Lideri i fushatës kundër ndërtimit të minareve në Zvicër shpalos Islamin e tijë

04 February 2010 , Posted by artparadox at 10:30 AM

Daniel Streich, ish anëtar i partisë popullore, i cili ka udhëhequr fushatën kundër ndërtimit të minareve në vendin e vet ka shfaqur hyrjen e tij në fenë Islame.

E enjte 4 Shkurt 2010 23:30
Hyrja e këtij në fenë Islame ka shkaktuar tronditje të madhe te përkrahësit e ndalimit të ndërtimit të minareve. Daniel Streichi e ka fshehur këtë fakt dy vite me radhë nga anëtarët e partisë së tij, mirëpo nuk mundi të duron më shumë këtë fushatë mediale kundër Islamit.
Daniel Streichi ishte një anëtar shumë i rëndësishëm krishterë në partinë popullore, vazhdimisht e lexonte Biblën dhe ishte i rregullt në vizitat e tija në kishë. Tani i është kthyer punës së vjetër si instruktor ushtarak dhe anëtar i kuvendit komunalë në Bulle.
Tani më ai lexon Kuran rregullisht, i falë pesë kohët e namazit dhe rregullisht e viziton xhaminë. Ai tani merr pjesë në themelimin e partisë demokratike konservative civile në kantonin e Freiburgut.
"Feja Islame më dha përgjigje për shumë pyetje të cilat më kanë preokupuar gjatë tërë jetës, për të cilat nuk gjeta përgjigje në krishterim", kjo ishte deklarata të cilën e publikuan shumë agjenci të lajmeve zvicerane nga Daniel Streichi.
Ai mes tjerave ka thënë: "Pyes veten, pse kam kontribuar për tredhjet vjet me radhë politikisht dhe profesionalisht për këtë sistem politik, kurse nevoja për xhami në Zvicër është shumë e madhe dhe nuk i përkon Zvicrës të detyrojë myslimanët të kryejnë ritet e tyre fetare në podrume dhe vende të fshehta".

Latest News