15000 njerëz në protesta për Gazën në Vienë

05 June 2010 , Posted by artparadox at 6:49 AM


Sipas të dhënbave të organizatorëve, në të cilën bëjnë pjesë 127 shoqata dhe asociacione, në qendër të Vienës u grumbulluan rreth 15 000 njerëz përpara Operës.

Demonstratat shërbyen si porosi kancelarit Werneru Faymannu që të anulojë vizitën e tijë në Izrael.

Poashtu u kërkua që të shfrytëzohen mundësitë paraprake për sanksionimin e Izraelit

"Lejoni Gazën të jetojë, çlironi Gazën" kanë brohoritur demonstrantët "Intifada, Intifada", ishte sllogani të cilin e brohoritnin disa Austrianë nëpërmjet megafonit, në valën e dytë të demonstrantëve.

Në demonstrata dominonin flamuj palestinez dhe turk, e poashtu janë vërejtur edhe ato austrianë, iranian dhe ca irakoanë të vonuar

Në të njëjtën kohë është zhvilluar edhe demonstrata paralele  për "solidariteti për Izraelin" me rreth 200 pjesmarës. Organizatorët e saj në stilin e tyre tërë kriticizmit ndaj Izraelit, e kanë kundërshtuar me arsyetimin për antisemitizëm, kështuqë organizatorja Simone Dinah Hartmann, demonstratat për Gazën i përshkruajti si, "ngritja më e madhe e antisemitizmit në Austri që nga viti 1945"

Latest News