SHBA ndërtojnë qendër për kontrollin e internetit

08 January 2011 , Posted by artparadox at 6:04 AM


Qendra për siguri dhe kontroll të internetit, duhet të jetë gati deri në vitin 2013. Do të jetë ky një nga projektet më të mëdha në kohën e fundit. Sipërfaqja do të jetë rreth 90.ooo m2

Në Utah, ndërtohet qendra për siguri dhe kontroll të internetit, i cili e ka vlerën prej 1.5 miliardë dollarë. Në ndërtimin e kësaj qendre, të cilën edhe e quajnë si "qendra për spiunët" do të duhet të punësohen rreth pesë deri më dhjetë mijë njerëz. Qendra do të duhej të përfundonte në tetor të vitit 2013. Utah si qendër e re u zgjodh ndërmjet 37 lokacioneve, i cili edhe do të jetë projekti më i madh ushtarak në kohë të fundidt. Sipërfaqja e përgjithshme e qendrës është 90.000 metra katrorë.

Latest News