Tunizi, tensione pas fitores së islamikëve

28 October 2011 , Posted by artparadox at 1:20 PM

Pas shpalljes zyrtare të rezultateve të zgjedhjeve në Tunizi, sipas të cilave fitoi Partia Islamike ‘Enahda’, mbrëmë në qytetin Sidi Buzidu shpërthyen trazira. Në protestë dolën mbështetësit e partisë sekulariste të opozitës, sepse komisioni i regjistrimit i anuloi shumë vota për shkak të gjoja, parregullsive. Një grup protestuesish thyen dritaret e  ndërtesës së selisë së partisë ‘Enahda’ dhe dogjën goma në rrugët kryesore. Po ashtu iu vë zjarri edhe zyrës së kryebashkiakut. Komisioni zgjedhor njoftoi se partia ‘Enahda’ fitoi 41.47  për qind të votave, ndërsa në vendin e dytë me 10 për qind më pak vota, është Partia sekulariste ‘Kongresi i Republikës’./Start/F.P/

Latest News