“Djege një Kuran në ditë” – reagojnë myslimanët

21 July 2010 , Posted by artparadox at 8:11 AM


Këshilli për Marrëdhënie Amerikano Islame (CAIR) ka thirrur myslimanët në Amerikë që ti kundër përgjigjen planeve të një Kishe në Floridë për të djegur një Kur’an në ditë.
CAIR do të organizoj një program edukativ të quajtur “Shpërndaje Kur’anin” me iftare gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit duke shpërndarë kopje të përkthimit të Kur’anit të Shenjtë falas për fqinjët, publikun dhe zyrtarët publik, ata të rendit si dhe gazetarët.
Përfaqësues të një kishe në Gainesville të Floridas kanë thënë se do të djegin nga një Kur’an duke filluar nga 11 Shtatori si dhe kanë nxitur që edhe tjerët ta bëjnë atë. Kjo është po e njëjta kishë që kishte thënë se “Islami është nga dreqi” dhe e cila proteston ndaj xhamive të reja në vend.
“Ndërgjegjja e myslimanëve Amerikan dhe të tjerëve duhet ti mbështesë përpjekjet edukative dhe të ndihmojnë në ndalimin e përhapjes së Islamofobisë,” thotë Ibrahim Hoper nga CAIR.
Ai tha se hulumtimet e CAIR tregojnë se paragjykimet anti myslimane ulen kur njerëzit kanë qasje në informatat e sakta për Islamin.
CAIR po ashtu ka hapur fushatën “Shpërndaje Kur’anin” me një kanal në rrjetin Youtube: http://www.explorethequran.com/

Latest News