Erdogan: Forcat turke në përcjellje të ndihmave për në Gaza

09 September 2011 , Posted by artparadox at 8:33 AM


Duke sfiduar bllokadën e Izraelit, Kryeministri Erdogan thotë se Turqia do të dërgojë ndihma në Gaza nën mbrojtjen e forcave detare.

E premte 9 Shtator 2011 10:58
.
Forcat detare të Turqisë do të shoqërojn anijet humanitare  të Turqisë për Rripin e Gazës, tha kryeministri Rexhep Tajip Erdogan, pas refuzimit të Izraelit për të kërkuar falje për sulmin e saj vdekjeprurëse në një flotilje ndihmash të drejtuara për qytetarët e Gazes në maj të vitit 2010.

"Ne kemi ndihma humanitare për të dërguar atje. Dhe ndihmat tona humanitare nuk do të sulmohen më siq ndodhi me Mavi Marmara," i tha Al Jazeera-s të enjten kryeministri Erdogan.

"Luftanije turke do të ngarkohet në mbrojtjen e anijeve turke duke sjellë ndihma humanitare për Rripin e Gazës".

Erdogan gjithashtu tha se Turqia do të monitoroj nga afër ujërat ndërkombëtar dhe ka ndërmarrë hapa për parandalimin e shfrytëzimit të njëanshme të Izraelit të burimeve natyrore në detin Mesdheut lindor.

Ministri izraelit i Intelligences Dan Meridor të premten përshkroi kërcënim fjalet e  Erdoganit për të dërguar luftanije në përcjellje të anijeve me ndihma dhe si "të rënda dhe serioze".

"Këto vërejtje janë të rënda dhe serioze, por nuk kemi dëshirë për të shtuar në polemikë," tha në radion izraelite Meridor.


Turqia ka dëbuar diplomatët më të lartë izraelitë, dhe ka ndërprerë lidhjet ushtarake me Izraelin, dhe u zotua për të lobuar te kombet të tjera në mbështetje të ofertës së palestinezëve dhe premtoi rritjen e patrullave detare turke në Mesdhe/mesazhi/

Latest News