Rrëzoje minaren!, vraje muslimanin!!!

01 September 2010 , Posted by artparadox at 6:52 AM

 Islamofobia në Austri për çdo ditë mer përmasa të reja dhe absurde. Më i fundit është i vendosur në internet faqen e degës së Shtojerit të partisë neonacist FPÖ në formë të lojës-online. Paramendoni lojën online në të cilën e vrisni hebrein ortodoks dhe i rrënoni sinagogat? Nuk duhet as që ta paramendoni sepose diçka e tillë është e pamundur. Mirëpo është e mundur që të bëni lojë, në të cilën do të vrisni muezinin dhe do të rrënoni minaret. Edhe ate në faqen oficiale të një partie e cila lufton për pushtet në Austri dhe rezultate zgjedhore të së cilës sa vijnë e rriten. Ndoshta edhe nga shkaku se 80% të sërbëve me shtetësi austriane votojnë pikërishtë për këtë parti.

Nuk duhet çuditur atëherë kësaj thirjeje publike për eliminim fizik të muslimanëve dhe traditave të tyre.

 Kandidati i të gjelbërtive të në zgjedhjet e ardhshme te Shtojerit, Kogler, k ngrirtur akuzë kundër FPÖ-së për shkak të nxitjes, por parashtron pyetjen se a duhet që individët të luftojnë kundër këtij lloji të "lirive demokratike"? Nëqoftëse në lojë do të bëhej fjala për Hebrejtë, me siguri që kjo faqe nuk do t'i priste zgjedhjet e ardhshme në legalitet. Kandidatja e partisë komuniste Klimt-Weithaler, ka deklaruar se FPÖ-ja nukj e ka vendin në parlament. "Çka do të thonin liridashësit e Shtajerit (FPÖ) sikur në lojë të gjuhej mbi kishën dhe priftërinjtë?"

Latest News