Angli: Shkolla katolike do ti jepet xhamisë

29 September 2010 , Posted by artparadox at 8:13 AM


Shkolla Romano-Katolike në Blekburn mund ti jepet përsipër një xhamisë pasi numri i nxënësve katolik në këtë shkollë arrin vetëm në gjashtë.
Dhjetë vite më parë 90% të nxënësve ishin Katolik, ndërsa tani kjo shifër ka rënë në vetëm 3%.
Rreth 95% të nxënësve të shkollës janë me origjinë aziatike dhe shumë prej tyre janë musliman.
Dioqeza në Salford është deklaruar se ata janë për plotësimin e nevojave të komunitetit andaj pasi numri i muslimanëvë është rritur kaq shumë ata nuk insistojnë të vazhdojmë ta mbajnë nën udhëheqje më këtë shkollë.
Popullsia muslimane në Britani është rritur në 2.5 milion viteve të fundit por janë vetëm 11 shkolla Islame në tërë vendin./mesazhi/

Latest News