Pse edhe neve na nevojiten putat ???!!!

09 February 2010 , Posted by artparadox at 8:30 AM

Projekti i kryeministrit Nikolla Gruevski "Shkupi 2014" përveç tjerash parashef edhe vendosjen e disa statujave siç janë ajo e Aleksandrit të Madh, Goce Dellçevit, etj. Ngritja e statujave në Islam është rreptësishtë e ndaluar. Heronjtë e ndryshëm nëpër histori është mirë që të përkujtohen, por ato fytyra nuk guxojmë që t'i shndërojmë në objekt adhurimi, e të biem në shirk. Ne si shqiptarë muslimanë si duket po kopjojmë modelet e krishtera dhe mundohemi të bëjmë garë me sllavët ortodoks se kush cilin put do ta vendosë në vend të duhur. Si argumentim mund ta përdorim reagimin e Lëvizjes qytetare zgjohu ndaj projektit "Shkupi 2014" marë nga mesazhi.com E marte 9 Shkurt 2010 citojmë : 
"Lëvizja qytetare “Zgjohu” duke iu kundërpërgjigjur ministres së kulturës Elizabeta Kançevska Milevska se projekti “Shkupi 2014” nuk është i mbyllur dhe mund të pësojë ndryshime, do të nisin në ministri të Kulturës kërkesën për përfshirjen edhe të heronjve dhe monumenteve shqiptare në këtë projekt, në mënyrë që sheshi të rrezatojë frymën multietnike, multifetare dhe multikonfesionale."

Latest News