Suedia bojkot mallrave izraelite

06 June 2010 , Posted by artparadox at 6:35 AM


Punëtorët e porteve detare suedeze kana paralajmëruar sot bojkotin e anijeve dhe të mallrave izraelite në kohëzgjatje prej 10 ditësh, duke protestuar në këtë mënyrë për sulmet në anijen turke që dërgonte ndihma humanitare në Gaza.

Sindikata suedeze e punëtorëve të limaneve ka njoftuar se rreth 1500 anëtarë të saj do të refuzojnë të punojnë në ngarkim-shkarkimin e anijeve dhe mallrave izraelite prej 15-24 qershor.
Si arsyetim për bojkot ata kanë cekur “sulmin e paparë kriminal në flotën paqësore”. Kjo sindikatë mbështet anijet që tentojnë të thyejnë bllokadën e Gazës.Latest News