Protesta nga opozita në Algjeri

24 January 2011 , Posted by artparadox at 7:44 AM


Opozita në Algjeri organizoi protesta kundër pozitës e cila ditë më parë kishte ngrite cmimet e gjërave elementare të jetes.

E hëne 24 Janar 2011 9:25
Siq raporton alarabiya.net 42 protestues u lenduan ne emes te cileve kishte edhe njerez nga opozita.
Qeveria kishte ulur cmimet pas tere atyre protestave te organizuara per gjate tere muajit te kaluar te cilat lane pas vete 5 te vrara dhe 800 te plagosur.
Qe nga viti 1992 Algjeria perjetoi ngjarje te tmerrshme kur po ne ate viti fitoi partia Fronti per Shpetim Islam pas te cilave zgjedhje nderhyri ushtria dhe rrezoi kryetarin Eshadhli Bin Xhedid dhe anuloi rezultatin e zgjedhje te atehershme.
Ne vitin 1999 erdhi ne pushtet Abdulaziz Buteflika i cili vazhdoi ta mbajme nen presion popullin duke i dhene te drejte vetes te ndaloi qdo aktivitet politik
qofte edhe nje protest paqesore./alarabiya/

Latest News