sulltanati i ri? “Erdogani është Saladini i ri”, shkruan Avineri. /Breziiri/

Latest News